• ΠΑΛΙ ΥΠΟΤΡΟΠΗ?

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #99629  από greekinholland
 Κυρ Φεβ 09, 2014 11:21 am
Τρείς μήνες έχω που μπήκε στη ζωή μου η ΣΚΠ και δε λεει να με αφήσει σε ησυχία, σήμερα μούδιασε όλο σχεδόν το δεξί χέρι και περισσότερο η παλάμη και τα δάχτυλα και το δεξί πόδι από τη γάμπα και κάτω. Δε ξέρω τρίτη υποτροπή σε 3 μήνες ή απλά αποτέλεσμα της απομυελίνωσης στο νευρικό σύστημα? Χθες κουράστηκα αρκετά βεβαια γιατι είμαι γενικά καλά και είπαμε με φίλους να πάμε Αμστερνταμ βόλτα και η αλήθεια είναι ξεπέρασα λίγο τα ορια στο περπάτημα και στα μπαράκια, έκοψα και τις βιταμίνες άκουσα το π@π@ρα το νευρολόγο μου. Τι να πω δε ξέρω κι εγώ , καλή μέρα να έχουμε φίλοι μου. :smile-wondering: :smile-wondering: :smile-wondering:
 #99630  από Φαίδρα
 Κυρ Φεβ 09, 2014 12:48 pm
Ξεκουράσου και θα περάσει λογικά. Έτσι όταν πίνουμε, ξενυχτάμε, κουραζόμαστε συμβαίνουν αυτά.
 #99631  από nina1972
 Κυρ Φεβ 09, 2014 1:01 pm
Έτσι όπως τα λέει η Φαίδρα είναι! Μην αγχώνεσαι!
 #99634  από adrCy
 Κυρ Φεβ 09, 2014 3:39 pm
Όπως είπαν και οι από πάνω.. Θετικη ενέργεια και ξεκούραση! Εγώ αν δω ότι πάει να μουδιάζει κανά πόδι από την κούραση φροντίζω να ξεκουραζομαι και τότε υποχωρεί!
Τις βιταμίνες γιατί να τους κόψεις όμως? Μου το έχεις πει ξανα οτι σου ειπε να τις σταματησεις αλλά για πιο λόγο?
 #99642  από Κωνσταντίνα
 Κυρ Φεβ 09, 2014 11:22 pm
Βαγγέλη μου καλησπέρα και ψυχραιμία,
πάντα στο σπίτι είχα Β12 σε ενέσιμη μορφή, την οποία με οδηγία του νευρολόγου μου έκανα μετά από υποτροπή.Μου "μάζευε" τα ψιλομουδιάσματα, την κόπωση από την κορτιζόνη και μου πρόσφερε ένα σωματικό και νοητικό τομπάρισμα, αυτά πάνε πακέτο.
Έχω την εντύπωση ότι έχεις να κάνεις με υπολείμματα υποτροπών.
Ξεκουράσου όπως υποδεικνύουν οι φίλοι, κοιμήσου αρκετά, απόφυγε τα λιπαρά και ξεκίνα τις βιταμινούλες σου.
Κράτα μας ενήμερους και θα το ξεπεράσεις κι αυτό :smile-flower: :romance-caress:
 #99644  από adrCy
 Κυρ Φεβ 09, 2014 11:37 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:
πάντα στο σπίτι είχα Β12 σε ενέσιμη μορφή, την οποία με οδηγία του νευρολόγου μου έκανα μετά από υποτροπή.Μου "μάζευε" τα ψιλομουδιάσματα, την κόπωση από την κορτιζόνη και μου πρόσφερε ένα σωματικό και νοητικό τομπάρισμα, αυτά πάνε πακέτο.
Σχετικά με την βιταμίνη Β12 να πω οτι κ εμένα ο νευρολόγος μου, μου είπε να παίρνω σύμπλεγμα βιταμίνης Β (Β1-Β6-Β12) σε περιπτωση που νιώθω οτι την χρειάζομαι. π.χ. τώρα στις εξετάσεις της σχολής, με την πίεση το άγχος και την κούραση. βέβαια εμένα ειναι χαπάκια και την παίρνω πρωι-βράδυ. πάντως δεν ειναι ακριβά :smile-tongueout:
 #99648  από greekinholland
 Δευ Φεβ 10, 2014 12:01 am
Από βιταμίνες έχω κάνει το κουμάντο μου :smile-clapping: :smile-clapping: , εδώ είναι σε πολύ προσιτές τιμές (το καλό της απελευθέρωσης της πώλησης εκτός φαρμακείων) , και από αύριο θα ξεκινήσω το πρόγραμμά μου που νομίζω ότι με βοηθούσε και στο θέμα ενέργειας αλλά και καλύτερης ψυχολογίας.
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια όλους, έτσι κι αλλιώς μόνο εμείς που ζούμε με την ΣΚΠ μπορούμε να μας καταλάβουμε :smile-flower: :smile-flower:
 #99678  από billios
 Δευ Φεβ 10, 2014 10:38 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:Η ενέσιμη Β12 πονάει όταν εκχύεται το φάρμακο, αλλά αξίζει τον πόνο.
:smile-yes: μια μικρη παρενθεση μονο,η ενεσιμη εχει ολο το συμπλεγμα Β και ναι ο πονος της αξιζει το κοπο.
 #99690  από nina1972
 Τρί Φεβ 11, 2014 11:26 am
Εμένα πάντως η νευρολόγος εδώ μου σύστησε βιταμίνες. Δεν καταλαβαίνω γιατί να τις κόψεις, εκτός και έπαιρνες για μεγάλο διάστημα. Τις βιταμίνες τις παίρνουμε με διακοπές κατά διαστήματα για την αποφυγή υπερβιταμίνωσης.