• ερώτηση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #4603  από elena
 Τετ Μάιος 27, 2009 10:02 am
Πάντως πριν ένα χρόνο που παρουσίασα οπισθοβολβική νευρίτιδα(έτσι μου το είπε ο γιατρός)είχα τρομερούς πόνους στο ένα μάτι ,σε σημείο να μην μπορώ να κουνήσω το μάτι μου πάνω -κάτω,δεξιά-αριστερά,χωρίς το οπτικό νεύρο να παρουσιάζει φλεγμονή και με οπτική οξύτητα 10/10.
για αυτό μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι είναι διαφορετικές ένοιες...τώρα τι να σας πω?
γιατροί είναι όπως θέλουν τα λένε,για να τα καταλαβαίνουν μόνο αυτοί :? και δεν ρώτησα και τίποτα παραπάνω ...αυτά και ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!
 #4604  από elena
 Τετ Μάιος 27, 2009 10:55 am
Τελικά βρήκα ποιά είναι η διαφορά (από το ιντερνετ)και σας την γράφω ακριβώς:

Εάν η προσβολή αφορά στο τμήμα του οπτικού νεύρου που προβάλει στον βολβό λέγεται οπτική νευρίτιδα(συνήθως δεν έχει πόνο)

Εάν η προσβολή αφορά στο τμήμα του οπτικού νεύρου που βρίσκεται πίσω από τον βολβό λέγεται
οπισθοβολβική νευρίτιδα(συνήθως έχει πόνους με την κίνηση του ματιού)
 #4608  από αλεξανδρα
 Τετ Μάιος 27, 2009 11:26 am
Οπως καταλαβες αγαπητε prince δεν εισαι ο μονος που παιζει το ματακι του ;) Ελενα εαν δεν κανω λαθος ο prince δεν μας ειπε οτι τις τελευταιες μερες εχει μια ενοχληση,νιωθει σαν να παιζει το ματι του συχνα;Απο τα λιγα που γνωριζω,δεν νομιζω να εχει καμια σχεση το τρεμουλιασμα του βλεφαρου,με την ΣΚΠ,σιγουρα με καποιο νευρακι στο ματι εχει να κανει,και εγω το νιωθω καποιες φορες :roll:
 #4614  από elena
 Τετ Μάιος 27, 2009 12:10 pm
Ναι έτσι μας είπε ...δεν έχει σχέση με ms(δεν παίρνω και όρκο)
μήπως είδε στο δρόμο τίποτα αξιόλογο ,έκλεισε το μάτι,και μετά του έμεινε? ;)
 #4615  από αλεξανδρα
 Τετ Μάιος 27, 2009 12:16 pm
αυτο μαλλον θα ειναι Ελενα χι.χι.χι.χι.Βρε το ατακτο αγορι ;) ;)
 #4620  από Maria77
 Τετ Μάιος 27, 2009 5:58 pm
Τώρα που τα έγραψε η Έλενα πιο επεξηγηματικά κατάλαβα και εγώ την διαφορά των δύο. Βέβαια εμένα είναι λες και μου συμβαίνουν και οι δύο νευρίτιδες μαζί!!! Μπορεί να μου ξεκινήσει με πολλούς πόνους στο μάτι και στη συνέχεια να εκδηλωθεί και απώλεια όρασης...Όλα τα καλά μαζεμένα :shock: είμαι ειδική περίπτωση :shock:
 #4681  από ΜΙΜΙΚΑ
 Πέμ Μάιος 28, 2009 12:53 am
Δεν ακούγεται σοβαρό :roll: !!!
Μήπως "πετάει" το μάτι σου γιατί κάποιον θα δεις??? :lol:

Οποιος είχε παρόμοιο σύμπτωμα είδε κάποιον ή κάποια τότε???
 #4758  από princeofathens2004
 Πέμ Μάιος 28, 2009 5:09 pm
Καλησπέρα.

ΣΤΕΦΗ μου αυτό μου συμβαίνει κι εμένα αρκετά συχνά. Τόσο συχνά, ώστε να αναρωτηθώ μήπως έχει σχέση με την ασθένεια γιατί μου προέκυψε μετά την διαπίστωση ότι πάσχω. Είναι ακριβώς κάτι σαν αυτό που παθαίνουμε και λένε οι άλλοι "κάποιον θα δεις".
Δεν πιστεύω να έχει σχέση γιατί ενώ έχω κάποια μουδιάσματα στην αριστερή πλευρά του προσώπου λόγω κάποιων ενεργών εστιών στον εγκέφαλο που επηρρεάζουν μάλλον την πλευρά αυτή, το συγκεκριμένο "φτερούγισμα" γίνεται στο δεξί μάτι.
Επιπλέον δεν συνοδεύεται και από κάτι άλλο (πόνο, θάμπωμα, κ.λ.π.). Αυτά.

Τώρα ΕΛΕΝΑ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
χιχιχιχιχι και χουχουχουχου ε !!!
Παίζει το ματάκι μου;
Και σιγά μην είδα κάτι στο δρόμο και το έκλεισα. Όταν βλέπεις κάτι "ενδιαφέρον" στο δρόμο δεν κλείνεις το μάτι αλλά το ανοίγεις διάπλατα !!!

Τα λέμε
 #4866  από kkelly
 Παρ Μάιος 29, 2009 1:50 pm
κι εγω οταν επαθα οπτικη νευριτιδα δεν ανιωθα πονο απλα την πρωτη μερα σαν να'χε μπει αμμος στο αριστερο ματι μου και τα'βλεπα ολα λιγο θολα αλλα απο τη δευτερη μερα που ηταν κυριακη ως τη δευτερα που πηγα στο γιατρο τυφλωθηκα τελειως. ειχα τρομοκρατηθει θυμαμαι οτι δε θα ξαναδω ποτε αλλα μετα 5 μερες κορτιζονη αρχισε να καθαριζει η οραση πρωτα περιφεριακα και μετα στο κεντρο. πονο ομως κανεναν.
 #4913  από Lena
 Σάβ Μάιος 30, 2009 12:48 am
ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΑΛΛΗ Η ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ Η ΟΠΙΣΘΟΒΟΛΒΙΚΗ. ΜΟΥ ΠΕ ΠΩΣ Η ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΚΠ.ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΠΙΣΘΟΒΟΛΒΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΤΙΚΗ.