• ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #79625  από sofia13
 Παρ Οκτ 19, 2012 10:54 pm
Βρε παιδιά τι να λέμε τώρα; Δυο χρόνια βάλαμε κάτω τα ημερολόγια που κρατάμε και άκρη δεν βρήκαμε. Ακόμη και ο κοινός μας νευρολόγος τάπαιξε. Κι' εκείνη ήξερε για την επισκληρίδιο ,αλλά την επέλεξε. Και κοίτα τώρα που ψαχνόμαστε. Τι παιζει άραγε;;;
 #79630  από Κώστας
 Παρ Οκτ 19, 2012 11:12 pm
Πιστεύετε, ότι θα ήταν ασφαλές να δοκιμάζαμε. Μήπως διατρέχουμε επι πλέον κινδύνους εξ΄ αιτίας της πάθησης μας. Σοφία το σκέπτεσαι να δοκιμάσεις;
 #79633  από billios
 Παρ Οκτ 19, 2012 11:36 pm
Οταν χρειαστηκε να την κανω κατι χρονια πισω,το δεξι ποδι εκανε να ισιωσει κανα εξαμηνο.
Ενας ελαφρυς πονος στη μεση και προς τα πανω επισης και δεν ειμαι ο μονος με αυτα τα δωρακια.
Δεν εχω εμπιστοσυνη,εχει εναν βαθμο επικινδυνοτητας Α
 #79634  από Ιωάννα
 Παρ Οκτ 19, 2012 11:50 pm
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=2803
Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές και νομίζω ότι τα στατιστικά τους δεν είναι τα πραγματικά.....εκτός εαν μερικοι μερικοί πρέπει να πάνε σφαίρα για joker!!!!!!!!!!
 #79635  από sofia13
 Παρ Οκτ 19, 2012 11:56 pm
Mα με 'οσα ξέρουμε τέλος πάντων , απαγορευμένη ήταν. Τι να λέμε για επικινδυνότητες τώρα. Το θέμα είναι αν έχει ξανασυμβεί. Αυτό ψάχνουμε κι΄εκείνη κι εγω' και όλοι μας. Ζ'ητησα εννοείται την άδειά της να το αναφέρω στο φόρουμ το γεγονός και σιγά που θα είχε αντίρηση. Απλώς με τόσα δεδομένα , τόσα στοιχεία., τόσο καιρό τώρα , δεν βγάλαμε μια άκρη πυ να στέκει. Γι΄αυτό το κάναμε θέμα. Και στις δυό μας δεν στέκει πουθενά σωστά. Τι να ψάξουμε ακόμη...........................
 #79636  από sofia13
 Σάβ Οκτ 20, 2012 12:12 am
ΟΧΙ. Δεν σκέφτομαι να τη δοκιμάσω. Και τον ισκιο μου φοβάμαι τώρα. Θα περιμένω ακόμη, ποιος ξέρει τι ; αλλά οχι δεν θα δοκιμάσω ακόμη.
 #79642  από Vasoula
 Σάβ Οκτ 20, 2012 2:07 am
Το θεμα ανακουφισης της μεσης με επικληριδιο δεν εχει καμια σχεση με την ΣΚΠ, προσοχη.
Στην περιπτωση της μεσης οταν λογω ελλατωματος σε δισκο αυτος αγγιξει καποιο νευρο ειτε λογω εκπτωσης ειτε λογω προβολης οι περιβαλλοντες μυες συσφιγγονται και το φαινομενο ανακυκλωνεται κι αυτοτροφοδοτειται μεχρι να μπορεσουμε να χαλαρωσουμε γι'αυτο αλλωστε ως θεραπεια χορηγουνται αντιφλεγμονωδη μαζι με μυοχαλαρωτικα, χαλαρωνει ο μυς αποσυμφορειται η περιοχη και με τα αντιφλεγμονωδη προσπαθουμε να μειωσουμε την φλεγμονη.

Αυτο δεν σημαινει οτι κανει καλο στη σκληρυνση προς θεου ισχυει το αντιθετο (γενικως), αν δεν εχεις καλη επικοινωνια με τα κατω ακρα θα κανεις ποτε ναρκωση για να κοψεις εστω παροδικα αυτη την επικοινωνια; Αλλωστε το λενε ξεκαθαρα απαγορευεται σε ατομα με σοβαρες νευρολογικες παθησεις...