• ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΕΣ

  • Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #99912  από greekinholland
 Τρί Φεβ 18, 2014 8:01 pm
http://www.newsitamea.gr/%CF%80%CE%BF%C ... BF-%CE%B7/


Πολλαπλή Σκλήρυνση: «Πολύτιμο όπλο» Η INFβ-1α.. προλαμβάνει την αναπηρία

Φεβ 18, 2014 newsamea Σ.Κ.Π., ΥΓΕΙΑ 0

D69951

Πολλαπλή Σκλήρυνση: «Πολύτιμο όπλο» Η INFβ-1α μειώνει την υποτροπή και προλαμβάνει την αναπηρία

Μείωση των υποτροπών παρουσιάζει το 55% των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση
μετά τη χρήση της υποδόριας ιντερφερόνης βήτα 1-α (INFβ-1α 3 φορές/εβδομάδα), ενώ επίσης σημαντικό ποσοστό 35% παρουσίασε μείωση του κινδύνου εξέλιξης της αναπηρίας, σύμφωνα με μετα-ανάλυση 44 διαφορετικών μελετών.

Η μετα-ανάλυση η οποία συμπεριελάμβανε 17.401 ασθενείς, με μέση διάρκεια μελετών τους 24 μήνες, συνέκρινε διάφορες θεραπευτικές αγωγές για την Πολλαπλή Σκλήρυνση και απέδειξε ότι η υποδόρια χορήγηση της ιντερφερόνης βήτα 1-α είναι η πιο αποτελεσματική.

Η INFβ-1α είναι ένα ανασυνδυασμένο μόριο, σχεδόν ίδιο με τη φυσική ιντερφερόνη βήτα το οποίο διαχέεται στο σώμα με υποδόρια ένεση, τρεις φορές εβδομαδιαίως. Σύμφωνα με τις θεραπευτικές οδηγίες, ο ασθενής πρέπει να λαμβάνει την ένεση αυτή, την ίδια ώρα κάθε φορά με μεσοδιάστημα 48 ωρών, κατά προτίμηση το απόγευμα ή το βράδυ. Για παράδειγμα, οι ενέσεις, καλό θα είναι να γίνονται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την ίδια ώρα, δίνοντας έτσι στον ασθενή τη δυνατότητα να περάσει ένα ήσυχο και άνετο Σαββατοκύριακο.

Η υποδόρια ιντερφερόνη βήτα-1α, η οποία εγκρίθηκε στην Ευρώπη το 1998 και στις Η.Π.Α. το 2002, κυκλοφορεί με εξαιρετική επιτυχία ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τελευταία χρόνια η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας) εξελίσσεται σε μάστιγα. Υπολογίζεται ότι 2.500.000 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τη νόσο, εκ των οποίων οι 500.000 βρίσκονται στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία 80.000 ζουν στην Βρετανία, 250.000 στις Η.Π.Α., ενώ στη Ελλάδα υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή νοσούν περίπου 12.000 άνθρωποι.

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση αποτελεί την κύρια αιτία αναπηρίας νευρολογικής αρχής σε νέους ενήλικες μεταξύ 25 και 40 ετών και σπανιότερα στην ηλικία μικρότερη των 12 ή μετά τα 50 έτη. Είναι μία από τις συχνότερες νευροεκφυλιστικές παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος που προσβάλει το 0,05 – 0,15% των ατόμων Ινδοευρωπαϊκής ή Καυκάσιας φυλής. Τα συμπτώματά της νόσου έχουν αναγνωριστεί εδώ και ενάμιση αιώνα και από τότε γίνονται εκτεταμένες έρευνες για τη θεραπευτική αντιμετώπισή της.
 #99913  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Φεβ 18, 2014 8:13 pm
:smile-doh: Ποιο ειναι το νεο ??????????????????????????????
 #99915  από Φαίδρα
 Τρί Φεβ 18, 2014 9:01 pm
Υπάρχει βέβαια και αυτή η έρευνα... http://www.drugs.com/clinical_trials/mu ... 14015.html που θα πρέπει όλοι να διαβάσουμε κατά τη γνώμη μου!

και αυτή η εικόνα.. από την οποία συμπαιρένω πως όλοι νοιάζονται για το απεικονιστικό κομμάτι (τις εστίες στη μαγνητική) και αγνοούν την επικινδυνότητα που συνοδεύουν τα φάρμακα...
MSAgents.jpg
MSAgents.jpg (94.13 KiB) Προβλήθηκε 33012 φορές
greekinholland έγραψε:...Για παράδειγμα, οι ενέσεις, καλό θα είναι να γίνονται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την ίδια ώρα, δίνοντας έτσι στον ασθενή τη δυνατότητα να περάσει ένα ήσυχο και άνετο Σαββατοκύριακο...
Γιατί για αυτό το ήρεμο ΣΚ ζούμε :angry-banghead: (greekinholand προφανώς το σχόλιο δεν στοχεύει εσένα, ως αγγελειοφόρο αλλά αυτόν που έγραψε αξ' αρχής το άρθρο)
 #99921  από greekinholland
 Τετ Φεβ 19, 2014 12:11 am
Καλησπέρα, ποιο πολύ έβαλα αυτό το άρθρο μπας και δώσω λίγο κουράγιο στον εαυτό μου μια και τη Δευτέρα ξεκινάω κι εγώ rebif 44. Μπερδεμένος, φοβισμένος γεμάτος αμφιβολίες αν κάνω το σωστό , διαβαζω για τις ιντερφερόνες τρομάζω απο τις παρενέργειες τους και από την άλλη αν δε κάνω το βήμα τι να μου ξημερώνει?
Καλά να είμαστε με πολύ υπομονή και αντοχές :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #99925  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Φεβ 19, 2014 9:39 am
greekinholland έγραψε:Καλησπέρα, ποιο πολύ έβαλα αυτό το άρθρο μπας και δώσω λίγο κουράγιο στον εαυτό μου μια και τη Δευτέρα ξεκινάω κι εγώ rebif 44. Μπερδεμένος, φοβισμένος γεμάτος αμφιβολίες αν κάνω το σωστό , διαβαζω για τις ιντερφερόνες τρομάζω απο τις παρενέργειες τους και από την άλλη αν δε κάνω το βήμα τι να μου ξημερώνει?
Καλά να είμαστε με πολύ υπομονή και αντοχές :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
:smile-hi: Καλημερα ! Ειχα καταλαβει για ποιο λογο εβαλες το αρθρο ! Ειπαμε ...Εμεις , ολοι εμεις , καταλαβαινουμε πολυ καλα πώς νοιωθει ενας συμπασχοντας . Ενα θα σου πω !!!!!!! Να μην εισαι φοβισμενος .....Ουτε να νοιωθεις αβεβαιοτητα ...Αφου επελεξες αυτη τη φαρμακευτικη αγωγη , προχωρα !!!!!! Προχωρα με ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ....Παντα , ομως, με το μυαλο σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ !!! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-sun:
 #99974  από Κωνσταντίνα
 Τετ Φεβ 19, 2014 9:52 pm
greekinholland έγραψε:Καλησπέρα, ποιο πολύ έβαλα αυτό το άρθρο μπας και δώσω λίγο κουράγιο στον εαυτό μου μια και τη Δευτέρα ξεκινάω κι εγώ rebif 44. Μπερδεμένος, φοβισμένος γεμάτος αμφιβολίες αν κάνω το σωστό , διαβαζω για τις ιντερφερόνες τρομάζω απο τις παρενέργειες τους και από την άλλη αν δε κάνω το βήμα τι να μου ξημερώνει?
Καλά να είμαστε με πολύ υπομονή και αντοχές :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
Βαγγέλη μου καλησπέρα :smile-flower:
αν και δεν πιστεύω 100% στη δράση των φαρμάκων, πιστεύω ότι στην παρούσα φάση της ζωής σου κάνεις το σωστό :smile-yes:
Ο μόνος τρόπος για να ξεμπερδευτείς και να πάψουν οι αμφιβολίες, είναι να ξεκινήσεις την Δευτέρα την rebif 44, χωρίς φόβο για τυχόν παρενέργειες.Είναι πιθανόν να σου συμβούν κάποιες, αλλά μπορεί και όχι.Αν συμβούν να ξέρεις ότι υποχωρούν σταδιακά.
Ας σκέφτεσαι συνάδελφε ότι ξημερώνουν καλύτερες μέρες για σένα, από δω και πέρα :smile-flower:
Εύχομαι να διαλογίζεσαι, όπως μας προτρέπεις από τα χρήσιμα links που παρέθεσες, επειδή ο μοναδικός βοηθός σου είναι το μυαλό σου.
Θα τα καταφέρεις Βαγγέλη, καλή επιτυχία στο ξεκίνημα και χαλαρά, δεν υπογράφεις συμβόλαιο που δεν επιδέχεται αλλαγές :smile-beer: