• Ψυχολογική υποστηριξη

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #35607  από litsa
 Πέμ Αύγ 05, 2010 11:15 am
Γιάννη έχεις απόλυτο δίκιο... :violin:
Δεν γνωρίζω για την αθηνα εάν υπάρχουν τετοιες ομάδες για την σκπ ...
μακάρι θα βοηθούσε κόσμο....
 #35614  από Γιάννης
 Πέμ Αύγ 05, 2010 12:22 pm
Συντρόφισσα Λίτσα σ' ευχαριστώ που συμμετέχεις στο θέμα. Όπως είπα είμαι πολύ νέος σ' αυτή την ιστορία και μέσα απο το blog είναι προφανώς η πρώτη φορά που αισθάνομαι οτι μπορώ να βοηθήσω κάποιον με κάτι που γνωρίζω. Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν η συμμετοχή μου στο blog μου προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Καταλήγω στο ότι η άμεση επαφή με συμπάσχοντες μέσα σε μια ομάδα, θα είναι σαφώς βοηθητικότερη απο την απρόσωπη επαφή μέσω ίντερνετ, η οποία όμως μπορεί να παίξει επικουρικό ρόλο. Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλές φορές ζούμε αγκαλιά με στερεότυπα του παρελθόντος, τότε που η ειδικότητα ήταν Νευρολόγος-Ψυχίατρος, τότε που κωμικές ταινίες παρήγαγαν ατελείωτα κλισέ (νευρολογική κλινική, έχω τα νεύρα μου, χρειάζεσαι νευρολόγο κ.α) μιας άλλης εποχής. Πλέον (τσεκαρισμένο) οι περισσότεροι Νευρολόγοι δεν έχουν (αν δεν το θελήσουν) καμία σχέση με Ψυχιατρική και το αντίστροφο.
Δε λέω να γίνουμε αμερικανάκια και να αισθανόμαστε εξαρτημένοι απο τον ψυχολόγο μας. Μιλάω για ανθρώπινη επαφή.
Εγώ συντρόφισσες και σύντροφοι θα επιμείνω.
Ίσως γι' αυτό η συντρόφισσα Λίτσα έβαλε το βιολί (κι αυτός το βιολί του).
 #35618  από litsa
 Πέμ Αύγ 05, 2010 12:59 pm
το βιολί το έβαλα για την μουσική του πραγματος και την θετικότητα που εκφράζει η μουσική..

θα σταθώ μόνο στην τρελή άρνηση της κοινωνίας μας για το θέμα του ψυχολόγου...

αλλά δυστυχώς δεν μπρορω να αποδείξω οτι δεν ειμαι ελέφαντας..

:bow-yellow: :character-oldtimer: :happy-smileyinthebox:

και κάτι ακόμα.. οταν πρωτοπήγα στο πανεπιστημιακό της κρητης και ειδα οτι υπάρχει νευρολογική κλινική, κατάλαβα την διαφορά του νευρολόγου με τον ψυχίατρο... :greetings-clappingyellow:
 #35640  από Γιάννης
 Πέμ Αύγ 05, 2010 4:06 pm
Να 'σαι καλά Λιτσάκι, αστειεύτηκα με το βιολί. Μου 'κατσε όμως καλά το λογοπαίγνιο ε;