• Οπτική νευρίτιδα= υποτροπή;;;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #91929  από kath
 Τρί Ιουν 18, 2013 4:09 pm
Αν βλεπεις να χειροτερευει κ εχεις θολουρα κ εγω συμφωνω μην το αφηνεις κανε το σχημα κορτιζονης οπως θα το συστησει ο γιατρος σου.Εγω δν εκανα στο δεξι επειδη δεν χειροτερευε αλλα εμενε μονο στον πονο κ περναγε .Παντως ειτε ειναι 3ημερο ειτε 5ημερο το σχημα,επειδη εχει τυχει να κανω κ τα 2, δεν ειναι απαραιτητο να παρεις κ χαπια μετα.Εγω δεν ειχα παρει κ ολα καλα.
Πολλα περαστικα κ ευχομαι τα καλυτερα.Μην αγχωνεσαι θα περασει
 #91974  από Μαρία
 Τετ Ιουν 19, 2013 3:35 pm
Σήμερα έχει γίνει ακόμη χειρότερα. Περιμένω να μ ενημερώσει η νευρολογος για το ποτε θα μπω. Μάλλον δεν την γλιτώνω την κορτιζόνη. Πάντως με ενθαρρύνει πολύ αυτο που μου λες Kath οτι μπορεί να μη χρειαστει να παρω απο το στομα γιατι με τσακίζει. Έχω βαρεθεί βρε παιδια αυτή η ΣΚΠ να μου χαλαει συνέχεια τα σχέδια. Έλεγα να φυγω το τριημερο να ξεκουραστώ αλλα με βλέπω για τριήμερο ή και 5ημερο σε άλλο προορισμο. Αιγινήτειο Beach!!! Επίσης σκεφτόμουν να μπω στη διαδικασίας και για ενά μωράκι, αλλά....Τελως παντων. Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι
 #91977  από kath
 Τετ Ιουν 19, 2013 8:26 pm
3 η 5 μερες οσες θα ειναι θα περασουν.Προ παντων μην αγχωνεσαι κ ολα θα περασουν γρηγορα, θα ηρεμησεις κ θα μπορεις να κανεις το προγραμμα σου οπως εσυ θελεις.
Πολλα πολλα περαστικα κ παλι ευχομαι ολα να σου πανε τελεια
 #92176  από Μαρία
 Σάβ Ιουν 22, 2013 6:51 pm
Τελικά ξεκίνησα κορτιζόνη για 5 ημερες. Σήμερα έκανα την τρίτη και μπορώ να πω ότι ο πόνος στο μάτι έχει μειωθεί συμαντικά και ίσως να έχει ξεκαθαρίσει λιγο το μάτι. Βέβαια όπως πάντα η κορτιζόνη με κάνει τρελή. Η διάθεση μια πάν μια κάτω κυρίως κατω βέβαια και φυσικά αυπνία. Για να δούμε... Την Τρίτη θα μου δώσουν εξιτήριο και οδηγίες. Δεν βλέπω να γλιτώνω και την κορτιζόνη απο το στόμα άλλες παρενέργειες απο εκεί. Αυτό όμως που με πειραξε περισσότερο ειναι όταν μου είπε ο γιατρός να κάνω μαγνητικη σε 2-3 εβδομάδες και αναλογα του αοτελέσματος ίσως χρειαστεί να ξαναξεκινήσω τη θεραπεία που είχα κόψει μπας και γίνω μανούλα....
 #92177  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιουν 22, 2013 8:18 pm
Μαρία έγραψε:Τελικά ξεκίνησα κορτιζόνη για 5 ημερες. Σήμερα έκανα την τρίτη και μπορώ να πω ότι ο πόνος στο μάτι έχει μειωθεί συμαντικά και ίσως να έχει ξεκαθαρίσει λιγο το μάτι. Βέβαια όπως πάντα η κορτιζόνη με κάνει τρελή. Η διάθεση μια πάν μια κάτω κυρίως κατω βέβαια και φυσικά αυπνία. Για να δούμε... Την Τρίτη θα μου δώσουν εξιτήριο και οδηγίες. Δεν βλέπω να γλιτώνω και την κορτιζόνη απο το στόμα άλλες παρενέργειες απο εκεί. Αυτό όμως που με πειραξε περισσότερο ειναι όταν μου είπε ο γιατρός να κάνω μαγνητικη σε 2-3 εβδομάδες και αναλογα του αοτελέσματος ίσως χρειαστεί να ξαναξεκινήσω τη θεραπεία που είχα κόψει μπας και γίνω μανούλα....
:romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: Ισως να μη σου δωσουν χαπια !Σε μενα , δεν εδωσαν ! Εκανα σχημα 5 ημερων , στο τελος Απριλη .
 #92179  από Μαρία
 Σάβ Ιουν 22, 2013 9:31 pm
Μακάρι Αννούλα μου αν και το ματακι δεν εχει φτιαξει ακόμη. Θα δείξει
 #92180  από mitsos
 Κυρ Ιουν 23, 2013 3:39 am
Καλησπέρα και απο μένα..Επειδή,αντικειμενικά τώρα,είμαι ο άρχοντας της οπτικής νευρίτιδας θα σου πω την άποψη μου...κάθε οπτική νευρίτιδα μου έριχνε την οξύτητα στο 1-2 /10...κάθε φορά έκανα 5ήμερο σχημα solumedrol και συνέχιζα με αποθεραπεία για περίπου 20 μέρες με medrol...αυτές περνούσαν μέσα στο 5ήμερο...οι επόμενες ο.ν. περνούσαν 100% μετά από κανα μήνα από την έναρξη κορτιζόνης...στις μετέπειτα θεώρησε ο γιατρός μου οτι δν είναι φρόνιμο να πάρω ΠΑΛΙ κορτιζόνη με αποτέλεσμα να μου έχουν αφήσει ενα μεγάλο υπόλειμμα σε βαθμό που ισως να παθαίνω και αλλες νευρίτιδες και να μην το παίρνω χαμπαρι :confusion-seeingstars: απλά η συμβουλή μου προς όλους είναι ειδικότερα όσο αφορά τα μάτια να μην πειραματιζόμαστε και να παίρνουμε απαραίτητα κορτιζόνη πριν προλάβει να χειροτερέψει...γιατι η αποψή μου πλέον είναι να παιρνω κορτιζόνη και να μην ''το παρακολουθουμε για να δουμε πως θα παει''

εύχομαι να επανέλθεις εντελως και να πραγματοποιήσεις τα σχέδια σου ;)
 #92182  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Ιουν 23, 2013 9:28 am
Μαρία έγραψε:Μακάρι Αννούλα μου αν και το ματακι δεν εχει φτιαξει ακόμη. Θα δείξει
:greetings-waveyellow: Πηρα τη .....δοση μου , στο ''Γ.Γεννηματας'' . 5 γραμμαρια ! Σε αλλους , εκαναν διαφορετικο συνδυασμο . Πχ. 2γραμμαρια τη μια μερα , 2 την επομενη και μετα διακοπη , χωρις χαπια . Ή 2γραμμαρια τη μια μερα , 1 την αλλη και διακοπη , χωρις χαπια .......Φαινεται , αυτη ειναι η ...''νεα μοδα'' !!!!! Παντως, ειναι γεγονος , οτι με αυτο το ''σχημα'' ...ειχα ελαχιστες παρενεργειες και για λιγο καιρο ..........Αλλες φορες .σερνομουν επι ενα μηνα ........ :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek:
 #92208  από Μαρία
 Κυρ Ιουν 23, 2013 6:50 pm
Είμαι συην ευχάριστη θέση να σας πω οτι το μάτι έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Οχι ότι ειναι 100% καλα αν ειναι σε ικανοποιητικό επιπεδο. Σήμερα έκανα την 4 έγχυση και έχω αλλη μία αύριο. Την τρίτη θα μου πουν πως θα συνεχίσω. Η κορτιζόνη βέβαια μ έχει κανει λίγο σαν πρεζάκι αλλα εχω και τις γνωστες αυπνίες
εκνευρισμό και μια ψυχολογια ολιγον στα πατωματα. Παίρνω που και που κανα lexotanil και ερχομαι στα ισα μου γιατι αλλιως θα βρικολακιάσω και μπορει να σκοτωσω και κανενα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντησεις και τις εμπειρίες σας. Είστε τόσο καλή παρέα για μένα :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :text-thankyouyellow:
 #129430  από Kpoplistener
 Κυρ Ιαν 07, 2018 11:19 pm
Καλο βραδυ Μαρια ελπιζω να εισαι καλα και να μην ηταν κατι!
Πολλα ειναι που δηλωνουν υποτροπη απο οσα παθαινουμε κυριως οταν νιωθουμε οτι κατι δεν παει και τοσο καλα στις κινησεις μας κλπ. Για το συγκεκριμένο δεν ξερω ποσο αργα απαντησα φεναιτε να ειναι καποια υποτροπη αλλα συνηθως φενεται αυτο στο πολυ αργοτερα πιστευω ..ετσι γνωριζω εγω λογο της δικης μου εμπειριαε αλλα και παλι μην βασιστεις στο οτι αμα υποτροπιασεις θα παρεις ντεκε καλα κορτιζονι ...καλο ειναι να ενημερωσεις για οτιδιποτε απροσμενο τον ιατρο σου αλλα μερικες φορες υποτροπιαζεις χωρις να σημαινει οτι προκειται να ειναι και κατι σοβαρο..εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι μην φοβασαι ( και συνχωραμε για τον ορθογραφικο φονο :emojis-33: ) :smile-hi: :smile-happy: