• Avonex

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #66262  από soulla
 Τρί Ιαν 10, 2012 7:03 am
ΣΩΣΤΗ ΕΛΙΝΑ :romance-kisscheek: ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥς :greetings-waveyellow:
 #76716  από mazzy
 Τρί Αύγ 28, 2012 3:04 pm
elpida έγραψε:1. Ναι, θα έχεις παραπάνω συμπτώματα.
Συμβουλέψου τον γιατρό σου για παυσίπονο, για να προλάβεις το ρίγος και τα δέκατα.

2. Εσύ πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου.
Αν ξεχάσεις την σκλήρυνση, θα σε ξεχάσει και εκείνη.

Επίσης, υπάρχει ειδική συσκευή που σε βοηθάει να κάνεις μόνος σου την Avonex. Για να μην σε πονάει ο κάθε νοσηλευτής.

Δεν είσαι μόνος σου φίλε.
Όλοι εδώ μέσα παλεύουμε...

Γεια σου Ελπίδα. Εγώ είμαι καινούργια στο forum αλλά κ στην ασθένεια (σχετικά). Έχω αρχίσει το avonex από τον Οκτώβριο του 11 αλλά ακομά δεν έχω καταφέρει να το κάνω μόνη μου. Και τώρα διαβάζω ότι υπάρχει συσκευή που σε βοηθάει???Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφοριες σε παρακαλώ?Γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δεσμευτικό να έχω πάντα κάποιον μαζί μου για να μου κάνει τις ενέσεις. Βέβαια μου φαίνεται περίεργο να υπάρχει συσκευή για ενδομυϊκή ένεση. Νόμιζα ότι οι συσκευές είναι για υποδόριες ενέσεις.
 #76807  από elpida
 Τετ Αύγ 29, 2012 7:56 pm
Γεια σου Mazzy!
Έχω τα εξής τηλέφωνα από την εταιρεία Genesis Pharma στην Ελλάδα, προιόν της οποίας είναι το Avonex: Νότια Ελλάδα: 210-6891693 και Βόρεια Ελλάδα: 2310-334415.

Κάνε ένα τηλέφωνο για πληροφορίες και ρώτησε ότι απορίες έχεις.
Εγώ μίλησα με μια κοπέλα από την Βόρεια Ελλάδα, μου εξήγησε κάποια πράγματα και κλείσαμε ραντεβού για να βρεθούμε.
Ήρθε στο σπίτι μου την ημέρα που ήταν να κάνω την ένεση και μου την έκανε εκείνη για να δω πως λειτουργεί και η συσκευή.
Δεν πονάει και στο λέω εγώ που είμαι πολύ φοβιτσιάρα!
Επίσης, πολύ σημαντικό, δεν πληρώνεις τίποτα.
Φαντάσου, τι λεφτά βγάζει η εταιρεία από τις ενέσεις μας!!!
Αλλά, εμένα προσωπικά η συσκευή με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν γίνεται συνέχεια να δεσμεύεις κάποιον για να σου την κάνει.

Η συσκευή είναι περίπου σαν αυτήν εδώ: http://www.avoject.com/index.php
ΔΕΝ είναι όμως αυτήν που θα έρθει στο σπίτι σου.

Επίσης, βρήκα και βιντεακι στο youtube που δείχνει πως κάνεις την ένεση με την συσκευή:
.

Ότι άλλο θελήσεις mazzy, είμαι εδώ!
Πάντως, μην αγχώνεσαι με την συσκευή. Δεν πονάει και είναι εύκολη στη χρήση.
 #93174  από nanablue
 Τετ Ιούλ 17, 2013 11:53 am
Μην ανησυχείς φίλε, κάνω κι εγώ avonex μόνη μου και είχα πολλές παρενέργειες αλλά ο γιατρός μου είπε να παίρνω brufen και πραγματικά ησύχασα... :bow-yellow:
αυτό που με απασχολεί και πείτε μου κι εσείς αγαπημένοι μου φίλοι είναι αν θα δουλέψουν τα φάρμακα.. μετά από 13 μήνες έκανα 2 υποτροπές, η μια τον Δεκέμβρη ήταν άσχημη ενώ τώρα αυτή ήταν πάρα πολύ ήπια, ακόμα δεν είμαι σίγουρη αν ήταν υποτροπή.
εσείς που κάνετε avonex μετά από πόσο καιρό είδατε διαφορά;

Για το BG12 ξέρει κανείς;
 #93185  από marian77
 Τετ Ιούλ 17, 2013 3:14 pm
nanablue έγραψε:Μην ανησυχείς φίλε, κάνω κι εγώ avonex μόνη μου και είχα πολλές παρενέργειες αλλά ο γιατρός μου είπε να παίρνω brufen και πραγματικά ησύχασα... :bow-yellow:
αυτό που με απασχολεί και πείτε μου κι εσείς αγαπημένοι μου φίλοι είναι αν θα δουλέψουν τα φάρμακα.. μετά από 13 μήνες έκανα 2 υποτροπές, η μια τον Δεκέμβρη ήταν άσχημη ενώ τώρα αυτή ήταν πάρα πολύ ήπια, ακόμα δεν είμαι σίγουρη αν ήταν υποτροπή.
εσείς που κάνετε avonex μετά από πόσο καιρό είδατε διαφορά;

Για το BG12 ξέρει κανείς;
ΤΟ BG12 γνωστό με την εμπορική ονομασία TECFIDERA έκανε το ντεμπούτο του στην αμερική πρίν λίγο καιρό.Το παράγει η BIOGEN IDEC (η ίδια εταιρία που παράγει την αβονέξ και άλλα).Είναι χάπι και απο ότι έχω διαβάσει έχει λιγότερες παρενέργειες απο το Gilenya.Στην Ευρώπη αναμένεται μέχρι το τέλος του 13.Αυτά...... :romance-kisscheek: