• 14 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ...

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #98031  από Βιβή
 Παρ Δεκ 20, 2013 3:55 pm
Καλησπέρα κι από εμενα και χρόνια πολλά!
Αν και έχετε ακούσει πολλές ιστορίες θα ήθελα να μοιραστώ και την δική μου ανησυχία...
Πριν 14 μήνες (10/2012) ξύπνησα ένα πρωί και είχε μουδιάσει το αριστέρο μου χέρι.Κάθε μέρα που περνούσε, το μούδιασμα προχωρούσε προς τα κάτω με αποτέλεσμα μέσα σε μία εβδομάδα να έχει μουδιάσει όλη η αριστερή πλευρά από τον ώμο μέχρι τις πατούσες.Επισκέφτηκα νευρολόγο ο οποίος λίγο ανήσυχος και προβληματισμένος με έστειλε να κάνω μαγνητική εγκεφάλου και αυχένα με σκιαγραφικό.
Οι εξετάσεις έδειξαν καθαρή μαγνητική εγκεφάλου αλλα στου αυχένα είχε ένα σχόλιο για πιθανές εστίες.
Τις πήγα στο γιατρό και επειδή δεν ήταν σίγουρος ότι βλέπει εστίες μου πρότεινε να κάνω παρακέντηση.
Προτίμησα να μην πάω και επισκέφτηκα άλλο νευρολόγο. Ο συγκεκριμένος μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι στην μαγνητική και ότι πολλές φορές οι ακτινολόγοι επηρεάζονται από την πιθανή διάγνωση.
Μιας και τα συμπτώματα είχαν σχεδόν περάσει και δεν είχε εικόνα -άφησε και λίγο να εννοηθεί ότι είναι και ιδέα μου- μου πρότεινε να μην κάνω τίποτα και αν παρουσιαστεί κάτι παρόμοιο να ξαναπάω.
14 μήνες μετά... συγκεκριμένα από εχθές έχει μουδιάσει το δεξί μου πόδι και δεν έχω καλή αίσθηση της θερμοκρασίας... πρέπει να ομολογήσω ότι έχω ανησυχήσει. δεν προλαβαίνω να πάω σήμερα στον γιατρό...πρέπει να το αφήσω για την Δευτέρα...
Τέλοσπάντων!!!
Καλές γιορτές σε όλους και εύχομαι το 2014 να μας βρει όλους δυνατούς και αισιόδοξους!
 #98040  από Κωνσταντίνα
 Παρ Δεκ 20, 2013 6:02 pm
Βιβή έγραψε:Καλησπέρα κι από εμενα και χρόνια πολλά!
Αν και έχετε ακούσει πολλές ιστορίες θα ήθελα να μοιραστώ και την δική μου ανησυχία...
Πριν 14 μήνες (10/2012) ξύπνησα ένα πρωί και είχε μουδιάσει το αριστέρο μου χέρι.Κάθε μέρα που περνούσε, το μούδιασμα προχωρούσε προς τα κάτω με αποτέλεσμα μέσα σε μία εβδομάδα να έχει μουδιάσει όλη η αριστερή πλευρά από τον ώμο μέχρι τις πατούσες.Επισκέφτηκα νευρολόγο ο οποίος λίγο ανήσυχος και προβληματισμένος με έστειλε να κάνω μαγνητική εγκεφάλου και αυχένα με σκιαγραφικό.
Οι εξετάσεις έδειξαν καθαρή μαγνητική εγκεφάλου αλλα στου αυχένα είχε ένα σχόλιο για πιθανές εστίες.
Τις πήγα στο γιατρό και επειδή δεν ήταν σίγουρος ότι βλέπει εστίες μου πρότεινε να κάνω παρακέντηση.
Προτίμησα να μην πάω και επισκέφτηκα άλλο νευρολόγο. Ο συγκεκριμένος μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι στην μαγνητική και ότι πολλές φορές οι ακτινολόγοι επηρεάζονται από την πιθανή διάγνωση.
Μιας και τα συμπτώματα είχαν σχεδόν περάσει και δεν είχε εικόνα -άφησε και λίγο να εννοηθεί ότι είναι και ιδέα μου- μου πρότεινε να μην κάνω τίποτα και αν παρουσιαστεί κάτι παρόμοιο να ξαναπάω.
14 μήνες μετά... συγκεκριμένα από εχθές έχει μουδιάσει το δεξί μου πόδι και δεν έχω καλή αίσθηση της θερμοκρασίας... πρέπει να ομολογήσω ότι έχω ανησυχήσει. δεν προλαβαίνω να πάω σήμερα στον γιατρό...πρέπει να το αφήσω για την Δευτέρα...
Τέλοσπάντων!!!
Καλές γιορτές σε όλους και εύχομαι το 2014 να μας βρει όλους δυνατούς και αισιόδοξους!
Βιβή καλησπέρα,
πολλές ιστορίες όπως λες και η κάθε μία ξεχωριστή.Δεν είναι όλες σκλήρυνση κι ας μοιάζουν ως τέτοιες.
Από αυτά που περιγράφεις και από το γεγονός ότι μπήκες στον κόπο να εγγραφείς σε ένα forum για τη σκπ, σημαίνει ότι ακόμα κι αν μαζευτούμε γιατροί και πάσχοντες μαζί να προσπαθούμε να σε πείσουμε να μην ανησυχείς, εσύ δε θα το κάνεις.

Αυτό που έχω να σου προτείνω και επειδή είναι ΣΚ και μέρες γιορτινές που σημαίνει χαλάρωσης, ρώτα αρχικά το φαρμακοποιό που αγοράζεις .....την αντιηλιακή σου, αν μπορείς να πάρεις βιταμινούλες neurobion(σύμπλεγμα βιταμινών Β) κι αν θα ήταν βοηθητικό βεβαίως. Ξεκούραση και χαλάρωση, καλό φαγητό και μπορείς να μας επισκεφτείς για τις όποιες ακόμα ή όχι ανησυχίες σου.
Ότι κι αν είναι θα περάσει.
Για να είναι σκλήρυνση πάντως χρειάζονται κι άλλα κριτήρια, εκτός από μουδιάσματα ή δυσαισθησίες.
Όλα να πάνε καλά :smile-happy: :smile-hi: :smile-flower:
 #99776  από mlkos
 Πέμ Φεβ 13, 2014 12:46 pm
Λοιπον αυτοι που λενε οτι η ΣΚΠ ειναι οπως το δακτυλικο αποτυπωμα, δηλ. ξεχωριστο στον καθε ανθρωπο κατι θα ξερουν....
Εγω ξυπνησα και με τα δυο χερια μουδιασμενα την 1/1 2013 (καταραμενη χρονια). 18 /1 μπαινω για MRI που δειχνει εστιες σε ενεργο φαση.... Την ιδια μερα κανω παρακεντηση που βρισκει 30 λευκα....
Και φυσικα 5 ενδοφλεβιες κορτιζονης.
Τον Φεβρουαριο μπαινω στο Αττικο για εξετασεις, νεα παρακεντηση, συτη την φορα με μονο 3 λευκα και διαγνωση adem. Νεο MRI δειχνει μια ενεργη εστια και παμε για αξονικη και σπινθηρογραφημα για διαγνωση λευκοσαρκοειδωσης. Ολα αρνητικα, παρα ταυτα αλλες πεντε κορτιζονες τον Μαρτιο για να σβησει η εστια. Τον Απριλιο νεο 3ο MRI καθαρο....
Ιουλιο 4ο MRI δειχνει πολλαπλες εστιες σε ενργο φαση, εγω σακατεμενος και ανημπορος, αλλες 5 κορτιζονες και αρχιναμε ιντερφερονη η οποια επιφερει επιληπτικες κρισεις. 5MRI τον Οκτωβριο δειχνει τον εγκεφαλο ετοιμο να εκραγει απο τις πολλαπλες ενργες εστιες το μεγεθος ορισμενων θα παρεπεμπαν σε ογκο. Αλλες 7 (επτα παρακαλω) κορτιζονες, τελος οι ιντερφερονες και αρχιναμε tysabri. Σιγα σιγα επανερχομαι. Θελει υπομονη, δυναμη και βουληση για να κρατηθει καποιος.
Κουραγιο
 #99788  από billios
 Πέμ Φεβ 13, 2014 10:37 pm
Γιατρος δεν ειμαι,ουτε παντογνωστης-πολυξεριδης,ρωτω για να μαθενω.Η νοσος [τελικα διαγνωστηκες με αυτην?] δειχνει να ειναι full ενεργη σε απικονηση γι αυτο και οι καργα κορτιζονες,σε αποτυπωση ομως επανω στο σωμα σου πως ειναι? Χτυπησε στα μουδιασμενα χερια? Αυτα τα μουδιασματα με τις κορτιζονες ηρθανε στα ισια τους?