• Απαλλαγή ΙΧ ΑμεΑ από διόδια

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #68122  από popi
 Πέμ Φεβ 23, 2012 4:48 pm
Γεια σας, εχω αναρτησει και παλιοτερα κατι παρομοιο αλλα θα ηθελα και παλι να μεταφερω τις προσωπικες μου εμπειριες απανω στο θεμα αυτο, μιας και συχνα-πυκνα χρησιμοποιω τους αυτοκινητοδρομους. Λοιπον, ειναι ακριβως οπως τα περιγραφεις, δηλ με την καρτα σταθμευσης ΔΕΝ πληρωνουμε στα διοδια και ναι ,υπαρχει ενα νομικο κενο που εκλαμβανεται διαφορετικα απο την Αττικη οδο και διαφορετικα απο τις αλλες εταιρειες. Ετσι λοιπον, δειχνοντας την καρτα, περναμε απο τα διοδια, με την προυποθεση οτι ειμαστε μεσα και ο αριθμος κυκλοφοριας του αυτοκινητου ειναι αυτος που αναγραφεται στην καρτα. Ομως υπαρχει κι ενα αλλο ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το αντιμετωπιζω ΜΟΝΟ στην ΝΕΑ ΟΔΟ δηλ την "εθνικη" Αθηνων-Λαμιας (το "εθνικη οδος" και ο,τι αλλο "εθνικο" τεινει να γινει απαγορευμενο!!) Εκει, λοιπον, με το που δειχνω την καρτα, κλεινουν το παραθυρακι, συνομιλουν με καποιον και αρχιζουν να γραφουν σ ενα εντυπο διαφορα. Μου ζητουν διευθυνση κατοικιας, πατρωνυμο, τηλεφωνο κλπ. Φυσικα τους εξηγω οτι αυτο δε μπορει να γινει, γιατι μονο σε αστυνομια εχουμε υποχρεωση να δινουμε τετοια στοιχεια και αυτοι ειναι απλοι ιδιωτες.Ε , και εκει αρχιζει το πανηγυρι!!Αυτοι επιμενουν, το ιδιο κι εγω και η καταληξη ειναι πως ειτε κατεβαινω απο το αυτοκινητο και ανοιγω τη μπαρα, είτε βριζομαστε και τελικα μου ανοιγουν. Α, και το πιο βασικο!! Θελουν, λεει, να τους ..υπογραψω κιολας, το χαρτι. Σοβαρα τωρα, με κουραζει και με χαλαει αφανταστα η ιστορια αυτη.. Παραλληλα, ειναι μια πολυ μεγαλη καθυστερηση στον υπολογισμο της καθε διαδρομης. Φανταστειτε 10 διοδια μεχρι Θεσσαλονικη απο 6-8 λεπτα ο καθε τσακωμος, θα χρειαζομουν τουλαχιστον μια ωρα επιπλεον για να φτασω. Θεωρω οτι ειναι παρανομο, προσβλητικο, ανηθικο και εκδικητικο απο πλευρας της Νεας Οδου να δινει τετοιες εντολες στους υπαλληλους της (καποιοι μαλιστα ειναι ..βασιλικοτεροι του βασιλεως)(Ειχαμε κλειστει και 3 ωρες περσι με το χιονια εκει στη Μαλακασα κοντα, γιατι οι κυριοι αυτοι δεν ειχαν εγκαιρα φροντισει να ριξουν αλατι).
Θα ηθελα να πιστευω οτι θα μπορουσαμε να ακολουθησουμε ΟΛΟΙ μας μια κοινη γραμμη και να μην υποκυπτουμε σε τετοιου ειδους αντιμετωπισεις απο πλευρας των εργολαβων που μας βαζουν να ξαναπληρωσουμε τους δρομους που εχουμε ηδη πληρωσει ακριβα
Συγνωμη για το μεγαλο περιεχομενο του μηνυματος μου
FANTOMAS έγραψε:
FANTOMAS έγραψε:
lybtas έγραψε:δείχνεις το δελτίο στάθμευσης (νομίζω ετσι λέγετε) που έχεις πάρει από την νομαρχία και περνάς ..

είναι de facto.. σε ολυμπια οδο αυτοκινητόδρομο αιγαίου και μορέα .. λογικά το ίδιο ισχύει και στιν αττική οδό
έστειλα e mail σε Ολύμπια Οδό και Αττική Οδό, ΑΜΕΣΩΣ με πήρε στο κινητό μια ευγενέστατη κυρία της Ολ. Οδ. όπου μου είπε ότι ανεξαρτήτως της νομοθεσίας υπάρχει εσωτερικό σημείωμα που λέει να ΜΗΝ πληρώνουν όσα Ι.Χ έχουν την χαρακτηριστική μπλέ καρτα αναπήρων.

Απο Αττική οδό αναμένω.

μου ήρθε σήμερα απάντηση και απο άλλες δυο εταιρείες ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε & ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ,

Η ΜΩΡΕΑΣ (ΚΟΡΙΝΘΟ-ΣΠαρτη -καλαματα) μου απάντησε τα ίδια με την Ολύμπια Οδό υπάρχει νομικό κενό αλλά παρ όλα αυτά επιτρέπει την ατελώς διέλευση των Ι.Χ των ΑΜεΑ επιδεικνύοντας την ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΑ στάθμευσης,

ενώ το ίδιο νομικό κενό η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ το μεταφράζει ότι μέχρι να διευθετηθεί το νομικό πλαίσιο ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΙ απο την καταβολή τέλους διελευσεως.

αυτά.
 #68123  από FANTOMAS
 Πέμ Φεβ 23, 2012 5:13 pm
Σήμερα έστειλα e-mail και στην ''νέα οδό'' θα γράψω την επίσημη απάντηση τους