• ισοθερμική τσάντα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #35065  από Fotini
 Τετ Ιούλ 28, 2010 9:44 pm
Γειά σας και πάλι,

για το Avonex πρόκειται κ σύμφωνα με τις οδηγίες αντέχει για περίπου 1 βδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι > 30c :αυτό μου το τόνισε κ η νοσοκόμα αρκετές φορές ).
Η τσαντούλα που μου δώσανε εδώ, πρέπει λέει να την βάλω στην κατάψυξη 1 μέρα πριν το ταξίδι, κ την επόμενη μέρα πριν φύγω να την βγάλω, να την αφήσω κανά μισάωρο ανοιχτή να αποψυχθεί λίγο κ μετά να βάλω μέσα τις ενέσεις . Θα διατηρηθούν έτσι λέει για καμιά 7 ώρες ( θα την ξαναρωτήσω σχετικά πριν φύγω πάντως).
Διάβασα κάπου στα ποστ σας κάτι για τσάντες με πάγους ?!!! δεν κατάλαβα πως λειτουργούν αυτές...δηλ τα φάρμακα καταψύχονται ?
Μάλλον δεν κάνουν τότε για το avonex αφού το συγκεκριμένο δεν κάνει να είναι μέσα σε πάγους/κατάψυξη!!!!
Με αεροπλάνο θα ταξιδέψω κ ξέρω ότι υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που δεν αναλαμβάνουν φύλαξη φαρμάκων στα ψυγεία τους κατά την πτήση ( στην περίπτωση μου θα το ρωτήσω καλού-κακού από πριν).
Το όλο μου άγχος προέκυψε όταν συνειδητοποίησα ότι θα έχω τις ενέσεις στην τσάντα γύρω στις 6 ώρες μέχρι να φτάσω Αθήνα κ θέλω να ελπίζω ότι θα αντέξουν λίγο ακόμα γιατί το αυτοκίνητο της....παραλαβής δεν θα έχει αιρ-κοντίσιον :?
Τελικά σκέφτηκα να επικοινωνήσω αύριο με την εταιρεία που είναι για το avonex στην Ελλάδα κ να δω αν μπορούν οι δικοί μου να παραλάβουν από αυτούς μια ισοθερμική τσάντα, έστω κ αν δεν είμαι ..εγχώριος πελάτης τους ;) Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην γίνεται...

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :handgestures-salute:
 #35068  από Neutralis
 Τετ Ιούλ 28, 2010 11:09 pm
Fotini και να χαλάσει και να λιώσει το Avonex μην σκας. Εσύ να είσαι καλά!
 #35069  από Fotini
 Τετ Ιούλ 28, 2010 11:26 pm
Neutralis έγραψε:Fotini και να χαλάσει και να λιώσει το Avonex μην σκας. Εσύ να είσαι καλά!
:-D ελα ντε...λες κ δεν μας φτάνανε όλα, να σκάω κ γι'αυτο :-D
Εγώ πάντως είμαι καλά!!!!!!! Να'σαι καλά κ συ :-D
 #35075  από petaloudas
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 12:26 am
Fotini έγραψε:Η τσαντούλα που μου δώσανε εδώ, πρέπει λέει να την βάλω στην κατάψυξη 1 μέρα πριν το ταξίδι, κ την επόμενη μέρα πριν φύγω να την βγάλω, να την αφήσω κανά μισάωρο ανοιχτή να αποψυχθεί λίγο κ μετά να βάλω μέσα τις ενέσεις . Θα διατηρηθούν έτσι λέει για καμιά 7 ώρες ( θα την ξαναρωτήσω σχετικά πριν φύγω πάντως).
...
Με αεροπλάνο θα ταξιδέψω
...
Το όλο μου άγχος προέκυψε όταν συνειδητοποίησα ότι θα έχω τις ενέσεις στην τσάντα γύρω στις 6 ώρες μέχρι να φτάσω Αθήνα κ θέλω να ελπίζω ότι θα αντέξουν λίγο ακόμα γιατί το αυτοκίνητο της....παραλαβής δεν θα έχει αιρ-κοντίσιον :? +1/+2??
Φωτεινή καλησπέρα..
Το "βαλιτσάκι" που μου έχει δώσει η εταιρεία για το avonex έχει 4 (2+2) παγοκύστες, τις οποίες τις "παγώνω" για να μπουν στο βαλιτσάκι... Προφανώς κάθε εταιρεία δίνει διαφορετικό.. Νομίζω όμως πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! θα κρατήσουν 6-7 ώρες αφού δε θα είσαι και σε κανένα τρομερά ζεστό περιβάλλον...

Καλώς να επαναπατριστείς... :greetings-waveyellow:
 #35126  από Vasso
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 3:50 pm
Από το rebif έδωσαν στη μητέρα μου τσαντάκι - ψυγειάκι, το οποίο το διατηρείς στην κατάψυξη και όταν το χρειάζεσαι το βγάζεις και το χρησιμοποιείς (νομίζω μαζί με ενός είδους παγοκύστη).
Πολύ προηγμένα συστήματα αυτές οι φαρμακευτικές!
Πάντως σοβαρά τώρα δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα με το ψυγειάκι της εταρίας. Το πολύ πολύ προμηθεύσου καμιά έξτρα παγοκύστη και ζήτησε να σου βάλουν αυτή στο ψυγείο του αεροπλάνου, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσεις εάν τη χρειαστείς.
Α! Και καλό ταξίδι!
 #35151  από Fotini
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 7:25 pm
Ευχαριστώ!
Λύθηκε τελικά το θέμα : η εταιρεία avonex στην Ελλάδα θα ταχυδρομήσει στους δικούς μου ένα τσαντάκι ψύξης!
Και έτσι με το που φτάνω Ελλάδα θα τα μεταφέρω από το ένα τσαντάκι στο άλλο ;)
 #35155  από Νικος
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 8:26 pm
καλή επιστροφή στα πάτρια εδάφη Φωτεινη :greetings-waveyellow:
 #35176  από Fotini
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 11:02 pm
Νικος έγραψε:καλή επιστροφή στα πάτρια εδάφη Φωτεινη :greetings-waveyellow:
ευχαριστώ! :greetings-waveyellow:
 #35560  από FANTOMAS
 Τετ Αύγ 04, 2010 10:59 am
Η απάντηση ειναι πιο απλη , αγορασα μια 12 Μπυρες Mythos :banana-dreads: και πηρα δωρο μια γα...τη τετοια τσαντα.

Αμ ελα που εχω κοψει τωρα τις ενεσεις ομως και ετσι εξυπηρετει τον αρχικο σκοπο της :obscene-drinkingchug:
 #36337  από LL--MM
 Τρί Αύγ 17, 2010 2:24 pm
Sounds, sounds, ασφαλώς, αλλά έχεις ιδέαν τι πληρώνει το ταμείο σου για δαύτα, σύντροφε Γιάννη, και γενικότερα εσύ ο ίδιος όπως ο καθένας μας που βρίκσεται στην ανάγκη να τα χρησιμοποιήσει; Όσο κι άν είναι ευγενέστατα τα κοριτσάκια (νοσηλεύτριες, οι γιατροί δε δίνουν παρά τα υφάκια τους...) των εταιριών που μας προσφέρουνε καφέ μια στις τόσες, πόσα να παιρνουνε κι εκείνες απ'την εταιρία, ελπίζω οτυλάχιστον να τους δίνουνε τα έξοδά τους, διότι αναμφίβολο ότι, αυτές τουλάχιστον, εκεί ξεζουμίζονται... Κατά τ'άλλα, αρκεί η τσαντα, όχι και πολύ στον ήλιο, βέβαια...
ΕΝΑΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ... :whistle:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Αύγ 18, 2010 12:45 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.