ΑΝΝΑ59 έγραψε:Hristos! έγραψε:balou έγραψε:Καλησπέρα στο φόρουμ!
Είμαι η Ντίνα 37 ετών.
Διαγνώστηκα με σκπ το 2007 και εκτοτε μεχρι και τώρα έπαιρνα επίδομα παραπληγιας με ποσοστό 67% (ν. 1140/81). Το 2010 μου εκρινανε και σύνταξη πάλι με το ίδιο ποσοστό. Τον Μάρτιο του 2012 κατέθεσα τα χαρτιά μου εκ νέου για να περάσω επιτροπή και για τα δύο.
Περίμενα μέχρι και τις αρχές Σεπτμεβρίου να με καλέσουν να εξεταστώ στα Κ.Ε.Π.Α.
Πήρα σήμερα την απάντηση και μου δώσαν 67% σκπ και 50% κινητική αναπηρία- δηλαδή μου αφήσαν τη σύνταξη και μου κόψαν το επίδομα.
Και απορώ:
1) Είναι δυνατόν αν με βγάζουν εντελώς ανίκανη για εργασία και να μου κόβουν το επίδομα;
2) Είμαι σε δίλλημα αν πρέπει να προσφύγω ή όχι στη Βμια.
Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;

Καλησπερα Ντινα. Αν δεις σε αυτο το θρεντ viewtopic.php?f=24&t=3128 εγινε ακριβως το ιδιο με σενα στην Effie. Και σε αυτο το θρεντ viewtopic.php?f=24&t=3362 εγω εβγαλα αποφαση ΚΕΠΑ Θεσσαλονικης 67% και την απερριψε η διοικηση του ΙΚΑ χωρις λογο.
Τουλαχιστον συνεχιζεις να εχεις τη θεραπεια σου και την περιθαλψη σου ή στην κοψανε και αυτη, οπως σε μενα?
Ευτυχως, εχω ακομα την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη !Ενταξει, μπορω να παρω την ακριβη φαρμακευτικη αγωγη απο το φαρμακειο του ΕΟΠΥΥ! Με τα αλλα φαρμακα(για χοληστερινη, οστεοπενια) , ομως, τι θα κανω , τωρα που εκοψαν τη 0% συμμετοχη??? Με τα μη συνταγογραφουμενα,(βιταμινες) τι θα κανω ???? Απλως, ΔΕΝ παιρνω τιποτα απ'αυτα !!!! Επισης, στις 22 Σεπτεμβρη , θα εισπραξω το τελευταιο παραπληγικο επιδομα ! Βλεπεις, στις 30 Σεπτεμβρη...ληγει η αναπηρια μου !!!! Θεραπευομαι, βρε !!!!!!!!! Κανεις δεν ξερει ποτε και αν θα ξαναπαρω επιδομα ! Εχω κανει αιτηση στα ΚΕΠΑ και........περιμεεεεεενω...........!!!!!!!!!! Αστα ! Και να φανταστεις οτι αυτο το επιδομα, ειναι το ΜΟΝΟ εικογενειακο μας εισοδημα , εδω και αρκετο καιρο ! Μ'αυτο ''ζουμε''.....ο αντρας μου (ανεργος) , η κορη μου (σπουδαστρια) και εγω (ανεργη).......! Ενα (ξανα)λεω !!!!!! Μονο ΟΛΟΙ μαζι, θα κανουμε κατι !!!!!!!!!!! 
Σε καταλαβαινω απολυτα Ντινα. Και γω τις βιταμινες τις αγοραζω και φυσικα δεν εχω κανενα εισοδημα, μιας και ειμαι μακροχρονια ανεργος. Αυτο το παραπληγικο θα ηταν το μονο εσοδο για να μην βαραινω αλλο τη μητερα μου που η πετσοκομμενη συνταξη της ειναι το μονο εσοδο στην οικογενεια.
Τα ιδια νιωθω και γω, σαν να θεραπευτηκα ξαφνικα απο τον προηγουμενο μηνα, μιας και μεχρι να παρω την απορριψη των διοικητικων του ΙΚΑ κατα της εγκρισης του 67% απο το ΚΕΠΑ και μεχρι να προσφυγω εναντιον της, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ TYSABRI. Κανα χρονο το βλεπω να τραβαει ολο αυτο και βαλε. Προφανως στο εν λογω διαστημα θα εχω επιδεινωθει, μιας και χωρις τον ορο οι εστιες μου ενεργοποιουνται σε χρονο ρεκορ.
Θελουν σκοτωμα οι ανευθυνοϋπευθυνοι. Εχω χασει σε μια μερα, 20 χρονια ζωης...