• gename se ligo!blastokitara?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #39384  από Μαριάννα
 Κυρ Σεπ 19, 2010 1:07 am
Γεια σου Μάνο! Καταρχην με το καλο να 'ρθει το μωρακι σας Εμεις το'καναμε αποφασισαμε και κρατησαμε βλαστοκυταρα απο τον αφαλό
Πριν απο 4 χρονια που γεννηθηκε η κορη μας δεν υπηρχαν επιλογες και ετσι τα εχουμε στο εξωτερικο και η τιμη ηταν 1500 ευρω
Η αποφαση δικη σας!
 #39385  από maraki12
 Κυρ Σεπ 19, 2010 1:16 am
Μάνο με το καλό σας εύχομαι να ρθει το μικιό!

Εμείς πριν 3.5 χρόνια δεν τα κρατήσαμε. Η επιλογή ήταν μόνο έξω (2000ε) αλλά με τρόμαξε μια μαία που έκανε κατι προγεννητικά προγράμματα και μου βαλε την ιδέα ότι δεν είναι καλό να έχω δώσει το dna του παιδιού μου σε ιδιωτική εταιρία. Αν γινόταν σε κρατική τράπεζα και το καναν όλοι, οκ. Αυτά συζητούσαμε τότε.. Τώρα δεν ξέρω τι επιλογές παίζουν..
 #39415  από katerina76s
 Κυρ Σεπ 19, 2010 1:47 pm
με το καλο...εγω γεννησα πριν 22 μηνες κρατησα βλαστοκυταρα στο εξωτερικο....μακαρι να μην χρειαστουν ποτε και να ειναι τσαμπα λεφτα..απο ομφαλιο...
 #39459  από butterfly-
 Δευ Σεπ 20, 2010 9:58 am
Καλημέρα κι από μένα. Εγώ κράτησα τα βλαστοκύταρα από τη δεύτερη γέννα (πριν 5 χρόνια), σε τράπεζα στην Αγγλία. Το κόστος ηταν περίπου 2000€ για φύλαξη 20 χρόνων. Μπορεί και να είναι άχρηστα, μπορεί και όχι. Δέν ξέρω... Απλά όταν με ενημέρωσε ο γιατρός είπα: γιατί όχι.
Με το καλό να έρθει το μωράκι σας Μάνο, να είναι υγιές και να το δείτε να μεγαλώνει όπως έχετε ονειρευτεί!

Την καλημέρα μου σε όλους.
 #39460  από petros
 Δευ Σεπ 20, 2010 10:13 am
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος petros την Τρί Οκτ 19, 2010 10:05 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #39465  από sunny
 Δευ Σεπ 20, 2010 11:16 am
Kαι από τα δόντια γίνεται πια. Από τον πολφό των νεογιλών δοντιών που αλλάζουν τα παιδάκια από τα 6-10 τους χρόνια. Δεν ξέρω τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα σε σχέση με τα ομφαλικά, αλλά νομίζω ότι είναι πιο οικονομικά των δοντιών σε σχέση με τα άλλα του ομφάλιου λώρου.
 #39472  από Nick
 Δευ Σεπ 20, 2010 12:07 pm
Πριν 3 χρόνια που γέννησα εγώ ο γιατρός μου με είχε ρωτήσει και του είπα πως δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρη κλπ. Το έψαξα λίγο στο ίντερνετ, αλλά και πάλι τα άρθρα ήταν 50-50%, οπότε δεν κατέληξα σε συμπέρασμα. Όταν λοιπόν πήγα στο ιατρείο του και έπρεπε να του δώσω απάντηση, είδε που ήμουν διστακτική και είπε χαρακτηριστικά "ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά με τους γονείς". Του λέω, μά δεν είναι κάτι σημαντικό? Και μου λέει "αν ήθελα να βγάλω μίζα από τις εταιρίες, ναι θα ήταν".
Τότε, βέβαια δεν ήξερα ότι υπάρχει ΣΚΠ στην οικογένεια. Παρόλα αυτά και σήμερα που ξέρω, πάλι δεν θα κρατούσα, γιατί πιστεύω πως όταν-μέχρι να βρεθεί η θεραπεία της ΣΚΠ μέσα από τα αρχέγονα κύτταρα, η ιατρική επιστήμη θα μπορεί να τα συλλέξει και με άλλους τρόπους και αυτό είναι κάτι που οι γιατροί το λένε και σήμερα. Ότι δηλαδή αρχέγονα κύτταρα μπορούν να αποκτηθούν και από αλλού με τα ίδια ιατρικά αποτελέσματα. Απλώς η ιατρική επιστήμη σε αυτόν τον τομέα, (της εφαρμογής τους για θεραπεία και όχι της λήψης τους), είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο ερευνών.
 #39831  από manos81
 Τετ Σεπ 22, 2010 9:43 pm
euxaristw olous gia to endiaferon kai tis apopseis sas sto thema..me ekanan na to psaksw kai na apofasisw..
o kivos erifthei!
dimosia trapeza vlastokitarwn.k
kai akouste....dorizoume to aima apo ton plakounta gia opiadipote xrisi kai epipleon kratame ton omfalio loro gia filaksi eku stin trapeza gia diki mas xrisi melontiki...axriasti nane.o omfalios loros lipon xreonete 1250 euro peripou gia 25 xronia filaksis kai epeksergasias den kserw ti alo tous kanoun eky pera,malon apoti katalava kratane kai autoi ena komati apo ton omfalio loro gia diki tous malon ereunitiki xrisi.
milisa lipon me tin trapeza tous eipa pos exw ms kai mou eipan pos me mia veveosi oti exw ms apo to nosokomeio den yparxei kamia xreosi se emas..

elpizw na pira ti sosti apofasi kai na min ekana to lathos.opios thelei plirofories mporei na me rotisei.

to mono pou apomenei einai 1 na genisoume giati den paei alo! 2 na einai kala to moraki !kai 3 na ftasoun ta vlastokitara se kali katastasi stin trapeza!

ta ala elpizw na erthoun...
sygnomi pou sas kourasa ala eime o manos se ligo tha eime pateras kai grafw greeklish! :text-thankyouyellow:
 #39832  από Genovefa®
 Τετ Σεπ 22, 2010 9:50 pm
1.Na gennhsete me ena pono
2.to moraki sas na einai gero kai kalotyxo
3.Makari na mh sas xreiastoyn pote!
 #40003  από anni
 Πέμ Σεπ 23, 2010 12:43 pm
ολα καλα Μανο......... :-D