• CLADRIBINE

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #9965  από giorgos-sf
 Τρί Οκτ 13, 2009 8:13 pm
ΛΟΙΠΟΟΟΟΝ ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ......ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ Μ@@@@@Σ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕΤΑ ΟΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΑ.... ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ CLADRIBINE ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΟΦ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΟΝΕΞ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΜΑΗ-ΙΟΥΝΗ....ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΑΠΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ.......ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....
 #9966  από GEORGE
 Τρί Οκτ 13, 2009 8:23 pm
Ευχαριστούμε πολύ συνονόματε για πολύ καλά νέα.Πάντα τέτοια.
 #9986  από manos81
 Τετ Οκτ 14, 2009 8:38 am
APO PIA KRITI EISE ESY KAI DEN SE EXW PAREI XAMPARI???APO TI DIKIA MOU KRITI???XE XE...APO PIO MEROS EISE GIORGO?KAI PIOS SE PARAKOLOUTHEI EDO STIN KRITI?
 #9994  από nick1981
 Τετ Οκτ 14, 2009 11:02 am
Εκανα πριν 13 μερες. Για να ρωτάς δεν έχεις κάνει. οπότε, δεν θα σηκωθείς απο το κρεβάτι για 1 μερα... μετα πολλα νερα.παρα πολλα.επινα 4 λίτρα την ημέρα κ παρ όλα αυτα είχα ποοκεφάλους 3 μέρες. μιλάμε για τρομερό πονοκέφαλο όμως. μεχρι να μη μπορώ να σηκώσω τον αυχένα. το καλο είναι πως οταν ημουν ξαπλωμέος δεν πονούσα καθόλου. καθόλου όμως.Αρα θα λιώσεις στην ξαπλα. κ μ αρεσει που μεχρι 2 μερες μετα την παρακεντηση δεν πονούσα καθόλου.λιγο η μεση. μετά όμως..
Οσο για την εξεταση δεν πονεσα καθόλου μα καθόλου ομως αν κ εχω ενα θέμα με τις ενεσεις. Βεβαια απο αλλους στο forum βλεπω ότι οι γιατροί τους δε το εβρισκαν με τη μια κ τους τρυπουσαν πολλες φορές. Εμενα ευτυχως με την πρώτη.

Υ.Γ Ισως είχα τρομερους πονοκεφάλους γιατι μου πήραν πολυ υγρό. Όσο πιο πολυ φυγει τόσο πιο δυσκολα είναι.
Παντως κ η παρακεντηση δεν δείχνει πάντα. Στο forum λένε ότι δείχει μόνο εαν περνάς ωση. Δεν ξέρω, σε 2-3 μέρες λογικά θα έχω αποτελέσματα κ θα σου πώ.΄Εσυ πως κατάλαβες ότι έχεις? αλήθεια, τα συμπτώματα φευγουν κ μόνο με τη θεραπεία ή πρέπει να πάρεις κ κορτιζόνη? Στο ρωτάω γιατί εχω μουδιάσματα στα χέρια εδω κ 2 μήνες δεν είναι παρα πολύ αλλα είναι σπαστικό. Αν είναι να γλιτώσω την κορτιζόνη..προς το παρον τουλάχιστον..

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ
 #10036  από giorgos-sf
 Τετ Οκτ 14, 2009 5:40 pm
ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ? :lol: :lol: :lol: :lol: ΕΓΩ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΜΕ 12 :lol: :lol: :lol: ΠΟΤΑ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ? ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΚΠ...
 #10130  από Fotis
 Παρ Οκτ 16, 2009 11:22 am
Υπάρχουν νέα για το φάρμακο, αφού στην Αμερική προχωράει η έγκριση μετά και από την σχετική εισήγηση της επιτροπής http://www.nationalmssociety.org/news/n ... x?nid=2239

Επίσης σχετικά με το Ισραήλ, επειδή έτυχε κάποιος γνωστός μου να πάει, όντως είχε πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά όλα παραμένουν σε πειραματικό επίπεδο. Εάν όμως είναι κανείς σε πολύ άσχημη κατάσταση, ίσως δεν έχει κάτι να χάσει.
 #10337  από Εύη Ξ
 Τετ Οκτ 21, 2009 1:29 pm
Καλημέρα Νίκο.
Καλό θα ηταν να συμβουλευτης των γιατρό σου για το μούδιαμα.
Ίσως χρειαστη να πάρεις λίγο κορτιζόνι απο το στόμα. Μην το αφήσεις.
 #10364  από nick1981
 Τετ Οκτ 21, 2009 4:42 pm
Καλησπερα Ευη,
ο γιατρος μου ειναι κατηγορηματικος να μην παρω κορτιζονη γιατι δεν θεωρει σημαντικο το συμπτωμα και αφου δεν μου δημιουργει κανενα προβλημα λειτουργικο.....ειναι πολυ ενοχλητικο όμως και καποιες φορες ειναι πολυ εντονο. την Τριτη παω θεσσαλονικη και γενικα ξεκιναω το ψαξιμο..

καλο απογευμα σε ολους
 #10368  από litsa
 Τετ Οκτ 21, 2009 6:24 pm
telika ti εδειξαν οι εξετάσεις??
 #10371  από Εύη Ξ
 Τετ Οκτ 21, 2009 8:38 pm
giorgos-sf έγραψε:ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ? :lol: :lol: :lol: :lol: ΕΓΩ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΜΕ 12 :lol: :lol: :lol: ΠΟΤΑ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ? ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΚΠ...
Καλησπερα.
Ο γιατρός που είναι επεύθυνος στην Ισραηλ για τη ΣΚΠ είναι Έλληνας και συνεργάζετει με το νοσοκομείο Γεννηματά (γενικό κρατικό) με την Κα Καραγεωργίου.Έρχεται νομίζω 1 φορά το μήνα στο νοσοκομείο και βλέπει ασθενείς.
Το όνομα του είναι Καρούσης Δημήτρης.Μπορείτε να μάθετε πληροφορίες στο internet βάζοντας το όνομα του στο google.