• Να προσφύγω ή κάποιο λάκο έχει η φάβα;;;

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #77896  από Π.Μ79
 Πέμ Σεπ 20, 2012 8:37 pm
Το χειρίζεσαι λάθος καλή μου.

Πήγαινε στο ΚΕΠΑ και κατευθείαν κάνε ένσταση.
Θα περάσεις Β/θμια επιτροπή και η δικιά τους απόφαση είναι τελεσίδικη.

Μην ρωτάς κανέναν εκεί και για τίποτα γιατί θα το είδες και από μόνη σου ότι το μόνο που σίγουρα ξέρουν, είναι ότι πρέπει να μειωθούν τα έξοδα.

Γρήγορα πήγαινε κάνε ένσταση και κάνε υπομονή να ξαναπεράσεις επιτροπή.
 #77897  από Μιμικαμ
 Πέμ Σεπ 20, 2012 8:48 pm
Ετσι ακριβώς όπως σου τα λέει ο Π.Μ. είναι τα πράγματα... τα πάντα θολά και αβέβαια...χωρίς καμιά καθυστέρηση τρέξε να κάνεις ενσταση....δεν χρειάζονται χρήματα γι'αυτό.... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #77899  από balou
 Πέμ Σεπ 20, 2012 9:10 pm
Παιδιά σίγουρα δεν μου κατεβάσουν το ποσοστό που ήδη μου δώσαν; Μη χάσω και τη σύνταξη στο τέλος.

Α! Για τον george που ρώτησε έχω τα κλασσικά συμπτώματα της σκπ, διπλωπία στο αριστερό μάτι, άφθονες εστίες (ευτυχώς τώρα ανενεργές να ναι καλά η κορτιζόνη), κόπωση, πρόβλημα με τη ζέστη, ζαλάδες κλπκλπ. Και στη κινητικότητα το ένα πόδι μου φεύγει ανάλογα με τα κέφια του όπως και το ένα μου χέρι και ο γιατρός μου μου έγραφε ημιπάρεση στην αριστερή πλευρά. Η εξέταση περιλάμβανε 5 νοματαίους που με ρωτήσαν για τα συμπτώματα που έχω (διπλωπία, πρόβλημα στην ούρηση-αφόδευση,) αν είμαι σε αγωγή, κλειστά-ανοιχτά μάτια και λοιπές παραλλαγές στην ευθεία, έλεγχος αντανακλαστικών. Και μετά αποφάνθηκαν 67% στη σκπ και 50 % κινητικό πρόβλημα.
 #77900  από Hristos!
 Πέμ Σεπ 20, 2012 9:17 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
Hristos! έγραψε:
balou έγραψε:Καλησπέρα στο φόρουμ!
Είμαι η Ντίνα 37 ετών.
Διαγνώστηκα με σκπ το 2007 και εκτοτε μεχρι και τώρα έπαιρνα επίδομα παραπληγιας με ποσοστό 67% (ν. 1140/81). Το 2010 μου εκρινανε και σύνταξη πάλι με το ίδιο ποσοστό. Τον Μάρτιο του 2012 κατέθεσα τα χαρτιά μου εκ νέου για να περάσω επιτροπή και για τα δύο.
Περίμενα μέχρι και τις αρχές Σεπτμεβρίου να με καλέσουν να εξεταστώ στα Κ.Ε.Π.Α.
Πήρα σήμερα την απάντηση και μου δώσαν 67% σκπ και 50% κινητική αναπηρία- δηλαδή μου αφήσαν τη σύνταξη και μου κόψαν το επίδομα. :sad-roulette:

Και απορώ:
1) Είναι δυνατόν αν με βγάζουν εντελώς ανίκανη για εργασία και να μου κόβουν το επίδομα;
2) Είμαι σε δίλλημα αν πρέπει να προσφύγω ή όχι στη Βμια.

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;

:text-thankyouyellow:

Καλησπερα Ντινα. Αν δεις σε αυτο το θρεντ viewtopic.php?f=24&t=3128 εγινε ακριβως το ιδιο με σενα στην Effie. Και σε αυτο το θρεντ viewtopic.php?f=24&t=3362 εγω εβγαλα αποφαση ΚΕΠΑ Θεσσαλονικης 67% και την απερριψε η διοικηση του ΙΚΑ χωρις λογο.

Τουλαχιστον συνεχιζεις να εχεις τη θεραπεια σου και την περιθαλψη σου ή στην κοψανε και αυτη, οπως σε μενα?
Ευτυχως, εχω ακομα την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη !Ενταξει, μπορω να παρω την ακριβη φαρμακευτικη αγωγη απο το φαρμακειο του ΕΟΠΥΥ! Με τα αλλα φαρμακα(για χοληστερινη, οστεοπενια) , ομως, τι θα κανω , τωρα που εκοψαν τη 0% συμμετοχη??? Με τα μη συνταγογραφουμενα,(βιταμινες) τι θα κανω ???? Απλως, ΔΕΝ παιρνω τιποτα απ'αυτα !!!! Επισης, στις 22 Σεπτεμβρη , θα εισπραξω το τελευταιο παραπληγικο επιδομα ! Βλεπεις, στις 30 Σεπτεμβρη...ληγει η αναπηρια μου !!!! Θεραπευομαι, βρε !!!!!!!!! Κανεις δεν ξερει ποτε και αν θα ξαναπαρω επιδομα ! Εχω κανει αιτηση στα ΚΕΠΑ και........περιμεεεεεενω...........!!!!!!!!!! Αστα ! Και να φανταστεις οτι αυτο το επιδομα, ειναι το ΜΟΝΟ εικογενειακο μας εισοδημα , εδω και αρκετο καιρο ! Μ'αυτο ''ζουμε''.....ο αντρας μου (ανεργος) , η κορη μου (σπουδαστρια) και εγω (ανεργη).......! Ενα (ξανα)λεω !!!!!! Μονο ΟΛΟΙ μαζι, θα κανουμε κατι !!!!!!!!!!! :greetings-waveyellow:
Σε καταλαβαινω απολυτα Ντινα. Και γω τις βιταμινες τις αγοραζω και φυσικα δεν εχω κανενα εισοδημα, μιας και ειμαι μακροχρονια ανεργος. Αυτο το παραπληγικο θα ηταν το μονο εσοδο για να μην βαραινω αλλο τη μητερα μου που η πετσοκομμενη συνταξη της ειναι το μονο εσοδο στην οικογενεια.
Τα ιδια νιωθω και γω, σαν να θεραπευτηκα ξαφνικα απο τον προηγουμενο μηνα, μιας και μεχρι να παρω την απορριψη των διοικητικων του ΙΚΑ κατα της εγκρισης του 67% απο το ΚΕΠΑ και μεχρι να προσφυγω εναντιον της, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ TYSABRI. Κανα χρονο το βλεπω να τραβαει ολο αυτο και βαλε. Προφανως στο εν λογω διαστημα θα εχω επιδεινωθει, μιας και χωρις τον ορο οι εστιες μου ενεργοποιουνται σε χρονο ρεκορ.
Θελουν σκοτωμα οι ανευθυνοϋπευθυνοι. Εχω χασει σε μια μερα, 20 χρονια ζωης... :x :x :evil: :twisted:
 #77902  από balou
 Πέμ Σεπ 20, 2012 9:28 pm
Κουράγιο Χρήστο, διάβασα τη δημοσίευση σου οι άνθρωποι πραγματικά είναι ανελέητα καθάρματα. Ότι και να συμβαίνει κράτα την ψυχραιμία σου, όσο μπορείς μην στεναχωριέσαι και μην τους κάνεις ποτέ τη χάρη να χάσεις είκοσι χρόνια από τη ζωή σου σε μία μέρα γιατί αυτό θέλουν.

;)
 #78253  από Κώστας
 Δευ Σεπ 24, 2012 2:50 pm
Κατά της γνωμάτευσης της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΥΕ) δίνεται στον ενδιαφερόμενο το δικαίωμα προσφυγής στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή (ΒΥΕ), καταθέτοντας παράβολο 46.14€ εντός (10) δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της κοινοποίησης της Γνωμάτευσης Πιστοποίησης της Αναπηρίας.
Θα πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψη ότι προκειμένου να εξεταστεί η υποβληθείσα προσφυγή θα πρέπει να ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΛΟΓΟΙ που να αναφέρονται στο κείμενο της προσφυγής. Συνεπώς η υποβολή προσφυγής κατά της Απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής από τον ενδιαφερόμενο θα πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση στην οποία θα αναφέρονται ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ οι λόγοι για τους οποίους η εκδοθείσα από την Υγειονομικά Επιτροπή Γνωμάτευση δεν είναι τεκμηριωμένη ή σύννομη ή άλλο και πρέπει να εξεταστεί εκ νέου στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

Και ερωτώ.
Πως θα τεκμηριώσεις την ένστασή σου, αν δε γνωρίζεις το κείμενο της Απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής;!!!

Αν αρνούνται να σου δώσουν αντίγραφο της γνωμάτευσης είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και πρέπει πριν εκπνεύσει το διάστημα των 10 ημερών να πας στον εισαγγελέα, αφού προηγουμένως επικαλεστείς τις οδηγίες που ΟΙ ΙΔΙΟΙ χορηγούν στους ενδιαφερόμενους!
ΠΡΟΣΟΧΗ!
ακόμη κι αν σε άφησαν!!!!!!!!!!!!!, να κάνεις αίτηση για να πάρεις αντίγραφο της απόφασης, είναι αδιανόητο, να σου το δώσουν μετά τη παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 10 ημερών, γιατί τυπικά είναι σα να σου αφαιρούν το δικαίωμά σου να κάνεις ένσταση.
Ρώτησέ τους (προφορικά και εγγράφως με αρ. πρωτ.), αν σε κατοχυρώνει χρονικά η ημερομηνία που υπέβαλες την αίτηση για την χορήγηση του αντιγράφου και αν όχι τι πρέπει να κάνεις.
Το φοβερό "παραθυράκι" του νόμου στη προκειμένη περίπτωση, είναι αυτό που λέει "εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της κοινοποίησης της Γνωμάτευσης Πιστοποίησης της Αναπηρίας". Προσέξτε ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ όχι της ημερομηνίας παραλαβής του αντιγράφου της στα χέρια σας.

Αυτά που σου αναφέρω παραπάνω βρίσκονται γραμμένα και συννημένα στο έντυπο της αίτησης που συμπληρώνεις όταν καταθέτεις την αίιτηση σου για ΚΕΠΑ

Υσ. Πονηρός ο νομοθέτης μα ακόμη πονηρότερος ο ενδιαφερόμενος!