• Τα συμπληρώματα Ω3 αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο προστάτη

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #93408  από Στάθης
 Τετ Ιούλ 24, 2013 2:11 pm
Νομίζω το θέμα μας εδώ, δεν είναι το οικονομικό, αλλά η υπερβιταμίνωση και τα κρούσματα καρκίνου που αρχίζουν να παρατηρούνται..... όπως συμβαίνει με τα Ωμέγα 3 συμπληρώματα που παίρνει ο περισσότερος κόσμος επειδή το είπε η θεία του ή ο οπωροπώλης απέναντι...

Ψάχνοντας και ρωτόντας βρίσκουμε πια σκευάσματα είναι ποιοτικά καλύτερα, και καλό είναι (σύμφωνα με την άνω μελέτη) να μην τα παίρνουμε αλόγιστα και ασυλλόγιστα...

Δεν βλέπω κάτι οικονομικό, από την άποψη πως αν τρως δυο φορές ψάρι την εβδομάδα δεν χρειάζεται να ασχολήσε με το παρόν συμπλήρωμα, από την άλλη αν δεν έχεις λεφτά για "ειδικό", μπορείς να αποκομίσεις γνώσεις για την λήψη κάποιου συμπληρώματος με άλλους τρόπους.
 #94357  από Κώστας
 Πέμ Σεπ 12, 2013 10:34 am
Ας θυμηθούμε πως πριν από μερικά χρόνια οι έρευνες έλεγαν πως πχ το αυγό είναι απαγορευμένο για τους πάσχοντες από χοληστερίνη. Σήμερα άλλες έρευνες λένε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν καταναλώνεται μόνο ο κρόκος και όχι το ασπράδι. Και σε λίγα χρόνια θα πουν πως και το ασπράδι δεν πειράζει τελικά. Θέλω να πω πως τα συμπεράσματα των ερευνών τις περισσότερες φορές αναθεωρούνται λέγοντας πολλές φορές ακόμα και το αντίθετο από τους προηγούμενους ισχυρισμούς τους.
Έχει δίκιο ο Billios αλλά και ο Στάθης που λέει ότι όλα χρειάζονται ένα μέτρο. Και εκεί έρχεται ο Γιάννης που πολύ σωστά λέει ότι το μέτρο το επιβάλλει ο "σοφός" που πρέπει νάχεις φράγκα να τον πληρώσεις που είναι και η απόλυτη αλήθεια και πραγματικότητα.
Δύσκολες επιλογές! Το να εμπιστευόμαστε τελικά τη διαίσθησή μας και μόνο ειδικά σε ότι αφορά φαρμακευτικές αγωγές δεν ξέρω αν είναι και το απόλυτα σωστό. Είμαι εναντίων των φαρμάκων γενικά, αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι πολλές φορές είναι απαραίτητα, τουλάχιστον για να μην ταλαιπωρούμαστε. Το διαδίκτυο προσφέρει τόσο πολύ πληροφόρηση αλλά και παραπληροφόρηση, που πρέπει νάχεις σπουδάσει τα πάντα για να είσαι σε θέση να αξιολογήσεις την εκάστοτε πληροφορία. Οπότε θέλοντας και μη εμπιστεύεσαι κάποιον ποιο εξειδικευμένο και πορεύεσαι σύμφωνα με τις οδηγίες του.
Και εκεί δικαιώνεται για μια ακόμη φορά ο Γιάννης. Άμα δεν έχεις φράγκα να πληρώσεις το "σοφό", ουσιαστικά την έβαψες!

Υσ. Νόμιζα ότι τα Ω3 είναι αντικαρκινικά. Ίσως και να μην ισχύει τελικά!