• ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.....

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #94777  από Π.Μ79
 Σάβ Σεπ 21, 2013 11:04 pm
lina77 έγραψε:Σε μένα οπου δεν ειμαι σε θεραπεία όπως έχω αναφέρει αφού δεν έχω διάγνωση, υπήρξε γνωστός που όπως μου είπε χωρίς θεραπεία μπορεί μια μέρα να ξύπνησω ανάπηρη (λόγω οτι στενό του πρόσωπο μετά από μη σωστή διάγνωση και μετά από λάθος φυσιοθεραπειες..τώρα ειναι σε αναπηρικό καρότσι με σκπ και είχε παρόμοιο ιστορικό).
Αυτό που σου είπε ο γνωστός σου, είναι ίσως η μεγαλύτερη μ@λ@κία που άκουσα ποτέ στη ζωή μου. Ίσως θα έπρεπε να μην ακούς τον καθένα τι του καπνίζει να λέει, αλλά να το ψάχνεις, αφού μιλήσεις με γιατρό. Άμα ήταν να πιστεύουμε αψηφί ό,τι μας λένε, χωρίς να το ψάχνουμε, ζήτω που καήκαμε!
yakinthi έγραψε:θεωρώ ότι πρέπει ίσως να λάβεις υπόψη σου και τη Νόσο του Lyme. Ήμουν κι εγώ για πολύ καιρό χωρίς διάγνωση και τελικά διαγνώστηκα στο εξωτερικό ( στην Ελλάδα τα τεστ είναι εντελώς αναξιόπιστα, καθώς πολλάπλώς έβγαινα αρνητική).
Η εξέταση για τη νόσο του Lyme, βγαίνει θετική όταν ανιχνεύεται ο ιός borrelia στις αναλύσεις του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, του σάλιου καθώς και του πλάσματος. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ένα ερύθημα (κοκκινίλα) στο σώμα.
Το να βγαίναν αυτά συνέχεια αρνητικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όχι, ή πήγες σε τσαρλατάνο ή κάτι άλλο συμβαίνει. Τόση ασχετίλα, δεν παίζει να υπάρχει πέραν των νευρολόγων.
yakinthi έγραψε:Οι εξετάσεις μου για ΣΚΠ ήταν καθαρές εκτώς από ένα παθολογικό εγκεφαλογράφημα αλλά είχα τα Igm 400 (με φυσ.τιμές 40-230) πράγμα το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη της νόσου αλλά κανένας γιατρός τότε δεν έδωσε σημασία...
Υακίνθη
Παθολογικό εγκεφαλογράφημα μπορεί να σημαίνει 1000 διαφορετικά πράγματα.
Igm ποια απ'όλες? Αν εννοείς στο συκώτι, το μέγιστο είναι 40.
Επίσης, ψηλές τιμές των τρανσαμινάσων, δείχνουν ενεργή φλεγμονή, η οποία μόνο και μόνο με την τιμή της τρανσαμινάσης, δε μπορεί να ταυτιστεί με οποιαδήποτε ασθένεια.
Ένδειξη για συγκεκριμένη νόσο, δε θα μπορούσες να έχεις, πέραν του ότι είχες ενεργές φλεγμονές κάπου στο σώμα σου.
Αν κτυπήσεις το γόνατό σου, όταν φλεγμαίνει και πονάς, η τρανσαμινάση σου μπορεί να πάει και 200 και 300 και βάλε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχεις κάποια νόσο? Όχι!
yakinthi έγραψε:Επίσης είναι συχνό η Lyme να εμφανίζεται μετά από εγκυμοσύνη, χειρουργείο, έντονο στρες κλπ.
και ένα από τα συμπτώματά της είναι το bell's palsy (πάρεση προσωπικού νεύρου) καθώς επίσης τα συμπτώματά της έρχονται και φεύγουν ή άλλα παραμένουν σταθερά...
Υακίνθη
Από πού και ως πού? Η νόσος του Lyme έχει μικροβιακή αιτία από έντομα. Τι σχέση έχουν οι εγκυμοσύνες, τα χειρουργεία και το στρες?
Επίσης, τα πρώτα συμπτώματα της νόσου είναι πυρετός, μυικοί πόνοι, κόπωση, πρησμένοι λεμφαδένες και πολλά πολλά άλλα.
Η πάρεση προσωπικού νεύρου (Bell's Palsy), αν και είναι ένα από τα συμπτώματα, είναι σπανιότατη στη νόσο του Lyme.
yakinthi έγραψε:το ΚΕΕΛΠΝΟ και η εγχώρια ιατρική κοινότητα (βλ. Νευρολογική Πάτρας, Νευρολογική Αιγινήτειου Νοσοκομείου...) εξακολουθούν να αγνοούν και να μην έχουν την παραμικρή ιδέα για τη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση της Νόσου του Lyme.
Πού να δεις την ασχετίλα τους και στη σκπ, θα πάθεις τριπλό σοκ ;)

Κορίτσια, εύχομαι να είστε πάντα καλά, απλά να διασταυρώνετε ό,τι σας λένε και μη δέχεστε μασημένη τροφή απ'τον καθένα.
Το τι ακούμε κάθε μέρα όλοι μας από το γείτονα του γνωστού της 8ης ανιψιάς της γάτας του κηπουρού και βέβαια των ασχέτων νευρολόγων, είναι ανάξιο λόγου!
 #94803  από yakinthi
 Κυρ Σεπ 22, 2013 10:38 pm
Αγαπητέ Π.Μ79

Η νόσος του lyme είναι μία φλεγμονώδης νόσος τα τεστ της οποίας δεν είναι επί του παρόντος αξιόπιστα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Αμερική(από εκεί άλλωστε ξεκινάει το κακό της ελλειπούς-ψευδούς ενημέρωσης) - Ευρώπη-Αυστραλία .
Η σωστή διάγνωση της νόσου του Lyme γίνεται κατά πρώτο λόγο με κλινική διάγνωση που βασίζεται στο ιατρικό ιστορικό και τα κλινικά συμπτώματα.
Κι αυτό γιατί τα αιματολογικά τεστ είναι αναξιόπιστα για δύο λόγους - πρώτον, το βακτήριο που προκαλεί Νόσο του Lyme συχνά δεν κατοικεί στο αίμα αλλά σε ιστούς, την καρδιά, το νευρικό σύστημα, το κολλαγόνο και στις αρθρώσεις, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο να απομονωθεί κατά τη διάρκεια μιας αιματολογικής εξέτασης.
Δεύτερον, το τεστ για μια ανοσολογική απόκριση στα βακτήρια της νόσου του Lyme παρεμποδίζεται από το γεγονός ότι τα βακτήρια της Lyme (Μπορέλλια) καταστέλλουν άμεσα το ανοσοποιητικό σύστημα και την παραγωγή αντισωμάτων έναντι των βακτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο ψευδών αρνητικών αποτελεσμάτων δοκιμής αίματος για τη νόσο του Lyme.
Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα για μια εξέταση αίματος για τη νόσο του Lyme δεν είναι απόδειξη ότι ο ασθενής δεν έχει Νόσο του Lyme, αλλά μάλλον ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει μια επαρκή προστασία κατά της μόλυνσης.
Έχει ακόμα παρατηρηθεί πως όσο πιο άρρωστος ο ασθενής με νόσο του Lyme, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ότι θα λάβει ένα αρνητικό τεστ αίματος - ενώ μερικές φορές μετά από επιτυχή θεραπεία της νόσου Lyme και την υποχώρηση των συμπτωμάτων, η εξέταση αίματος γίνεται θετική, όταν στο παρελθόν ήταν αρνητική. Για τον λόγο αυτό, οι περισσότεροι ασθενείς που υποψιάζονται νόσο του Lyme σε Ευρώπη-Αμερική -Αυστραλία, στέλνουν το αίμα τους στις ΗΠΑ (www.igenex.com) ή τη Γερμανία (www.infectolab.de) σε εργαστήρια που χρησιμοποιούν πιο ακριβείς αλλά και δαπανηρές μεθόδους ( βλ. Elispot-LTT) από την ELISA και Western Blot που η ενήμερη ιατρική κοινότητα παγκοσμίως θεωρεί πλέον αναποτελεσματικές

*ελεύθερη μετάφραση με προσθήκες από εδώ
http://www.lymedisease.org.au/about-lym ... australia/

αυτή είναι επίσης η σελίδα της Τζώρτζια, εγώ μόνο διαβάζοντάς την πείστηκα ότι πιθανώς να έχω lyme.
http://lymealertgreece.blogspot.gr/p/blog-page.html

και αυτή η (βραβευμένη στην Ελλάδα!) ταινία - δυστυχώς χωρίς υπότιτλους- την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα καθώς εξηγεί όλη την πολιτική-οικονομική διάσταση της νόσου, θύματα της οποίας είναι οι ασθενείς της ανά τον πλανήτη...

υ.γ.1 όσο για τα χειρουργεία, εγκυμοσυνη κτλ. ναι, είναι αλήθεια ότι είναι πιθανό να εκδηλωθεί τότε αφού το βακτήριο μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση 'ύπνου' και να ξυπνήσει όταν η άμυνα του οργανισμού είναι πεσμένη.
Επίσης η μπορέλλια συνήθως συνυπάρχει με άλλες λοιμώξεις co-infections ( χλαμυδια πνευμ./τραχ.,ερλιχιωση,μυκόπλασμα πνευμ. στην περίπτωσή μου) οι οποίες καθιστούν το ανοσοποιητικό ακόμα πιο ευάλωτο. Επίσης, το bell's pulsy δεν είναι καθόλου σπάνιο ενώ τα 'πρώτα' συμπτώματα που αναφέρεις διαφέρουν στον καθένα π.χ. εγώ δέν τα είχα, τα δικά μου ξεκίνησαν με οπτική νευρίτιδα...

υ.γ.2 δεν είμαι ο κηπουρός και δε μου αρέσει να μιλάω επιθετικά, το μόνο που έχω να πώ
ΑΚΟΥ- ΔΕΣ-ΔΙΑΒΑΣΕ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ!!!!

Εύχομαι η αντιπαράθεσή μας να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση
καλό βράδυ
Υ.
 #94807  από lina77
 Δευ Σεπ 23, 2013 12:05 am
´Εύχομαι η αντιπαράθεσή μας να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευαισθητοποίησή´

Αυτό ακριβώς θελουμε...τουλάχιστον εγω γί´αυτο σας διαβάζω, σας ρωτάω και σέβομαι όλων τις γνώμες.
Αν δεν συνέβαινε αυτό θα είχα μείνει στην διάγνωση της κατάθλιψης με αντικαταθλιπτικα!!!

Πάντως η αλήθεια παιδιά ειναι πως με έχει κουράσει το ψάξε ψάξε και θα το βρεις.....αλλά αιτία εσείς εδω όλο και προς τα εκεί με πάτε.....αλλά πείτε μου που ειναι το δαχτυλίδι!! :-D

Σκέφτομαι......είπα......σκέφτομαι να έρθω Αθήνα. Εχω την εντύπωση οτι ίσως είναι λίγοοοο πιο έμπειροι οι γιατροί εκεί.....εεεε?

Προς το παρόν πάω για ύπνο γιατί αύριο έχω σχολείο!!! Πρώτη δημοτικού.......το καμάρι μου!!

:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: