• ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #28093  από maestro
 Κυρ Μάιος 23, 2010 3:15 pm
panos59 έγραψε:Φιλε maestro, την απάντηση σ’ εσένα την άφησα τελευταία
Το έχω ψάξει που λες το θέμα πολύ .. Πάρα πολύ
Πέρυσι, επί 2 μήνες, μιλούσα σχετικά με τη Νομαρχία, με το Υπουργείο με τη Διεύθυνση Μεταφορών, με ό,τι και όποιον μπορείς να φανταστείς ..,
Μέχρι και με τον σύλλογο (φορέα) των ΑΜΕΑ …
Πήγε και η γυναίκα μου από εκεί (για Αθήνα μιλάω)
2 πρωινά έτρεχε να βγάλει άκρη !
Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Λιοσίων …
Από τον έναν στον άλλον, την έστελναν ….
Αλλά, άκρη δεν βγάλαμε ….
Ούτε εκείνοι ξέρανε ……. :evil:
«δεν θα αγοράσετε αυτοκίνητο ???? χμμ.. πρόβλημα ….»
Μόνον μία κυρία, προϊσταμένη στην Δνση Μεταφορών (Χολαργός), μας είπε τελικά να κάνουμε όοολη την διαδικασία αγοράς αναπηρικού αυτοκινήτου (κι ας μην μας ενδιέφερε) και μετά να της πάμε την έγκριση για να μας εκδώσει χαρτί για θέση παρκαρίσματος και (ίσως) μειωμένα τέλη κυκλοφορίας ……. (παραιτούμενοι δηλαδή από όλα τα υπόλοιπα) !
Που σήμαινε :
Να πάω εγώ να με δει Νευρολόγος Δημ. Νοσ/μείου (1η γνωμάτευση)
Να πάω να με δει και Παθολόγος Δημ. Νοσ/μείου (2η γνωμάτευση)
Να πάω να με δει και Ορθοπεδικός Δημ. Νοσ/μείου (3η γνωμάτευση)
Να κάνω αίτηση εξέτασης και να περάσω από νέα ειδική Α’θμια επιτροπή της Νομαρχίας (στη Λιοσίων) γιατί, αυτή του ΙΚΑ που ήδη έχω, δεν τους κάνει (ώστε να εξεταστώ, να υποβάλω τις 3 προηγούμενες γνωματεύεις, και να πάρω την τελική έκθεση-γνωμάτευση για αγορά ι.χ. (με μειωμένα τέλη ταξινόμησης κλπ)
Α ναι ….
Και, το αυτοκίνητο που ήδη έχουμε (50% δικό μου και 50% της συζύγου) να μου πουλήσει (μεταβιβάσει) το 50% η σύζυγος, ώστε να είναι κατά 100% στο όνομά μου, εμού του δικαιούχου (ΑΜΕΑ)
Α ναι … και κάτι ακόμα τελυταίο …
Να αποφασίσουμε ποιός θα είναι ο (ένας και μοναδικός) οδηγός που θα μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο μας, που θα έχει χαρακτηριστεί σαν το αυτοκίνητο μεταφοράς και μετακινήσεών μου!
Υποθέτω θα γινόταν και ειδική σημείωση στο δίπλωμά του και/ή την άδεια κυκλοφορίας του αυτ/του …. (κάτι τέτοιο είπαν)
Είπες τίποτα ??? όχι, δεν τάχω χαμένα, ουτε τα φαντάστηκα ..
Κερνάω ασπιρίνες ….
Ακόμα γελάς ?? :D :D :D :D
Εμείς, ακόμα τρέχουμε πάντως ……
Πάρ’ τ’αυγό και κούρεψτο … Κοινώς, τα ξεχάσαμε όλα!….
Κακόπεσες φίλε, που είπαν οι γνωστοί μου … :(
Π
panos59 έγραψε:γειά σου litsa-κι! :D
ακόμα γελάς ...εεε ???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
όλα έτσι γίναν -ακριβώς έτσι- δυστυχώς ... :roll:
και, για όποιον δύσπιστο, έχω κρατήσει ακριβώς από εκεινη την περιπέτεια τα πάντα ....!!
Υπηρεσiες, ονόματα, τηλέφωνα, ημερομηνίες, τα πάντα ... :!:
pan-έτοιμος για ΕΔΕ ... :!:
ως πιστός και φιλοτιμος τεχνοκράτης (ή μήπως και γραφειοκράτης :?: )
:lol:
Π
Είναι πραγματικά απάνθρωπα τα οσα σου συνεβησαν. Δυστυχώς, στις μεγάλες πολεις, αγαπητε φιλε, αυτα γινονται. Στην επαρχια, στις επιτροπες ζητανε μονο χαρτι απο Νευροολογο Πανεπιστημιακου Νοσοκομειου. Η επιτροπή υποτιθεται πως διαθετει τους υπολοιπους γιατρους που αναφερεις και που θα εκτιμησουν απο την πλευρα τους την κατασταση.
Με την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατα Πλάκας, έχεις επικοινωνησει;
 #28106  από panos59
 Κυρ Μάιος 23, 2010 10:41 pm
Φίλε maestro, σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου! :D
Ναι, η ζωή στην ελληνική επαρχία είναι πολύ πιο ουσιαστικά οργανωμένη … :)
Στην Αθήνα (των πολλών) είναι πολύ δήθεν … :x
Βασική διαπίστωση .. ανέκαθεν .…
Σχετικά με τα όσα μου προτείνεις:
Νομίζω ότι (ήταν τον 10 & 11/2009) είχα πάρει και στην Ελληνική Εταιρεία για την ΣΚΠ στην Θεσσαλονίκη (2310-949909)
αλλά και στην Αθήνα … (210-9946733)
Όπως επίσης και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων (pasipka 210-4832564)
Όπως επίσης και στο Αναπηρία Τώρα (disabled.gr)
(210-86 60 556 και 2310 - 211915)
Αλλά και την Εθνική Ομοσπονδία Α.Μ.Ε.Α. (210-9949837)
Βρίσκω στα αρχεία μου τα τηλέφωνά τους ….
Άρα είχα σίγουρα μιλήσει μαζί τους ….
ΟΛΟΙ μου είχαν δώσει κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές θυμάμαι, είχαν προτείνει επικοινωνία με την Νομαρχία και την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως επίσης, μου επισήμαναν ότι το έχουν ξαναψάξει και είναι ένα κενό του σχετικού νόμου (ΑΜΕΑ - Ν. 1798/88 & Ν. 1882/90)
Όταν έλεγα ότι το έχω ψάξει πολύ, το εννοούσα ….
Αύριο το πρωί πχω μια 4-ωρη φυσιοθεραπεία …
Μεθαύριο όμως ξαναεπικοινωνώ με όλους και ενημερώνω.
Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία! :idea: :idea: :idea:
Π
 #28109  από kate2002
 Κυρ Μάιος 23, 2010 10:51 pm
panos59 καλή επιτυχία! ;)
 #28110  από soulla
 Κυρ Μάιος 23, 2010 10:59 pm
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΟ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ :D
ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΚΑΠΟΙΟς ΚΥΡΙΩς ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΛΙΤΣΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ
 #28121  από maestro
 Δευ Μάιος 24, 2010 10:51 am
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ,
ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΕΙΣ !!!

ΥΓ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΛΕΣ soulla, ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ, πιστευω ομωσ να πηρε απαντησεισ απο εδω
 #28123  από soulla
 Δευ Μάιος 24, 2010 11:08 am
ΓΕΙΑ ΣΟΥ MAESTRO ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙς ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΛΑ ΟΠΟΙΟς ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΕΝΩ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ αλεπουδίτσα :arrow: νομίζω
 #28392  από panos59
 Πέμ Μάιος 27, 2010 11:34 am
Φίλες και φίλοι, γεια σας! ;)
Λοιπόν, όπως και υποσχέθηκα, έκανα το τελευταίο 3ήμερο ακόμα έναν νέο, δεύτερο κύκλο τηλεφωνικών επαφών ….
Ναι … ναι … για το γνωστό θέμα … ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ AYTOKINHTOY ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ...
Λοιπόν …. Έχω νέα ΚΑAAAAΛΑ και νέα ΚΑΛΑ …
Τα καααλά (το πρώτο ‘α’ παρατεταμένο, για το έτσι-κι-έτσι) είναι ότι εισέπραξα και πάλι μια επιφύλαξη …….. ένα “μάλλον όχι” … ;) :| :cry:
copy paste …. από την τελευταία προσπάθειά μου …
«ο νόμος δεν το προβλέπει … ναι .. είναι ένα κενό … αλλά …» :cry:
Μίλησα και με την “εταιρεία” μας (γραφείο Αθήνας και Θεσσαλονίκης)
Κοντολογίς … Αυτό που εισπράττεις είναι ότι ΔΕΝ αρκεί να είσαι ανάπηρος, ΑΜΕΑ με ΒΑ=80%, ΔΕΝ αρκεί να έχεις αυτοκίνητο που σε μεταφέρει, ΠΡΕΠΕΙ να είσαι και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ-ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ, πρέπει να ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ νέο αυτοκίνητο, γιατί ΜΟΝΟΝ αυτό μπορεί να φέρει τον χαρακτηρισμό ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ! Τίποτε διαφορετικό δεν αναγνωρίζεται!
(σαν το … ανέκδοτο με το μπουκάλι !) :D
Εκείνο όμως που επίσης με συμβούλευσαν και αποφάσισα (όπως εγώ το ονόμασα) είναι να ΚΙΝΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ! :evil:
«Βρείτε και κολλήστε το Μπλε Αυτοκόλλητο Αναπήρου στο παρμπρίζ σας και παρκάρετε άφοβα στις θέσεις με τη σήμανση αναπήρου!»
(με συμβούλευσαν από τα γραφεία της Αθήνας)
«Και να έχετε μαζί σας στο αυτ/το και μία κόπια της έκθεσης της Α’θμιας Υγ.Επ. …. Καλού-κακού ….»
Όσο για τη θέση παρκαρίσματος κάτω από το σπίτι μου (που και αυτήν μου την απέκλεισαν όλοι) ξεκινάω τώρα αμέσως γράμμα και ίσως και συνάντηση με το Δήμαρχο της περιοχής μου, για να ζητήσω αυτήν την ειδική παραχώρηση, αυτήν την προσωπική για μένα υπέρβαση ….
Σε ένα ΑΜΕΑ που έχει αυτοκίνητο, αλλά ΟΧΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ, να παραχωρηθεί και να σημανθεί από το Δήμο μας, κάτω από το σπίτι μας, μια θεσούλα παρκαρίσματος!
Ίδωμεν ….. :)
Θα σας ενημερώσω και πάλι, σχετικά!
Όσο για τα ΚΑΛΑ νέα, που τα άφησα τελευταία, είναι ότι αισθάνομαι ΔΥΝΑΤΟΣ, πολύ δυνατός και αποφασισμένος! Με πεισμάτωσαν!
ΓΙΑΤΙ, ΣΤΗ ΖΩΗ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ….
ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ Ο,ΤΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ !
… (κάποιος τόπε, αλλά δεν θυμάμαι ποιος …) :D :D :D
Αυτά …
Θα τα πούμε άραγε στην έκθεση Autonomia EXPO 2010 στο Περιστέρι ???? :D
Θα το παλέψω να είμαι και εγώ εκεί, να γνωριστουμε! :D
Να είστε όλες και όλοι καλά! Πολύ καλά! :D
Μάκια και καλημέρες σε όλους! :lol: :lol: :lol:
Π
 #28401  από popi
 Πέμ Μάιος 27, 2010 1:48 pm
Λοιπον γαι το μπλε σηματακι χρειαζεται μια αιτηση, η αδεια κυκλοφοριας του αυτοκινητου , η αδεια οδηγησης η δικη μας, η γνωματευση της Αβαθμιας επιτροπης με το ποσοστο αναπηριας και μια φωτογραφια μας. Αυτα τα παμε στο Υπουργειο συγκοινωνιων και μας δινουν αυθημερον το μπλε σηματακι, δεν ειναι αυτοκολλητο και προυποθεση ειναι να ειναι το αυτοκινητο στο ονομα μας. Προυποθεση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να ειναι το αυτοκινητο αναπηρικο.
Σημερα δε ανακαλυψα και κατι αλλο. Θελοντας να ταξιδεψω στην Κρητη και ξεροντας οτι δικαιουμαστε εκπτωση σε ακτοπλοικες συγκοινωνιες, πηρα την ΑΝΕΚ και μου το αρνηθηκαν ,πηρα τις μινωικες γραμμες και μου ειπαν πως χαρισματικα θα μου κανουν εκπτωση και οταν ,για αλλη μια φορα καταλαβα πως πρεπει να εχεις τους νομους στα χερια σου για να κανεις την δουλεια σου-ασχετο αν εχεις απεναντι σου δημοσιο ή ιδιωτικο υπαλληλο που παει να σε ξαποστειλει-τους ξ****α και τους ανεφερα τον νομο 3709/2008 αρθρο 4 που δινει δικαιωμα στους εχοντες αναπηρια 80% να ταξιδευουν αυτοι και ο συνοδος τους με μισο εισιτηριο και το καλυτερο , το αυτοκινητο μας επισης στη ΜΙΣΗ τιμη επιδεικνυοντας το ΜΠΛΕ σηματακι!!Ενταξει, μου ζητησαν συγγνωμη!!
 #28578  από panos59
 Σάβ Μάιος 29, 2010 11:08 am
φίλη popi, χρησιμότατη και υπερ-πολύτιμη η αναφορά σου!
σε ευχαριστώ!
είσαι βλέπω στην Αθήνα (όπως και εγώ)
λες ότι πήγες στο Υπουργείο Συγκοινωνιών .....
Χολαργό ??? λωφ. Μεσογείων ????
θυμάσαι μήπως σε ποιά υπηρεσία, γραφείο, όροφο, όνομα ή κάτι ???
thanx!
Π
 #28589  από popi
 Σάβ Μάιος 29, 2010 12:29 pm
Πανο καλημερα, για το δελτιο σταθμευσης πηγα στο υπουργειο συγκοινωνιων που βρισκεται στην Κλεισθενους στον Γερακα, ειναι αυτο της ανατολικης αττικης οπου μενω κι εγω. ολες οι υπηρεσιες ειναι στον 2ο οροφο., μπαινοντας δεξια. ειναι προθυμοι να εξυπηρετησουν αλλα εγω παντα μαζι μου εχω και τους νομους, για καλο και για κακο
panos59 έγραψε:φίλη popi, χρησιμότατη και υπερ-πολύτιμη η αναφορά σου!
σε ευχαριστώ!
είσαι βλέπω στην Αθήνα (όπως και εγώ)
λες ότι πήγες στο Υπουργείο Συγκοινωνιών .....
Χολαργό ??? λωφ. Μεσογείων ????
θυμάσαι μήπως σε ποιά υπηρεσία, γραφείο, όροφο, όνομα ή κάτι ???
thanx!
Π