• προβληματα με την κυστη

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #71631  από vasia
 Τρί Μάιος 15, 2012 10:59 pm
γεια σ Μανο..ευχαριστω για την απαντηση..καθυστερησα λιγο να το δω.Πραγματικα ειναι πολυ ασχημο και μου εχει αλλαξει τηνκαθημερινοτητα μ εντελως.Το ενοχλητικο δεν ειναι τοσο η συχνοουρια αλλα το επειγον του πραγματος..ουφ..απλα τρεχεις :animals-dogrun:
 #71971  από vasia
 Κυρ Μάιος 20, 2012 7:52 pm
ελεος!απελπιστηκα..δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται...γιατι οταν πηγαινω εξω βολτα η για καφε το προβλημα γινεται 10 φορες πιο εντονο?επισης ολα μ τα συμπτωματα ερχονταν κ εφευγαν,αυτο ομως ειναι εκει κ μου σπαει τα νευρα...ειμαι 23 χρονων,τι θα κανω στη ζωη μ
 #72016  από Κωνσταντίνα
 Δευ Μάιος 21, 2012 4:29 pm
Vasia μου καλησπέρα και ηρέμησε :romance-caress:
Θα σου πω λίγα πράγματα για την κύστη σου και ελπίζω να σε βοηθήσουν.
Κατ' αρχάς λες ότι διαγνώστηκες τον Ιανουάριο, άρα είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για μόνιμο πρόβλημα.Είσαι πολύ "φρέσκια" στο πρόβλημα, που σημαίνει ότι ο οργανισμός σου επισκευάζει ακόμα.Μη χάνεις το θάρρος σου.Το θέμα της επιτακτικής ούρησης, ταλαιπωρεί ένα μεγάααλο ποσοστό σκληρυντικών.
Αυτό συμβαίνει επειδή καθυστερεί να φτάσει στον εγκέφαλο το μνμ, ότι η κύστη γέμισε.Αυτό λύνεται αν προγραμματίσεις να πηγαίνεις τουαλέτα, ακόμα κι όταν δε νιώθεις την ανάγκη.Χρειάζεται μια συνέπεια σ' αυτό.
Λες ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν βγαίνεις έξω για καφέ ή βόλτα.Επειδή τότε νιώθεις ανασφάλεια(τι θα συμβεί αν...), ενεργοποιείς τον ψυχολογικό παράγοντα και επιταχύνεις το πρόβλημα.
Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης των μυών της πυέλου, που μπορείς να διδαχτείς και να σε βοηθήσουν.
Οι διαλείποντες καθετηριασμοί είναι σπουδαία λύση, αλλά πριν φτάσει κάποιος σ' αυτή, πρέπει να έχει εξαντλήσει όλα τ' άλλα.
Διατήρησε την ψυχραιμία σου κοριτσάκι και όλα θα πάνε καλά.Έχεις να μάθεις τόσα πολλά για σένα μέσα από τη σκπ, που θα σε δυναμώσουν αρκεί να σέβεσαι τις ανάγκες σου.Αυτό δούλεψε, μαζί με ............την πύελό σου :romance-kisscheek:
 #72037  από vasia
 Δευ Μάιος 21, 2012 7:47 pm
γεια σ Κωνσταντινα και χρονια πολλα κιολας :happy-cheerleadersmileygirl: .ευχαριστω για τις συμβουλες σ,θα κανω ο,τι μπορω για να το αντιμετωπισω..ειναι πολυ εκνευριστικο και μου διαλυει την ζωη μ και τις σχεσεις μ με τους αλλους..να εισαι καλα :text-thankyouyellow:
 #72640  από Μαρία
 Τετ Μάιος 30, 2012 10:48 pm
εγώ εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρούμε με την κύστη μου. Έχω την αίσθηση ότι είναι συνεχώς γεμάτη αλλά μπορώ να κρατηθώ για ώρα.Αυτο που είναι πολυ ενοχλητικό είναι ότι νιώθω και έντονο κάψιμο ειδικά όταν γεμίζει η κύστη. Ένας νευρολόγος μου είπε οτι αυτο με το κάψιμο στην κύστη δε το χει ξανακουσει η άλλη μου είπε ότι είναι κλασσικό σύμπτωμα της σκπ και μου έδωσε lyrica μαζί με Ditropan (αντιχολενεργικό). Πήγα και σ ενα ουρολογο και μου πε ότι δεν ειναι απο τη σκπ αλλα ένα σύνδρομο ελάσσονος πυέλου και μου έδωσε και αυτος Lyrica για αρχή και για αντιχολενεργικά βλεπουμε. Έιχατε ποτέ κάψιμο εκτός απο επιτακτικότητα?
Προσπαθώ να βγάλω ακρη........
 #72643  από vasia
 Τετ Μάιος 30, 2012 11:51 pm
γεια σου Μαρια..εγω προσωπικα δεν ειχα ποτε καψιμο...Μηπως κρατιεσαι πολυ ωρα χωρις λογο?Ειναι κατι εντονο?Παντως αφου δεν εχεις επιτακτικη ουρηση μια χαρα εισαι
 #72646  από Louiza
 Πέμ Μάιος 31, 2012 8:03 am
Μαρία έγραψε:εγώ εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρούμε με την κύστη μου. Έχω την αίσθηση ότι είναι συνεχώς γεμάτη αλλά μπορώ να κρατηθώ για ώρα.Αυτο που είναι πολυ ενοχλητικό είναι ότι νιώθω και έντονο κάψιμο ειδικά όταν γεμίζει η κύστη. Ένας νευρολόγος μου είπε οτι αυτο με το κάψιμο στην κύστη δε το χει ξανακουσει η άλλη μου είπε ότι είναι κλασσικό σύμπτωμα της σκπ και μου έδωσε lyrica μαζί με Ditropan (αντιχολενεργικό). Πήγα και σ ενα ουρολογο και μου πε ότι δεν ειναι απο τη σκπ αλλα ένα σύνδρομο ελάσσονος πυέλου και μου έδωσε και αυτος Lyrica για αρχή και για αντιχολενεργικά βλεπουμε. Έιχατε ποτέ κάψιμο εκτός απο επιτακτικότητα?
Προσπαθώ να βγάλω ακρη........
Καλημέρα σε όλους και εύχομαι μια πιο ευχάριστη μέρα για όλους. Εγώ Μαρία μου το νιώθω αυτό το κάψιμο που λες (πέρα βέβαια από την συχνοουρία την σπαστικιά), αλλά όχι όταν είναι γεμάτη η κύστη. Όταν λέω ότι πριν βγω ή πριν κάνω μπάνιο και τέτοια, ας πάω πρώτα μια τουαλέτα για σιγουριά, τότε το νιώθω αυτό το κάψιμο. Δηλαδή όταν ζορίζω λίγο παραπάνω την κύστη μου χωρίς να νιώθω ότι θα σκάσει. Δεν έχω όμως ρωτήσει γιατρό και δεν ξέρω αν φταίει όπως λες και κάτι άλλο.
 #136363  από Ririka
 Τετ Νοέμ 29, 2023 5:31 pm
Καλησπέρα σας. Κάνει κανείς διαλείποντες καθετηριασμούς? Κάνουμε στον πατέρα μου αλλά ματώνει και πραγματικά είμαι απελπισμένη. Έπαθε και ουρολοίμωξη. Καμια συμβουλή?