• betapheron

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #56142  από FANTOMAS
 Τετ Ιούλ 06, 2011 2:00 pm
podiki έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αλλάζουν την ιντερφερόνη με ιντερφερόνη .
Σας παρακαλώ κυρία μου είστε γιατρός ; αν όχι δεν μπορείτε να κρίνεται , ποια είστε εσείς που κατακρίνεται μια παγκόσμια ιατρική πρακτική ;
 #56143  από Γιάννης
 Τετ Ιούλ 06, 2011 2:07 pm
Π.Μ79 έγραψε:Με λίγα λόγια, όσοι νευρολόγοι το λένε αυτό, είναι σαν να πιστεύουν ότι ο ασθενής με σκπ είναι είτε καταθλιπτικός είτε υποχόνδριος είτε και τα 2. Οπότε, δίνει κάτι σαν placebo.
Προσωπικά, δεν έχω καμμιά αμφιβολία επ' αυτού. Όχι ότι το πιστεύουν, αλλά οτι έχουν υιοθετήσει αυτή την τεχνική ελλείψει αποτελεσματικών φαρμάκων. Δεν ξέρω πόσο συνειδητά το κάνουν, αλλά το ότι η ΣΚΠ έγινε ΠΣ κάτι λέει. Ποντάρουν πολύ στην καλή ψυχολογία και αυτό ίσως να μην είναι αναγκαία κακό. Να το εξηγήσω, "ζήσε με την αρρώστια όσο καλύτερα μπορείς". Για να μην αρχίσει το κράξιμο, εγώ δεν το καταφέρνω.
 #56144  από mortal_engine
 Τετ Ιούλ 06, 2011 2:31 pm
Να εδώ, http://www.mult-sclerosis.org/news/Dec2 ... fects.html, μια έρευνα που δείχνει ότι το Avonex πετυχαίνει ελαφρώς μεγαλύτερη μείωση των υποτροπών από το Betaseron σε μεταξύ τους σύγκριση (όχι κόντρα σε placebo). Φαντάζομαι ότι υπάρχει κάπου (ή μπορεί να φτιαχτεί) μια αντίστοιχη έρευνα με το αντίστροφο αποτέλεσμα. Το ζήτημα είναι ότι η εικαζόμενη αποτελεσματικότητα της ιντερφερόνης δεν είναι δοσοεξαρτώμενη. Δοσοεξαρτώμενες είναι μόνο οι παρενέργειες.
 #56145  από Π.Μ79
 Τετ Ιούλ 06, 2011 2:39 pm
Στάθη, ουσιαστικά το Tysabri το ανέφερα μεταξύ σοβαρού και αστείου.
Οκ, μη το συνεχίσουμε το θέμα σ'αυτό.

Όσον αφορά τις ιντερφερόνες, ενώ η κάθε εταιρεία λέει τα δικά της, διαφορετικά πράγματα μπορεί να ακούσουμε από διαφορετικούς γιατρούς. Sad but true!!

Γιάννη, συμφωνώ και επαυξάνω ότι η καλή ψυχολογία βοηθάει όχι μόνο στη σκπ αλλά σε όλα στη ζωή.
Πρέπει όμως κάποια στιγμή να δούμε και κάποια πράγματα ρεαλιστικά, προσπαθώντας να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικοί.

Το αν έχουμε κατάθλιψη, θλίψη, κυκλοθυμίες κλπ, δε σημαίνει ότι πρέπει να καρφωνόμαστε ντε και καλά ένα φάρμακο το οποίο δεν αποδείκτηκε ότι προσφέρει κάτι για την σκπ.

Το αν είμαστε σταθεροί χρόνια, με υποτροπές σπάνιες, με υποτροπές συχνές, χωρίς υποτροπές και κάθε φορά και χειρότερα κλπ, δεν έχει να κάνει με την κάθε ιντερφερόνη.
Αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, ακόμα και οι νευρολόγοι παραδέχονται ότι το πότε, το πού και κυρίως το γιατί, τους είναι άγνωστα.

Από κει και πέρα βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε πει, ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του, ό,τι νομίζει ότι είναι το καλύτερο.

Απλά θα πρέπει κάποια στιγμή να αμφισβητήσουμε όλοι έστω από 1 φορά το γιατρό μας, ώστε να δουν όλοι οι ασθενείς πόσο μεγάλη άγνοια έχουν οι νευρολόγοι για ένα πρόβλημα που εμάς μας ταλαιπωρεί και αυτούς όχι.
Όταν λοιπόν το ζήσουν όλοι αυτό, τότε η απόφαση θα τους βαρύνει εξίσου με το γιατρό.

Τώρα πιστεύω ότι πολλοί ασθενείς απλά εμπιστεύονται τυφλά το νευρολόγο τους και το γεγονός ότι πρέπει να μπει υπογραφή του ασθενούς για το Tysabri, με παραπέμπει πιο πολύ σε Philadelphia Experiment παρά σε αγωγή κατά της σκπ.
 #56148  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιούλ 06, 2011 4:00 pm
Με ''τρωει'' το χερι μου !!!!Θα γραψω τα δικα μου.....ΜΕΤΑ ΤΟ AVONEX ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΜΟΥ !!!!!!!! Τοτε αρχισαν τα βασανα μου......Το παλεψα ''λεβεντικα''!!!!!! Πηρα Rebif.....στην αρχη καλα και η λεβεντια μου...ακλονητη !!!!! Τα δυο τελευταια χρονια ,σταθερα χειροτερευω....Παιρνω Betaferon ,τους τελευταιους 6 μηνες.....χειροτερευω!!!!! Σημερα ειμαι πολυ πιο ασχημα απο χτες ,κανω τη χαζη ,ομως, και περιμενω ,μηπως περασει ......ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ,ΤΟ ΦΥΛΑΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ :confusion-seeingstars: ΠΡΟΧΤΕΣ ,ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ Ν'ΑΡΧΙΣΩ TYSABRI.........!!! Και τωρα......η Αννουλα η λεβεντισσα.....τα εχει παιξει :roll: :roll: :roll:
 #56164  από kate2002
 Τετ Ιούλ 06, 2011 8:41 pm
θαλεγε η βασιλειάδου στην καφετζου: σε τρωει το χερι σου... χμ... λεφτα θα δωσεις... χμ χμ.... κανε εναν υπερηχο αρχικα σφαγιτιδων, αν μπορεις και με το νεο μηχανημα.... χμ χμ..... μετα , τουλαχιστον, θα εισαι πιο ησυχη, κατι θα δεις... και θα δεις τι θα κανεις.... :romance-kisscheek: :greetings-waveyellow:

και θα ειχε δίκιο άννα!
 #56188  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιούλ 07, 2011 10:38 am
kate2002 έγραψε:θαλεγε η βασιλειάδου στην καφετζου: σε τρωει το χερι σου... χμ... λεφτα θα δωσεις... χμ χμ.... κανε εναν υπερηχο αρχικα σφαγιτιδων, αν μπορεις και με το νεο μηχανημα.... χμ χμ..... μετα , τουλαχιστον, θα εισαι πιο ησυχη, κατι θα δεις... και θα δεις τι θα κανεις.... :romance-kisscheek: :greetings-waveyellow:

και θα ειχε δίκιο άννα!
.....οποιος ξερει ,που και πως μπορουμε να κανουμε αυτον τον υπερηχο και ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, ας κανει μια ενημερωση...... :greetings-waveyellow:
 #56200  από billios
 Πέμ Ιούλ 07, 2011 5:07 pm
παιδια θα ηθελα και εγω σε π.μ ενημερωση για το που μπορω να το κανω [το σωστο ντοπλερ] και το κοστος,σας ειμαι υποχρεος εκ των προτερων
 #56205  από Ολγακι
 Πέμ Ιούλ 07, 2011 5:50 pm
Γεια... μηπως θα μπορουσε καποιος να στειλει προσωπικο μηνυμα και σε μενα? Θα ηθελα να κανω κι εγω τον υπερηχο στην Αθηνα :greetings-waveyellow:
 #56268  από Κώστας
 Παρ Ιούλ 08, 2011 10:03 pm
Αυτοί που ξέρουν,ας το κοινοποιήσουν στο forum, όχι μέσω ΠΜ. Είμαστε πολλοί που ενδιαφερόμαστε! Δεν θα θεωρηθεί διαφήμιση!