• Σπαστικότητα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #54214  από Menia
 Πέμ Ιουν 09, 2011 6:47 am
Καλημέρα. Η αδελφή μου τους τελευταίους μήνες πάσχει από έντονη σπαστικότητα. Αρχές Μαίου έκανε botox. Στην αρχή ήταν καπως καλύτερα. Τις τελευταίες μέρες με την ζέστη έχει αυξηθει πάλι η σπαστικότητα. Της εχουν πει για την αντλία με το baclofen. Αυτή την στιγμή παίρνει 9 miorel.
 #54262  από κωστας
 Πέμ Ιουν 09, 2011 9:58 pm
Για την σπαστικοτητα επαιρνα 3 miorel και 2 sirldalud την ημερα!Σταδιακα τα εκοψα γιατι μου μπροκαλεσαν αδυναμια και διαταραχες υπνου!botox εχω κανει 5 φορες αλλα μετα την δευτερη φορα προφανως αρχισα να αποκτω αντισωματα γιατι δεν με βοηθουσαν αλλο!σκεφτηκα και'γω την αντλια αλλα τελικα ειπα να το αποφυγω,εχω μιλησει με ατομα που εχουν βαλει αλλοι μου ειπαν οτι ειναι καλυτερα και αλλοι μου ειπαν μετα απο 6 μηνες ειναι τελειως αχρηστο και εχουν ενα κουτι μεσα στην κοιλια τους!Η μονη λυση για μενα ειναι οι φυσιοθεραπειες(πολλες διατασεις και μονος σου) και εννοειται η πισινα!Το μαγνησιο μπορει να βοηθησει!
 #54267  από Biskoto10
 Παρ Ιουν 10, 2011 4:13 am
κωστας έγραψε:Για την σπαστικοτητα επαιρνα 3 miorel και 2 sirldalud την ημερα!
Aυτο μου το ειχε προτεινει ενας νευρολογος. Γινεται να περνει καποιος και miorel και sirldalud μαζι? Εγω νομιζα οτι με κοροιδευε οταν μου το ειπε!
 #54272  από Κώστας
 Παρ Ιουν 10, 2011 9:30 am
@fantomas

θέλω να γίνει αντιληπτό πως σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν επιχειρώ να κλονήσω την εμπιστοσύνη που έχεις στο νευρολόγο σου.

Στα πλαίσια του διαλόγου και της απλής παράθεσης απόψεων σου λέω πως, ο δικός μου νευρολόγος αν μου έλεγε να "ξεχάσω κάτι" θα πυροδοτούσε την περιέργεια μου να διερευνήσω το θέμα όσο περισσότερο μπορώ, ενισχύοντας αν προτιμάς ακόμη περισσότερο την απόρριψή του αυτή.

Βέβαια θα ισχυριστείς και πολύ σωστά, τι να διερευνήσω περαιτέρω; Σάμπως υπάρχει και τίποτα σίγουρο; Όλα θεωρίες και υποθέσεις είναι!

Εδώ είναι που μπαίνει το ρίσκο της προσωπικής μας επιλογής και κρίσης σε ότι αφορά την αξιολόγηση των στοιχείων και την απόφαση που θα πάρουμε τις συνέπειες της οποίας (θετικές ή αρνητικές), αύριο θα εισπράξουμε.

Τόλμησα να θίξω το θέμα του κατά την άποψη μου "ρίσκου", στη θεματική ενότητα "έκθεση ιδεών για ομοιοπαθούντες" και έχουν προκύψει πολλές και ποικίλες αντιδράσεις.
 #54275  από Κώστας
 Παρ Ιουν 10, 2011 10:20 am
Είμαι σίγουρος γι΄ αυτό,
απλά τον "τσιγκλάω λίγο", στα πλαίσια της "ευγενούς άμυλας"...
Άλλωστε, δεν παραβλέπω το γεγονός, ότι "έβαλε τάξη" στο θέμα των "συμβουλών" προτρέποντας μας, πέρα από την όποια ενημέρωση παίρνουμε από τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός μας, να απευθυνόμαστε πάντα και σε ποιο εξειδικευμένους επαγγελματίες, προκειμένου να προβούμε σε κάθε μας κίνησή ή ενέργεια.

Α! και κάτι σημαντικό.
παρατηρώ με χαρά πως καθημερινά ισχυροποιούμαστε!!!!
Από τη μια η Άννα που χάρη στην απόφαση που ανέφερε καταφέραμε να διεισδύσουμε στα άδυτα των ΥΕ, από την άλλη η Πόπη με τον.... ακτοπλοϊκό της αγώνα.
Να δείτε που σύντομα, θα βρούμε μόνοι μας την απάντηση στη ερώτηση "τι είναι η ΣΚΠ;"

Οι παλαιότεροι λέγανε: "αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς..."

Τελικα, ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!!!!!
 #54299  από FANTOMAS
 Παρ Ιουν 10, 2011 3:43 pm
Κώστας έγραψε: απλά τον "τσιγκλάω λίγο", στα πλαίσια της "ευγενούς άμυλας"...
Άλλωστε, δεν παραβλέπω το γεγονός, ότι "έβαλε τάξη" στο θέμα των "συμβουλών" προτρέποντας μας, πέρα από την όποια ενημέρωση παίρνουμε από τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός μας, να απευθυνόμαστε πάντα και σε ποιο εξειδικευμένους επαγγελματίες, προκειμένου να προβούμε σε κάθε μας κίνησή ή ενέργεια.

Ακριβώς αυτό ήταν και είναι το πνεύμα μου , ευπρόσδεκτο το τσίγκλιμα σου :handgestures-salute:
 #54300  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιουν 10, 2011 4:10 pm
Κώστας έγραψε:Είμαι σίγουρος γι΄ αυτό,
απλά τον "τσιγκλάω λίγο", στα πλαίσια της "ευγενούς άμυλας"...

Α! και κάτι σημαντικό.
παρατηρώ με χαρά πως καθημερινά ισχυροποιούμαστε!!!!
Από τη μια η Άννα που χάρη στην απόφαση που ανέφερε καταφέραμε να διεισδύσουμε στα άδυτα των ΥΕ, από την άλλη η Πόπη με τον.... ακτοπλοϊκό της αγώνα.
Να δείτε που σύντομα, θα βρούμε μόνοι μας την απάντηση στη ερώτηση "τι είναι η ΣΚΠ;"

Οι παλαιότεροι λέγανε: "αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς..."

Τελικα, ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!!!!!
Τη γνωμοδοτηση ,τη ''χρωσταμε'' στην LL-MM :bow-yellow: Ειχα διαβασει,δικη της δημοσιευση,του 2009, απο το κινητο μου ,πριν γινω μελος του φορουμ ! Ειναι πολυ καλο ,που συντονιζομαστε ! ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ,ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ! ΓΙΝΟΜΑΙ :twisted: Κωστα ! και εσεις οι αλλοι συνασθενεις :!: ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΞΥΣΤΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ αφου ειμαστε ενωμενοι :happy-wavemulticolor: υγ.οσο για τα ιατρικα-''''θεραπευτικα''''...ειμαι σε μεγαλο προβληματισμο τελευταια :think: καποια στιγμη ,θα σας τα πω .
 #54311  από Κώστας
 Παρ Ιουν 10, 2011 5:09 pm
Ένα πράγμα που συνηδητοποίησα από τη στιγμή που γράφτηκα στο forum και χάρηκα πολύ, είναι ότι άρχισα ν΄ αποκτώ όλο και περισσότερους φίλους.
Πίστευα, πως λόγω ηλικίας, πολύ δύσκολα θα καταφέρω ν΄αποκτήσω καινούργιους φίλους.
Η λέξη φίλος, αντιλαμβάνεστε όλοι πως είναι και πρέπει να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή προσφώνηση.
Συνήθως φίλοι γίνονται κάποιοι μετά από μακροχρόνια σχέση, που δοκιμάζεται από χαρές, λύπες και διάφορες αντιξοότητες.
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν αυτό που με ενώνει μαζί σας είναι το κοινό μας πρόβλημα.
Αλλά δεν μ΄ ενδιαφέρει καν ο λόγος.
Μ΄ ενδιαφέρει μόνο αυτό που νοιώθω και μου συμβαίνει.
Μαζί σας, νοιώθω οικειότητα και άνεση να συνομιλώ, ξέροντας πως θ΄ ακούσετε το πρόβλημά μου (και όχι μόνο), νοιαζόμενοι πραγματικά για μένα.
Οπτικά, δε γνωρίζω κανένα σας, αλλά δεν έχει καμμία σημασία.
Μακάρι αυτό που νοιώθω να είναι αμοιβαίο.
 #54325  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιουν 10, 2011 7:38 pm
:obscene-drinkingcheers: ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ :!: ΚΑΙ...το καταλαβα χθες με τις περιπτωσεις του Κωστα και της Μελετιας και σημερα με την Ιωαννα !!! Με επιασε κ---οπιλαλα ,να τους ενημερωσω ,ασε που εγινα :evil: διαβαζονας το προβλημα τους ! Και για τους υπολοιπους ,με το καλωσορισμα τους ,το ενδιαφερον τους ,την εννοια τους να με ενημερωσουν οσο μπορουν...τι να πω !!! Θα πω ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ! ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΑΙ ,ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ! διαδικτυακοι !!!!!! :romance-grouphug: Τελικα ,ο υπολογιστης με ολη την παρεα του ,απομονωνει μονο τους ηδη απομονωμενους και τους ανωριμους ! Στη δικη μας περιπτωση εκπληρωνει το σκοπο του πληρως ! Ειναι στα χερια μας εργαλειο που μας βοηθαει να επικοινωνησουμε ,γρηγορα και επικοδομητικα :techie-typing: :greetings-waveyellow:
 #54334  από billios
 Παρ Ιουν 10, 2011 10:31 pm
φυσικα και ειναι αμοιβαιο κωστα και αννα και εγω νιωθω ξαφνικα πως η παρεα μου μεγαλωσε,εστω υπο αυτες τις συνθηκες,σιγουρα κατι καλο προκυπτει απο αυτη την ιστορια