lina77 έγραψε:Σε μένα οπου δεν ειμαι σε θεραπεία όπως έχω αναφέρει αφού δεν έχω διάγνωση, υπήρξε γνωστός που όπως μου είπε χωρίς θεραπεία μπορεί μια μέρα να ξύπνησω ανάπηρη (λόγω οτι στενό του πρόσωπο μετά από μη σωστή διάγνωση και μετά από λάθος φυσιοθεραπειες..τώρα ειναι σε αναπηρικό καρότσι με σκπ και είχε παρόμοιο ιστορικό).Αυτό που σου είπε ο γνωστός σου, είναι ίσως η μεγαλύτερη μ@λ@κία που άκουσα ποτέ στη ζωή μου. Ίσως θα έπρεπε να μην ακούς τον καθένα τι του καπνίζει να λέει, αλλά να το ψάχνεις, αφού μιλήσεις με γιατρό. Άμα ήταν να πιστεύουμε αψηφί ό,τι μας λένε, χωρίς να το ψάχνουμε, ζήτω που καήκαμε!
yakinthi έγραψε:θεωρώ ότι πρέπει ίσως να λάβεις υπόψη σου και τη Νόσο του Lyme. Ήμουν κι εγώ για πολύ καιρό χωρίς διάγνωση και τελικά διαγνώστηκα στο εξωτερικό ( στην Ελλάδα τα τεστ είναι εντελώς αναξιόπιστα, καθώς πολλάπλώς έβγαινα αρνητική).Η εξέταση για τη νόσο του Lyme, βγαίνει θετική όταν ανιχνεύεται ο ιός borrelia στις αναλύσεις του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, του σάλιου καθώς και του πλάσματος. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ένα ερύθημα (κοκκινίλα) στο σώμα.
Το να βγαίναν αυτά συνέχεια αρνητικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όχι, ή πήγες σε τσαρλατάνο ή κάτι άλλο συμβαίνει. Τόση ασχετίλα, δεν παίζει να υπάρχει πέραν των νευρολόγων.
yakinthi έγραψε:Οι εξετάσεις μου για ΣΚΠ ήταν καθαρές εκτώς από ένα παθολογικό εγκεφαλογράφημα αλλά είχα τα Igm 400 (με φυσ.τιμές 40-230) πράγμα το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη της νόσου αλλά κανένας γιατρός τότε δεν έδωσε σημασία...Παθολογικό εγκεφαλογράφημα μπορεί να σημαίνει 1000 διαφορετικά πράγματα.
Υακίνθη
Igm ποια απ'όλες? Αν εννοείς στο συκώτι, το μέγιστο είναι 40.
Επίσης, ψηλές τιμές των τρανσαμινάσων, δείχνουν ενεργή φλεγμονή, η οποία μόνο και μόνο με την τιμή της τρανσαμινάσης, δε μπορεί να ταυτιστεί με οποιαδήποτε ασθένεια.
Ένδειξη για συγκεκριμένη νόσο, δε θα μπορούσες να έχεις, πέραν του ότι είχες ενεργές φλεγμονές κάπου στο σώμα σου.
Αν κτυπήσεις το γόνατό σου, όταν φλεγμαίνει και πονάς, η τρανσαμινάση σου μπορεί να πάει και 200 και 300 και βάλε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχεις κάποια νόσο? Όχι!
yakinthi έγραψε:Επίσης είναι συχνό η Lyme να εμφανίζεται μετά από εγκυμοσύνη, χειρουργείο, έντονο στρες κλπ.Από πού και ως πού? Η νόσος του Lyme έχει μικροβιακή αιτία από έντομα. Τι σχέση έχουν οι εγκυμοσύνες, τα χειρουργεία και το στρες?
και ένα από τα συμπτώματά της είναι το bell's palsy (πάρεση προσωπικού νεύρου) καθώς επίσης τα συμπτώματά της έρχονται και φεύγουν ή άλλα παραμένουν σταθερά...
Υακίνθη
Επίσης, τα πρώτα συμπτώματα της νόσου είναι πυρετός, μυικοί πόνοι, κόπωση, πρησμένοι λεμφαδένες και πολλά πολλά άλλα.
Η πάρεση προσωπικού νεύρου (Bell's Palsy), αν και είναι ένα από τα συμπτώματα, είναι σπανιότατη στη νόσο του Lyme.
yakinthi έγραψε:το ΚΕΕΛΠΝΟ και η εγχώρια ιατρική κοινότητα (βλ. Νευρολογική Πάτρας, Νευρολογική Αιγινήτειου Νοσοκομείου...) εξακολουθούν να αγνοούν και να μην έχουν την παραμικρή ιδέα για τη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση της Νόσου του Lyme.Πού να δεις την ασχετίλα τους και στη σκπ, θα πάθεις τριπλό σοκ

Κορίτσια, εύχομαι να είστε πάντα καλά, απλά να διασταυρώνετε ό,τι σας λένε και μη δέχεστε μασημένη τροφή απ'τον καθένα.
Το τι ακούμε κάθε μέρα όλοι μας από το γείτονα του γνωστού της 8ης ανιψιάς της γάτας του κηπουρού και βέβαια των ασχέτων νευρολόγων, είναι ανάξιο λόγου!
Πάγκαλε, έχε χάρη που ο διάολος δεν είναι τόσο δυνατός να σε πάρει και να σε σηκώσει!!!