• ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ Υ.Ε

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #70467  από georgeand
 Πέμ Απρ 19, 2012 6:45 pm
Π.Μ79 έγραψε:georgeand

Η αλήθεια είναι ότι ο νευρολόγος που με εξέτασε, ήταν ευγενέστατος και δεν με έβαλε να κάνω ακροβατικά κλπ, όπως είχε γίνει προ διετίας.

Απλά να σου πω ότι εξετάζει καλά (αντανακλαστικά, δύναμη κλπ) σε χέρια, πόδια και κορμό.
Μετά σε ρωτάει και κάποια πράγματα: επάγγελμα, ασχολίες κλπ.

Απ'ότι κατάλαβα, θέλουν να ξέρουν αν σε έχει επηρεάσει η ασθένεια από εργασιακά και καθημερινά θέματα.

Το πρόβλημα το μεγάλο βέβαια ήταν ένας κουστουμάτος τύπος.
Αυτός είναι διοικητικός υπάλληλος και επειδή πριν εξεταστώ, μπροστά μου συζητάγανε, κάτι μου λέει ότι αυτός καθορίζει το ποσοστό.
Πριν από μένα μπήκε ένα παληκαράκι 20 χρονών με έντονη σπαστική παραπληγία.

Δεν υποκρινόταν το παιδάκι, γιατί αν υποκρίθηκε, τότε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Αλ Πατσίνο καλύτερα να γίνουν καστανάδες.

Ο νευρολόγος είπε 80% και ο μίστερ κουστούμι απάντησε: αποκλείεται, πιο κάτω, πιο κάτω.

Οπότε η διαταγή για περικοπές φαίνεται ότι μπήκε σε ισχύ...
Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου , εγω πριν δυο χρονια ειχα παρει 67% και απο το ικα και απο την νομαρχιακή επιτροπη που τοτε βεβαια ημουν σε υποτροπη και επερνα κορτιζονη,προσπαθω να μην σκεφτομαι ενδεχομένη μείωση του π.α γιατι αυτο συνεπάγεται και διακοπη του επιδοματος ,γιατι θα φτασω μεχρει τον Άριο παγκο που λεει και ο φιλος στην t.v.
Ηθελα να σε ρωτησω και εαν δώσανε σημασια στις βεβαιώσεις των γιατρων ,γιατι μου εχουν πει οτι παιζουν καταληκτικό ρολο στην τελικη αποφαση .
Εσυ την απαντηση του ποσοστου αναπηριας την πηρες αμεσος ?
 #70472  από Π.Μ79
 Πέμ Απρ 19, 2012 8:47 pm
Παρομοίως έχω 67% από πρόπερσι.

Όχι δε μου είπαν το ποσοστό εκεί, σε κανά μήνα θα πάω να το πάρω.

Ο νευρολόγος είδε πολύ προσεκτικά τη βεβαίωση του νευρολόγου, τα πορίσματα των μαγνητικών και εγώ του είχα πάει και την έκθεση των υγειονομικών επιτροπών που πέρασα πρόπερσι.
Επίσης, το βιβλιάριο υγείας.

Αυτές τις εκθέσεις μπορεί ο καθένας να τις πάρει από το τμήμα πρωτοκόλλου του υποκαταστήματος του ΙΚΑ που παίρνει το επίδομα.

Αυτές ειδικά τις διάβαζε κανά 10λεπτο:

Γενικά πάντως με το θέμα του ποσοστού αναπηρίας.

Αν το πάμε λογικά, σε μία ανίατη και εξελικτική νόσο, το ποσοστό δε γίνεται να μειώνεται, το αντίθετο μάλιστα. Υποτίθεται ότι 2 χρόνια μετά, αν είσαι τυχερός, θα παραμείνεις το ίδιο, δηλαδή με 67%.

Όπως γίναν τα πράγματα όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα πλέον δε μπορεί να υπολογίζεται με γνώμονα τη λογική.

Αν απορριφθεί κάποιος, κάνει ένσταση και περνάει Β'θμια επιτροπή.
Αν απορριφθεί και εκεί, τότε δικαστικώς.
Το θέμα με το δικαστή όμως, είναι ότι δε μπορεί να αποφασίσει ότι αδικήθηκες ή όχι.
Αποφασίζει να ξαναπεράσεις επιτροπή. Δε τα ξέρω καλά αυτά, καλό θα ήταν να μας τα πει κάποιος που τα γνωρίζει. :)
 #70491  από Tinkerbel
 Παρ Απρ 20, 2012 10:23 am
Καλημέρα σας παιδιά!

Κατέθεσα τα χαρτιά (τελευταία μαγνητική και γνωματεύσεις γιατρών) μου στο ΚΕΠΑ Πατρών στις 19 Δεκεμβρίου. 1η Μαρτίου μου ήρθε στο σπίτι ταχυδρομικώς η πρόσκληση για επιτροπή για τις 22 Μαρτίου. Με εξέτασαν (σήκωμα χεριών, βάδισμα, ισορροπία) και μου είπαν να πάρω τηλέφωνο μετά από 25 (περίπου ημέρες). 12 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη) αφού πήρα τηλέφωνο, έστειλα άλλον με εξουσιοδότηση και πήρε την απόφαση. 50% αναπηρία και θα πάρω αναπηρική σύνταξη έως τον Ιούνιο 2013. Επίδομα δεν εγκρίθηκε.
Είναι η πρώτη φορά που περνάω από επιτροπή και για να πω την αλήθεια, φοβόμουν ότι θα την απορρίψουν με όσα ακούω.
Πάλι καλά!!! Τουλάχιστον θα με καλύπτει το ΙΚΑ, χωρίς το άγχος των ενσήμων!!!!!!!!!
 #70493  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Παρ Απρ 20, 2012 10:46 am
Καλημέρα σε όλους!!!
Ωραία πράγματα.....τι να πω....Εγώ δηλαδή που με κάλεσαν ταχυδρομικός να πάω στο ΙΚΑ 4/4 και φτιάξαμε τον φάκελο με όλα τα σχετικά,ότι είχα και δεν είχα,θα περιμένω πολύ ακόμα εεεεε????Και μέχρι τότε.......
Πάντως η πρώτη φουρνιά που με υποδέχτηκαν στο ΙΚΑ δεν μπορώ να πω,ήταν ευγενέστατοι.Με το που μπήκα σηκώθηκαν όλοι να μου φέρουν καρέκλα να κάτσω και μάλιστα όταν τους είπα πως δεν έχω πρόσφατες μαγνητικές (οι τελευταίες ήταν 6/2011 νομίζω)είπαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα.Άν έχω κλείσει ραντεβού για να κάνω νέες,να τους πάω αυτές.Διαφορετικά δεν πειράζει.Γιατί όπως είπε μια υπάλληλος στον γιατρό που ήταν εκεί "εντάξει γιατρέ,ας είναι πιο παλιές.Έτσι κι αλλιώς για σκλήρυνση πρόκειται"Και συμφώνησε και ο γιατρός!!
Μακάρι να είναι έτσι και με τους επόμενους.....αν και δεν το νομίζω....
Τα πήραν από τους "μαϊμού" ανάπηρους και καλά έκαναν.Μα@@@@@ να τα κόψουν κι από εκείνους που τα δικαιούνται όμως.Νόμιμα.
 #70500  από Nick.
 Παρ Απρ 20, 2012 12:13 pm
Αχ, ευχαριστώ ρε παιδιά, μου έφυγε ένα βάρος, μήπως έκανα καμιά μαμακία και περιμένω τσάμπα. Πήρα τηλέφωνο και ο τύπος είδε στον υπολογιστή και μου είπε πως όλα οκ, απλά πρέπει να περιμένω κι άλλο, γιατί είναι νωρίς ακόμα.
Οπότε, τελικά, εδώ στην Πύλη Αξιού τα πράγματα είναι πολύ απλά με την κατάθεση δικαιολογητικών. Χαλαρά πουλάκια μου, όπως λέει και ο Σταρόβας.
 #70501  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Παρ Απρ 20, 2012 12:18 pm
Θα μπορούσες Nick να μας πεις τι σου ζήτησε ο κύριος για να σε βρεί στον υπολογιστή?Λέω να πάρω κι εγώ.
Εννοώ τι στοιχεία σου ζήτησε.
 #70518  από georgeand
 Παρ Απρ 20, 2012 4:35 pm
ΧΑΜΟΓΕΛΑ! έγραψε:Θα μπορούσες Nick να μας πεις τι σου ζήτησε ο κύριος για να σε βρεί στον υπολογιστή?Λέω να πάρω κι εγώ.
Εννοώ τι στοιχεία σου ζήτησε.
Θα σε βρει με τον αριθμό πρωτοκολου της αίτησης αλλα εαν δεν τον εχεις ,με το αμκα η τον αριθμό μητρώου του ικα η σε τελική με το ονοματεπ/μο σου.
Αλλα το πρωτο που ζητάει ειναι ο αριθμός πρωτοκολου
 #70567  από Nick.
 Δευ Απρ 23, 2012 9:49 am
Εμένα μου ζήτησε το ονοματεπώνυμο. Έτσι απλά. Άμα θέλουν όλα γίνονται έτσι απλά.
 #70568  από Κώστας
 Δευ Απρ 23, 2012 10:24 am
Στην επιτροπή ΚΕΠΑ παρίσταται και διοικητικός υπάλληλος ο οποίος (σύμφωνα με την εμπειρία του Π.Μ79) καθορίζει ή έστω επιρρεάζει την απόφαση του νευρολόγου σε ότι αφορά τον καθορισμό του ποσοστού αναπηρίας;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι νόμιμη η συμμετοχή του στο σχήμα της επιτροπής αξιολόγησης (προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία) ή πρόκειται για αυθαίρετη πράξη;

Είναι νόμιμη η παρέμβαση του σε μια καθαρά και αποκλειστικά ιατρική αξιολόγηση;

Κι΄αν όχι, πως μπορεί ν΄ αποδειχθεί ότι η παρέμβασή του αυτή επιρρέασε τον καθορισμό του ποσοστού;

Έχουμε δικαίωμα την ώρα της εξέτασης να συνοδευόμαστε από άλλο άτομο το οποίο θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σαν μάρτυρας σε πιθανή μελλοντική διεκδίκησή μας;

Προτείνω, σε όσα από τα μέλη του forum έχουν τη δυνατότητα, να ψάξουν λίγο τη σχετική νομοθεσία και να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους, ώστε να μην πηγαίνουμε σαν ποίμνια για σφαγή στις επιτροπές αξιολόγησης Π.Α.