• Φόβος για ΣΚΠ!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #30064  από βικυ
 Σάβ Ιουν 12, 2010 6:38 pm
Ψυχραιμια!
Οποιος μουδιαζει και κουραζεται ευκολα δεν σημαινει πως εχει ΣΚΠ.
Κανε μια μαγνητικη, οπως ειπαν και τα παιδια, να σου φυγει ο φοβος.
Ολα θα πανε καλα!
Περιμενουμε νεα σου!
 #30069  από efi
 Σάβ Ιουν 12, 2010 7:09 pm
scaredSoldier έγραψε:Καλημέρα στο φόρουμ,

Ονομάζομαι Κώστας είμαι 27 χρονών και μπήκα στο φόρουμ για να σας πω το πρόβλημα μου. Αρχικά θα πω πως είμαι αθλητικός τύπος κάνω μία ζωή υγιεινή δεν πίνω δεν καπνίζω δεν ξενυχτάω. Το πρόβλημα μου είναι ότι με έχει πιάσει φόβος ότι ίσως έχω πάθει την νόσο αυτή. Πριν 2 ημέρες είχα πάει για ποδόσφαιρο το βράδυ και όταν γύρισα με έπιασε μια μικρή ταχυκαρδία. Φοβήθηκα πολύ αλλά έπεσα για ύπνο. Το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί την ώρα που πήγαινε να με πάρει ο ύπνος μουδιάζανε οι παλάμες μου με τα δάχτυλα και με πέταγαν, πως είναι να τα πλακώνεις στον ύπνο σου, κάτι τέτοιο αλλά και στα δύο χέρια. Αναγκαζόμουν λοιπόν να σηκωθώ και να σφίγκω τις γροθιές μου για να ξεμουδιάζουν. Αυτό γινόταν κάθε φορά που προσπαθούσα να κοιμηθώ. Τελικά δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου. Πήγα στην δουλειά την άλλη ημέρα με ένα μικρό έτσι μούδιασμα αλλά όχι πολύ δυνατό όπως την νύχτα. Επίσης κάθε φορά που σηκωνόμουν το βράδυ το μούδιασμα έφευγε και ερχόταν μόνο όταν έκλεινα τα μάτια για να κοιμηθώ. Εχθές το βράδυ προσπαθούσα να κοιμηθώ και μούδιαζε μία το μέτωπο, μία τα χείλια, λιγότερο τα χέρια, με το που άνοιγα τα μάτια από τον φόβο μου όλα έφευγαν αστραπιαία. Δεν ξέρω αν λέγονται μουδιάσματα αυτά αλλά είναι μία αίσθηση σαν κάτι να προχωράει στο μέτωπο μου. Δεν έχω παρουσιάσει κινιτικά προβλήματα, η όραση μου είναι όπως ήταν, ούτε προβλήματα με την ούρηση ούτε αδυναμία. Βέβαια τους τελευταίους 6 μήνες που έχω πιάσει δουλειά σε μία εταιρεία και γυρίζω στο σπίτι μετά την δουλειά νιώθω μία απίστευτη κούραση και δεν μπορώ να αποδώσω στο ποδόσφαιρο όπως παλαιότερα πριν την δουλειά. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό, είχα πάει και πριν 6 μήνες σε νευρολόγο γιατί πάλι είχα φοβηθεί με την κόπωση ότι κάτι έχω και μου είπε ότι δεν είναι ΣΚΠ αλλά μάλλον σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και μου έδωσε Cipralex τα οποία από φόβο για τις παρενέργειες δεν τα έχω πάρει ακόμα. Το θέμα είναι ότι περνάω περιόδους που είμαι καλά και κάτι γίνεται από το πουθενά και βλέπω αντιδράσεις στο σώμα μου που δεν τις είχα ξαναδεί ποτέ μου. Έχω κάνει εξετάσεις αίματος όλα καθαρά αλλά βρήκαν λίγο τον θυροειδή ανεβασμένο την TSH και τώρα έχω κλείσει ραντεβού με ενδοκρινολόγο. Δεν ξερώ αν ο θυροειδής μου τα κάνει αυτά αλλά σίγουρα εντύνονται όταν έχω κουραστεί υπερβολικά πχ μετά από προπόνηση. Έχω κάνει 4 φορές triplex και καρδιογράφημα μέχρι και test κοπώσεως εώς holden όλα καθαρά. Φοβάμαι να κάνω μαγνητική στον εγκέφαλο αν και δεν μου το έχει προτείνει κάποιος γιατρός. Αυτές τις ημέρες με έχει πιάσει μία ανησυχία ότι έχω πάθει ΣΚΠ και κοιτάζω αν μου μουδιάσει το πόδι, αν βλέπω καλά, ξαφνικά νομίζω πως δεν βλέπω καλά από το αριστερό μου μάτι και με πιάνει πανικός, νιώθω ένα πόνο στο στήθος. Τα χέρια μου στα δάχτυλα συνεχίζουν να είναι κάπως μουδιασμένα για 2η ημέρα και έχω φοβηθεί. Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα αλλά μπορείτε να μου πείτε προς τα που να κινηθώ; Το ξέρω δεν είστε γιατροί αλλά σίγουρα μπορείτε να με καταλάβετε.
Ευχαριστώ.
mhpws prepei na arxiseis na pineis kanena potaki na xalarwseis?e????????kale mou....gia hremhse...kai egw pou eimai sklhrhntikh wres wres ta niwthw ola ayta pou les...tholoures moudiasmata alla pistepse me einai entelws psixologiko emena...kamia sxesh(gia mena milaw)me th skp....apla gt exw to fobo...kai niwthw....dld nomizw oti tha pathainw....xalarwse kane magnhtikh kai edw hmaste...filia
 #30083  από litsa
 Σάβ Ιουν 12, 2010 9:43 pm
χαλαρα!!!!!!!!

για κοιτα να ηρεμήσεις και να κανεις αυτά που σου λένε..
για να εχεις σκπ πρεπει να εχεις διασπορά σε τόπο και χρονο..

δηλ π.χ μουδιάσματα που ΔΕΝ φεύγουν... παρα μονο με κορτιζόνη και αυτό μετα απο εξετάσεις...

και πάνω απο δύο επεισόδια...
 #30152  από scaredSoldier
 Κυρ Ιουν 13, 2010 11:20 am
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και την στήριξη, το μούδιασμα σήμερα την τρίτη ημέρα στα δάχτυλα έχει υποχωρήσει κάπως, το βράδυ κοιμάμαι και δεν παθαίνω τα συμπτώματα που είχα να μουδιάζουν και να πετάγομαι από τον ύπνο μου, παρόλα αυτά έχω ένα μικρό έτσι μούδιασμα και κατά την διάρκεια της ημέρας και το βραδάκι. Χτες με έπιαναν και τσιμπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά έφευγαν. Ίσως πρέπει να χαλαρώσω και να δω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Από βδομάδα στον νευρολόγο, θα τον παρατρείνω να μου την γράψει μία μαγνητική. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη... Επίσης τι είναι τα επισόδεια που λέτε για την ΣΚΠ; Κορτιζόνη δεν έχω πάρει να δω αν θα φύγουν μήπως πρέπει να πάρω;
 #30154  από geor.gia
 Κυρ Ιουν 13, 2010 11:24 am
κορτιζονη απο μονος σου?????? δε το συζηταμε. κανεις δε θα σου ελεγε ναι απο εδω μεσα νομιζω. κανε λιγη υπομονη να πας στον καθηγητη που ελεγες και εφοσον γινει η μαγνητικη η οτι αλλο σου πει αυτος μετα αν πρεπει να παρεις κορτιζονη τοτε θα παρεις. τα επεισοδια ειναι συμπτωματα που δεν υποχωρουν για αρκετες μερες. παντως αυτο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα σου κανει πολυ καλο θα ειναι να χαλαρωσεις. κανε μια δοκιμη... προσπαθησε να μη το σκεφτεσαι καθολου και θα δεις οτι ολα θα καλυτερεψουν... ισως το οτι σε απασχολει συνεχεια να ειναι ενας λογος που τα νιωθεις ολα αυτα..

Μη φοβασαι και ολα θα πανε καλα :)
 #30155  από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
 Κυρ Ιουν 13, 2010 11:26 am
scaredSoldier έγραψε:Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και την στήριξη, το μούδιασμα σήμερα την τρίτη ημέρα στα δάχτυλα έχει υποχωρήσει κάπως, το βράδυ κοιμάμαι και δεν παθαίνω τα συμπτώματα που είχα να μουδιάζουν και να πετάγομαι από τον ύπνο μου, παρόλα αυτά έχω ένα μικρό έτσι μούδιασμα και κατά την διάρκεια της ημέρας και το βραδάκι. Χτες με έπιαναν και τσιμπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά έφευγαν. Ίσως πρέπει να χαλαρώσω και να δω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Από βδομάδα στον νευρολόγο, θα τον παρατρείνω να μου την γράψει μία μαγνητική. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη... Επίσης τι είναι τα επισόδεια που λέτε για την ΣΚΠ; Κορτιζόνη δεν έχω πάρει να δω αν θα φύγουν μήπως πρέπει να πάρω;
ο νευρολογος το κανει απο μονος του να σου πει να κανεισ μαγνητικη
να παροτρινεις εσυ το νευρολογο για μαγνητικη?
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ
 #30159  από scaredSoldier
 Κυρ Ιουν 13, 2010 11:46 am
ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ έγραψε:
scaredSoldier έγραψε:Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και την στήριξη, το μούδιασμα σήμερα την τρίτη ημέρα στα δάχτυλα έχει υποχωρήσει κάπως, το βράδυ κοιμάμαι και δεν παθαίνω τα συμπτώματα που είχα να μουδιάζουν και να πετάγομαι από τον ύπνο μου, παρόλα αυτά έχω ένα μικρό έτσι μούδιασμα και κατά την διάρκεια της ημέρας και το βραδάκι. Χτες με έπιαναν και τσιμπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά έφευγαν. Ίσως πρέπει να χαλαρώσω και να δω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Από βδομάδα στον νευρολόγο, θα τον παρατρείνω να μου την γράψει μία μαγνητική. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη... Επίσης τι είναι τα επισόδεια που λέτε για την ΣΚΠ; Κορτιζόνη δεν έχω πάρει να δω αν θα φύγουν μήπως πρέπει να πάρω;
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ
Όχι γιατί αν δεν είναι να την πληρώσεις από μόνος σου για να μην χρεώσουν το ΙΚΑ κοιτάζουν πως να την αποφύγουν οι περισσότεροι. Το θυμάμαι από το ποδόσφαιρο σε κάποιον που πόναγε το γόνατο γιατί το είχε γυρίσει και του βγάλανε την πίστη για να του γράψουν μία μαγνητική..
 #30160  από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
 Κυρ Ιουν 13, 2010 11:50 am
scaredSoldier έγραψε:
ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ έγραψε:
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ
Όχι γιατί αν δεν είναι να την πληρώσεις από μόνος σου για να μην χρεώσουν το ΙΚΑ κοιτάζουν πως να την αποφύγουν οι περισσότεροι. Το θυμάμαι από το ποδόσφαιρο σε κάποιον που πόναγε το γόνατο γιατί το είχε γυρίσει και του βγάλανε την πίστη για να του γράψουν μία μαγνητική..
ΤΟΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ