• Διαφορές ΙΚΑ vs ΤΕΒΕ; Ιδιωτική ασφάλιση;

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #94916  από stan
 Τετ Σεπ 25, 2013 10:27 pm
Γεια σας,

Ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν διαφορές στην ασφαλιστική κάλυψη μεταξύ ΙΚΑ και ΤΕΒΕ για ασθενείς Σκλήρυνσης. Συγκεκριμένα, καλύπτουν και οι δύο τα φάρμακα της Σκλήρυνσης με 0% συμμετοχή; Έχουν διαφορές στις εργοθεραπείες, ή στη συμμετοχή για άλλα φάρμακα; Τι συμφέρει τελικά;
Υπάρχει ιδιωτική ασφάλιση που μπορεί να συμφέρει; (δε συμφέρει στην ασφαλιστική ένας ασθενής, αλλά λέμε τώρα)

Σας ευχαριστώ,
Stan
 #94931  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 26, 2013 10:08 am
stan έγραψε:Γεια σας,

Ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν διαφορές στην ασφαλιστική κάλυψη μεταξύ ΙΚΑ και ΤΕΒΕ για ασθενείς Σκλήρυνσης. Συγκεκριμένα, καλύπτουν και οι δύο τα φάρμακα της Σκλήρυνσης με 0% συμμετοχή; Έχουν διαφορές στις εργοθεραπείες, ή στη συμμετοχή για άλλα φάρμακα; Τι συμφέρει τελικά;
Υπάρχει ιδιωτική ασφάλιση που μπορεί να συμφέρει; (δε συμφέρει στην ασφαλιστική ένας ασθενής, αλλά λέμε τώρα)

Σας ευχαριστώ,
Stan
Δεν νομιζω να υπαρχει διαφορά στις παροχες των δημοσιων ασφαλιστικων ταμειων , προς το παρον τουλαχιστον....Οσο για την ιδιωτικη ασφαλιση , αν την ξεκινησεις ΤΩΡΑ , θα σε καλυπτει για οτιδηποτε άλλο ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΠ ! Οι ιδιωτικες εταιρειες ΔΕΝ καλυπτουν προϋπαρχουσες ασθενειες . Αν εχεις ηδη καποιο συμβολαιο , φυσικα σε καλυπτει αναλογα με τους ορους του .
 #94939  από stan
 Πέμ Σεπ 26, 2013 11:26 am
Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου Άννα.
Ναι δεν έχω ήδη κάποιο συμβόλαιο, άρα θα είμαι καλυμμένος με το δημόσιο αναγκαστικά.
Ε άμα ΙΚΑ και ΤΕΒΕ είναι παρόμοια, να πάρω ΤΕΒΕ που μου δίνει περισσότερα στο χέρι (αλλά τα πληρώνω μετά;) Είναι για άλλο φόρουμ τα οικονομικά ίσως ;)
 #94956  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 26, 2013 8:10 pm
stan έγραψε:Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου Άννα.
Ναι δεν έχω ήδη κάποιο συμβόλαιο, άρα θα είμαι καλυμμένος με το δημόσιο αναγκαστικά.
Ε άμα ΙΚΑ και ΤΕΒΕ είναι παρόμοια, να πάρω ΤΕΒΕ που μου δίνει περισσότερα στο χέρι (αλλά τα πληρώνω μετά;) Είναι για άλλο φόρουμ τα οικονομικά ίσως ;)
:greetings-waveyellow: Για τα δημοσια ταμεια , ΔΕΝ ειμαι απολυτα σιγουρη ! Καλού κακού ψαξτο !!!!!!!!!!!!!!
 #99930  από stan
 Τετ Φεβ 19, 2014 10:16 am
Τελικά να αναφέρω ότι το ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ σε καλύπτει μετά που θα πάρει εισφορές δύο διμηνιών, και όχι από την πρώτη μέρα που ασφαλίζεσαι, και αυτός είναι ο νόμος εδώ στην Ελλάδα απ'ότι μου είπαν. Ξέρει κανείς κάποιο παραθυράκι; Ήδη έπρεπε να πληρώσω για ένα μήνα το φάρμακο, αλλά έχω άλλους τρεις μήνες μπροστά μου. Υπάρχει κάποιος νόμος που να τους αναγκάζει να με καλύψουν για τους 4 μήνες εκπρόθεσμα;

Ευχαριστώ!
 #99933  από costas1968
 Τετ Φεβ 19, 2014 11:19 am

Σας ευχαριστώ,
Stan

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΥΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΑΡΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ!
ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ.
ΚΟΣΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΜΕ!!!!
 #99964  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Φεβ 19, 2014 5:15 pm
costas1968 έγραψε:

Σας ευχαριστώ,
Stan

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΥΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΑΡΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ!
ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ.
ΚΟΣΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΜΕ!!!!
Οι ιδιωτικες εταιρειες ΔΕΝ ασφαλιζουν ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΥΣΕΣ νοσους ! Χρονιες ή μη !!!!!!!!!!!!
 #99993  από stan
 Πέμ Φεβ 20, 2014 10:40 am
Γεια σας!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Συμφωνώ, δεν συμφέρουμε για τις ιδιωτικές, άρα δεν μας ασφαλίζουν.

Το κράτος όμως τι κάνει; Ήρθα Ελλάδα μετά από φοιτητής, και ξεκίνησα δουλειά κανονικά, και είμαι ανασφάλιστος για 4 μήνες μέχρι να δώσω 2 διμηνίες στον ΟΑΕΕ (σύμφωνα με το νόμο μού είπαν).

Ξέρει κανείς εάν εκ των υστέρων μπορούν να καλυπτούν αυτοί οι 4 μήνες;

Ευχαριστώ