• Επιτροπή; Συγγνώμη δεν έχει!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #41148  από Genovefa®
 Τετ Οκτ 06, 2010 6:43 pm
FANTOMAS έγραψε:Τι να πω πρεπει να ειμαι κ...αρδος , η επιτροπη που περασα εγω στην νομαρχια , αφενος ειχα το Νο 4 , αφετέρου ΔΕΝ με ταλαιπώρησαν ΚΑΘΟΛΟΥ ούτε είδαν μαγνητικές ή τίποτα άλλο.

Και χωρίς πολλά πολλά.... ''80% κινητική αναπηρία''

Εκτιμώ οτι η επιτροπή του ΙΚΑ θα είναι αλλο πραγμα
τι ετσι με το ματι σου εβγαλαν ποσοστο;
 #41149  από FANTOMAS
 Τετ Οκτ 06, 2010 6:55 pm
Genovefa® έγραψε:
FANTOMAS έγραψε:Τι να πω πρεπει να ειμαι κ...αρδος , η επιτροπη που περασα εγω στην νομαρχια , αφενος ειχα το Νο 4 , αφετέρου ΔΕΝ με ταλαιπώρησαν ΚΑΘΟΛΟΥ ούτε είδαν μαγνητικές ή τίποτα άλλο.

Και χωρίς πολλά πολλά.... ''80% κινητική αναπηρία''

Εκτιμώ οτι η επιτροπή του ΙΚΑ θα είναι αλλο πραγμα
τι ετσι με το ματι σου εβγαλαν ποσοστο;

ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το λες με το μάτι, τους κάλυψε ΠΛΗΡΩΣ αυτό που είδαν , καθώς και τις δυο τσάντες με μαγνητικές που κουβάλαγε ο αδερφός μου, τις οποίες ΟΥΤΕ μπήκαν στον κόπο να δουν.

ααααααααα νευρολόγος ΔΕΝ υπήρχε !!!
 #41206  από Katrin
 Πέμ Οκτ 07, 2010 12:13 pm
Α δεν παίζω.Εγω παρότι περπατάω χάλια και με πι φυσικά με έχουν βγάλει με 67%.Γιατί?μήπως έπρεπε να πάω με καροτσάκι?μάλλον
 #41208  από Π.Μ79
 Πέμ Οκτ 07, 2010 1:35 pm
Εγώ δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει ντε και καλά να είναι ο ασθενής σε καρότσι.

Η πάθηση είναι σκπ, ανίατη προς το παρόν, με διάφορα προβλήματα, εμφανή ή μη.

Όλοι σε κάποιο χρονικό διάστημα, αν δεν έχουν ήδη, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα κινητικότητας καθώς η ασθένεια συνεχίζει ακάθεκτη άσχετα με τις ώσεις και τις εστίες στις μαγνητικές.

Το επίδομα υποτίθεται βγήκε για να εργαζόμαστε λίγες ώρες, για να μη χρειαστεί (όσοι δύνανται), να εργαστούν περισσότερο και να έχουν επιδείνωση.

Τώρα, το γιατί χρειάζεται ο καθένας να παίξει θέατρο στην επιτροπή, να υπερβάλλει έστω στα συμπτώματα που έχει, ή ακόμα και κάποιος που δεν έχει, να υποκριθεί ότι έχει, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Όσοι δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, μπορούν να δουλέψουν άνετα πολλές ώρες?
Κάποιοι ίσως ναι, αλλά οι περισσότεροι σίγουρα όχι.

Διακινδυνεύουν να δουλέψουν πολλές ώρες για να τα βγάλουν πέρα?
Δε νομίζω!!!

Οπότε τι μας μένει? Και ...... και δαρμένοι!!!
 #41210  από Γιάννης
 Πέμ Οκτ 07, 2010 1:51 pm
Υπάρχει κάποιος (ενεργός και δραστήριος) φορέας συνδικαλιστικός που να ασχολείται με τέτοια θέματα; Ξέρει κανείς;
 #41213  από giannis
 Πέμ Οκτ 07, 2010 2:15 pm
Όχι Γιάννη. Δεν υπάρχει. Για έναν απλό λόγο: Οι σκληρυντικοί είμαστε λίγοι και ο αριθμός των ψήφων είναι αδιάφορος για τους πολιτικούς. Συνεπώς δεν υπάρχει έρισμα πολιτικής βούλησης. Και χωρίς βούληση (με την κακή έννοια) δεν γίνεται τίποτε.

Τώρα, για το θέμα του επιδόματος. Τα πράγματα είναι απλά, Πάρη: Αν έχεις θεράποντα ιατρό μέσα από τις επιτροπές των ταμείων παίρνεις και επίδομα και σύνταξη και δωρεάν σπίτι (που λέει ο λόγος). Σε κάθε άλλη περίπτωση ο κάθε γιατρός που κρατά στα χέρια του (και) εμμέσως την πορεία της υγείας μας (μέσω της απονομής επιδόματος) ΧΕΣΤΗΚΕ! Εμένα με απέρριψαν παρότι είχα όλα τα κλινικά και εργαστηριακά ευρήματα. Επειδή συνέχισα τα 16ωρα στη δουλειά τώρα είμαι με μπαστούνι και αύριο ίσως σε καρότσι. Ε, και; Αυτός (ο γιατρός) που έβαλε την υπογραφή του (παραβαίνοντας τον προνοιακό χαρακτήρα του νόμου) να μην πάρω το επιδομα, τι πρόβλημα αντιμετωπίζει; Κανένα!

Συνεπώς, ή παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας με πρωτοβουλίες όλοι μαζί ή κάποιοι άλλοι που θα έχουν έρθει στη θέση μας (απεύχομαι, φυσικά) μετά από 10 ή 20 χρόνια θα συζητούν για τα ίδια προβλήματα.
 #41215  από Γιάννης
 Πέμ Οκτ 07, 2010 2:24 pm
Εκεί ήθελα να καταλήξω φίλε, μήπως πρέπει με κάποιο τρόπο να οργανωθούμε; Στο οτι είμαστε λίγοι διαφωνώ. Σε όποιον πεις οτι πάσχεις από ΣΚΠ θα σου πει οτι ξέρει άλλους 2 -3. Μου έχει κάνει εντύπωση.
 #41216  από giannis
 Πέμ Οκτ 07, 2010 2:47 pm
Ακριβώς, sou. Απάντησες. Ελληνική Εταιρεία... της Πλάκας, με πρόεδρο έναν Αναστάσιο Ωρολογά, καθηγητή Νευρολογίας στο Α.Π.Θ. Πληροφορίες ότι είναι κολλητός του Σταύρου ελέγχονται ως ανακριβείς (να κάνω και λίγο χιούμορ).

Γιάννη, όταν λέω λίγοι, εννοώ στο σύνολο. Το ότι αυξηθήκαμε πολύ, αληθεύει. Γίναμε 12.000 από 5.000 που ήμασταν. Ε, και; 12.000 με ΣΚΠ x 3 άτομα αμέσου περιβάλλοντος έκαστος = 35.000 ψήφοι. Σιγά τα ωά... Αυτό εννοώ ρε Γιάννη. Αυτός ο αριθμός δεν δημιουργεί πολιτικά ερίσματα, ειδικά με την αδράνεια που διακρίνει την Εταιρεία για τη ΣΚΠ. Πρέπει να οργανωθούμε οι πραγματικά πάσχοντες και όχι αυτοί που θέλουν να κονομήσουν μέσω των επιχορηγήσεων ή/και της δύναμης που δίνει ένας επίσημος φορέας με 5.500 εγγεγραμμένα μέλη (με ό,τι σημάινει αυτό).
 #41220  από Γιάννης
 Πέμ Οκτ 07, 2010 5:29 pm
Εμάς εννοούσα Γιάννη, ούτε νευρολόγους ούτε άλλους ταληροφονιάδες.
Με το νέο χρόνο έρχονται δύσκολες μέρες από άποψη οικονομική και αυτό σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στις κοινωνικές παροχές. Εγώ μεγάλωσα με το δεδομένο οτι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους γέροντες και τους πάσης φύσεως αναξιοπαθούντες, Δυστυχώς ο καπιταλισμός έχει μεταλλαχθεί σε ένα σύστημα τόσο απάνθρωπο που νομίζω κανείς δεν φανταζόταν. Σύντομα η ανάγκη για διεκδικήσεις θα είναι επιτακτική.