• την βοήθειά σας για βιταμίνες!!!!!

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #99349  από nora tora
 Σάβ Φεβ 01, 2014 3:20 am
Γεια σας και πάλι....

Σας έχω ζαλίσει όλη την ώρα με τα δικά μου...

Θα ήθελα όμως τα φώτα σας φίλοι μου όσον αφορά τις Βιταμίνες! !!!

Σκέφτομαι αύριο να πάω στο φαρμακείο και να πάρω, αλλά τί να ζητήσω? Και πως????

Έχω ακούσει για τις D και Β12. Να πάρω και τις δύο , μόνο την μία ή κάποια άλλη? Εσείς ποια χρησιμοποιείτε? Και σε όσους από εσάς σας συνέστησε κάποια ο γιατρός σας, ποια ήταν αυτή? Είδατε καθόλου αποτελέσματα???

Μέχρι τώρα δεν είχα καλή σχέση με τα φαρμακεία... μόνο τις θερμαντικές και τα έμπλαστρα που έπερνα για τους πόνους στην πλάτη..... Τώρα όμως... :-(

Τες πα......

Καληνύχτα σας φίλοι μου και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!!

:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #99350  από κωστας
 Σάβ Φεβ 01, 2014 9:07 am
Nora tora καλημερα!Η γνωμη μου ειναι εφοσον θελεις να παρεις καποιες βασικες,παρε μια πολυβιταμινη με Q10,μια βιταμινη B complex οχι μονο β-12 και βιταμινη d3 η αν θες και d2(sterogyl) που ειναι σε υγρη μορφη!Τωρα η δοσολογια στην βιταμινη D ειναι ενα θεμα,εγω παιρνω πανω απο 5000 IU οι μελετες που γινονται ειναι με δοσεις 14000 IU βεβαια προτεινετε η δοση να μην ξεπερναει τις 2000 IU...καλο ειναι βεβαια να κανεις μια εξεταση αιματος για την βιταμινη D να δεις σε τι επιπεδα εισαι!
 #99355  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Φεβ 01, 2014 10:17 am
nora tora έγραψε:Γεια σας και πάλι....

Σας έχω ζαλίσει όλη την ώρα με τα δικά μου...

Θα ήθελα όμως τα φώτα σας φίλοι μου όσον αφορά τις Βιταμίνες! !!!

Σκέφτομαι αύριο να πάω στο φαρμακείο και να πάρω, αλλά τί να ζητήσω? Και πως????

Έχω ακούσει για τις D και Β12. Να πάρω και τις δύο , μόνο την μία ή κάποια άλλη? Εσείς ποια χρησιμοποιείτε? Και σε όσους από εσάς σας συνέστησε κάποια ο γιατρός σας, ποια ήταν αυτή? Είδατε καθόλου αποτελέσματα???

Μέχρι τώρα δεν είχα καλή σχέση με τα φαρμακεία... μόνο τις θερμαντικές και τα έμπλαστρα που έπερνα για τους πόνους στην πλάτη..... Τώρα όμως... :-(

Τες πα......

Καληνύχτα σας φίλοι μου και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!!

:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
:smile-hi: Καλημερα Νορα και καλο μηνα ! Ξερεις τι λεω εγω ? Λεω να πας στο φαρμακειο , αφου πρωτα συμβουλευτεις γιατρο . Μονο γιατρος μπορει να σου πει ποιες βιταμινες ειναι καταλληλες για σενα ! Επισης , μονο γιατρος μπορει να σου πει τη σωστη δοσολογια !!!!! Γνωριζω ανθρωπους , συνασθενεις και μη , που ...επαθαν ...διαφορες βλαβες ...απο ΜΗ ΣΩΣΤΗ ληψη βιταμινων . :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss:
 #99357  από ahilleas
 Σάβ Φεβ 01, 2014 11:09 am
Άννα, όπως πάντα,είσαι ολόσωστη!!! :smile-flower:
Nora tora κάθε ασθενής έχει διαφορετικές ανάγκες και χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης! :smile-flower:
 #99364  από κωστας
 Σάβ Φεβ 01, 2014 11:53 am
Η βιταμινη Β ειναι υδατοδιαλυτη,αποβαλεται απο τα ουρα και τον ιδρωτα,μια πολυβιταμινη γνωστη δεν εχει παρενεργειες σε καμια περιπτωση!Τωρα ειδικος στις βιταμινες ειναι ενας διατροφολόγος που μπορει να σου προτεινει ενα σχημα!Ενας νευρολογος δεν ειναι ειδικος βεβαια για τις βιταμινες ουτε τις προτεινουν οι περισσοτεροι σου λεει αν θες παρε Β(neurobion),βιταμινη Ε(eviol) καθως και d εως 2000IU!Το θεμα ειναι οτι σημασια δινουν στα φαρμακα και οχι στις βιταμινες θεωρουν οτι δεν βοηθανε εφοσον τα περνεις απο την διατροφη...

Προσωπικα εχω εναν νευρολογο που εχει σκπ 25 χρονια ο οποιος ειναι ασθενης και βιωνει την παθηση και εχει σταματησει ολα τα φαρμακα διοτι δεν τον βοηθαει κανενα...αυτος λοιπον παιρνει βιταμινη D πανω απο 8000 μοναδες και καποιες αλλες συνοδευτικες!

Επομενως ποιον να εμπιστευτω?εναν νευρολογο που στην ουσια μου δινει φαρμακα για μια αγνωστη παθηση που ρισκααροτμε με φαρμακα χωρις να ξερουμε αν θα βοηθησουν?Και που ξερει αυτος τι βιταμινες και ποιες ποσοτητες μπορουν να με βοηθησουν?Βεβαια οι βιταμινες δεν ειναι καραμελες,καποιες ειναι τοξικες σε μεγαλες ποσοτητες πχ. η Α!

Αυτες που προανεφερα μου τις ειχε προτεινει η Καραγεωργιου απο το Γεννηματα γι'αυτο και στο εγραψα,εγω παιρνω ενα κουβα ανα διαστηματα με δικο μου ρισκο αλλα δεν ειμαι ειδικος για να τις προτεινω σε αλλον!
 #99365  από billios
 Σάβ Φεβ 01, 2014 12:04 pm
Θα ξεκινησεις απο επιλογες που σιγουρα δεν βλαπτουν,ποιες ειναι αυτες??
Θα κανεις μια καλη διαχειρηση στην διατροφη σου,αυτο ειναι το Α.
Ενα πολυβιταμινουχο Q10 οπως ειπε κι ο κωστας δεν βλαπτει,ο βασιλικος πολτος σιγουρα δεν βλαπτει,μια βιταμινη Ε ,ενα καλο συμπληρωμα απο Ω,το συμπλεγμα της Β και μια D φενεται οτι ειναι ευεγερτικες για μας,θα χρειαστει ομως καποιος ειδικος να σου ορισει ποσοτητες βαση εξετασεων,μπορει π.χ να μην χρειστει να παρεις κατι extra για την Β μιας και το Q10 εχει περιεκτικοτητα απο το συμπλεγμα της.
 #99372  από nora tora
 Σάβ Φεβ 01, 2014 3:17 pm
Φιλαράκια με έχετε συγκινήσει!!!!!!!!

Αν και πέρα του φβ δεν είχα ποτέ συμμετάσχει σε άλλο φόρουμ.... Αυτό που γίνεται εδώ μέσα καταρχήν δεν συγκρίνεται και με έχει εντυπωσιάσει πραγματικά!!!!

Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν σας, αλλά είμαι πάντα σίγουρη πως οποτεδήποτε ζητήσω τη γνώμη σας για οποιοδήποτε θέμα θα την έχω!!!!!!!

Εδώ μέσα σίγουρα δεν είμαστε γιατροί, αλλά οι περσσότεροι είναι πάντα πρόθυμοι να πουν την γνώμη τους, με βάση την προσωπική τους εμπειρία για να βοηθήσουν όσο μπορούν και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό!!!!!

Αυτό δείχνει πως ακόμα φίλοι μου ειπάρχει αυτό που λέγεται Ανθρωπιά! !!!!

Εμένα δεν θα με δείτε (ακόμα τουλάχιστον) να εκφέρω την γνώμη μου σε διάφορα θέματα όχι γιατί δεν θέλω να βοηθήσω αλλά γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω........

Από την μεριά μου απλά αναφέρω τι μου συμβαίνει τι νοιώθω πως είναι η πορεία μου, όχι για κανα λόγο αλλά σίγουρα θα υπάρχουν ή θα υπάρξουν άτομα με παρόμοια ιστορία με εμένα (και κάποια με βρήκαν ήδή στο inbox)

Καλώς ή κακώς οι έξω από τον χορό όσο κι αν θέλουν να μας καταλάβουν δεν θα το κατορθώσουν ποτέ!!!! Εδώ μέσα εκτός από ανεκτίμητης αξίας γνώσεις - πληροφορείες, πραγματικά έχω βρει ένα στήριγμα τουλάχιστον στον ψυχολογικό τομέα και το έχω απόλυτη ανάγκη φίλοι μου σας ευχαριστώ...........

Καλή δύναμη και συνέχεια!!!!!!!

:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: