• Αντλια μπακλοφενης!

• Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
 #94996  από κωστας
 Παρ Σεπ 27, 2013 10:26 pm
Παιδια μηπως εχει βαλει κανεις αντλια μπακλοφενης?Μιλαμε για πολυ σπαστικοτητα!!!
 #94997  από billios
 Παρ Σεπ 27, 2013 10:30 pm
Εχω εναν γνωστο με αλσχα'ι'μερ ο οποιος θα κανει την επεμβαση στο Γεννηματα μαλλον,του εχουν πει οτι θα τον βοηθησει ιδιαιτερα γιατι η σπαστικοτητα τον εχει μαρμαρωσει,μου ειπε οτι θα προτιμησει να την βαλει στο κεφαλι !!
Μηπως κατι δεν καταλαβα εγω σωστα?
 #95016  από κωστας
 Σάβ Σεπ 28, 2013 3:03 pm
billios έγραψε:Εχω εναν γνωστο με αλσχα'ι'μερ ο οποιος θα κανει την επεμβαση στο Γεννηματα μαλλον,του εχουν πει οτι θα τον βοηθησει ιδιαιτερα γιατι η σπαστικοτητα τον εχει μαρμαρωσει,μου ειπε οτι θα προτιμησει να την βαλει στο κεφαλι !!
Μηπως κατι δεν καταλαβα εγω σωστα?

...στην κοιλια ειναι billio μια στρογγυλη συσκευη που περιεχει μπακλοφενη(το γνωστο μας miorel) η εγχυση γινεται ενδορραχιαια,πριν σφαχτω θελω να βρω να ρωτησω καποιον που εχει κανει!
 #95020  από Κώστας
 Σάβ Σεπ 28, 2013 4:17 pm
Κώστα, δεν το έχω κάνει και δεν γνωρίζω να σου πω πολλά πράγματα. Μιας όμως και το ψάχνεις διερεύνησε και το εξής: Όταν κάποια στιγμή στο μέλλον, ο οργανισμός σου, "συνηθίσει" τη μπακλοφένη και η δόση της έκχυσης μέσω της αντλίας δεν επαρκεί, τότε τι γίνεται;! Αυξάνεται η δόση κι΄ άλλο; Αν χρειαστεί να γίνει αυτό, η δόση κάποια στιγμή, δεν θα μπορεί να υπερβεί κάποια ανώτατα επίπεδα, οπότε τι γίνεται; Πρέπει να αφαιρέσεις την αντλία μιας και πλέον δεν θα μπορεί να σε καλύψει;! Θέλω να πω, πως με την τοποθέτηση της αντλίας λύνεται οριστικά το πρόβλημα ή κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπλεχτείς σε νέες περιπέτειες;!!

Υσ. Έχω γνωστό που για την αντιμετώπιση της σπαστικότητας παίρνει miorel. Στην αρχή τον "έπιαναν" δυο - τρία χαπάκια. Μετά συνήθισε τη δόση και τα χαπάκια έγιναν έξι (την ημέρα), μετά έγιναν εννέα. Αν συνηθίσει και τα εννέα τι θα γίνει; Δεν μπορεί να παίρνει μπακλοφένη σε απεριόριστες ημερήσιες ποσότητες!
 #95021  από κωστας
 Σάβ Σεπ 28, 2013 6:36 pm
Κώστας έγραψε:Κώστα, δεν το έχω κάνει και δεν γνωρίζω να σου πω πολλά πράγματα. Μιας όμως και το ψάχνεις διερεύνησε και το εξής: Όταν κάποια στιγμή στο μέλλον, ο οργανισμός σου, "συνηθίσει" τη μπακλοφένη και η δόση της έκχυσης μέσω της αντλίας δεν επαρκεί, τότε τι γίνεται;! Αυξάνεται η δόση κι΄ άλλο; Αν χρειαστεί να γίνει αυτό, η δόση κάποια στιγμή, δεν θα μπορεί να υπερβεί κάποια ανώτατα επίπεδα, οπότε τι γίνεται; Πρέπει να αφαιρέσεις την αντλία μιας και πλέον δεν θα μπορεί να σε καλύψει;! Θέλω να πω, πως με την τοποθέτηση της αντλίας λύνεται οριστικά το πρόβλημα ή κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπλεχτείς σε νέες περιπέτειες;!!

Υσ. Έχω γνωστό που για την αντιμετώπιση της σπαστικότητας παίρνει miorel. Στην αρχή τον "έπιαναν" δυο - τρία χαπάκια. Μετά συνήθισε τη δόση και τα χαπάκια έγιναν έξι (την ημέρα), μετά έγιναν εννέα. Αν συνηθίσει και τα εννέα τι θα γίνει; Δεν μπορεί να παίρνει μπακλοφένη σε απεριόριστες ημερήσιες ποσότητες!
Συνονοματε συμφωνω μεαυτα πουγραφεις...παιρνω 5-6 περιπου miorel την ημερα απο 10 mg συνολο 60!Με την αντλια το 1mg ειναι αρκετο(παει κατευθειαν στον στοχο) 3-4 φορες την ημερα...βασικα το προβλημα μου και ο φοβος μου ειναι η πολυ χαλαρωση και επισης αν χαλαρωσω και φυγε η σπαστικοτητα κατα ποσο θα μου βγαινει κινηση!Σιγουρα η δοση θα ρυθμιζεται και θα σου αφηνει και λιγο σπαστικοτητα για να εχεις την ορθια σταση αλλα επειδη προκυται για επεμβαση θελω να'μαι σιγουρος απο αλλους ασθενης αν πραγματικα βοηθαει...
 #99062  από zoitsa
 Κυρ Ιαν 26, 2014 11:01 am
Kαλημέρα !Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις ?Σε ρωτώ γιατί κ εγώ είναι να βάλω την αντλία μπακλοφένης κ θέλω να το ψάξω πρίν κάνω το οτιδήποτε.Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου :happy-cheerleadersmileygirl:
 #99096  από κωστας
 Κυρ Ιαν 26, 2014 11:33 pm
zoitsa έγραψε:Kαλημέρα !Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις ?Σε ρωτώ γιατί κ εγώ είναι να βάλω την αντλία μπακλοφένης κ θέλω να το ψάξω πρίν κάνω το οτιδήποτε.Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου :happy-cheerleadersmileygirl:

Ζωιτσα γεια σου!Εχω πολυ σπαστικοτητα και πτωση πελματος,σχεδον δεν μπορω να κανω βημα...κυριως προς τα πισω κανω με τεντωμενα ποδια!Οταν κανω μπανιο στην θαλασσα καμια ωρα μεσα στο νερο μετα (κρατωντας καποιον βεβαια) μπορω να κανω ανετα βηματα,καμια 50αρια+!Απο που εισαι?Που σκεφτεσαι να την κανεις?
 #99112  από zoitsa
 Δευ Ιαν 27, 2014 12:02 pm
Καλημέρα ,εγώ δεν έχω πολύ σπαστικότητα !Είχα κάνει όμως το δοκιμαστικό(στο ΓΝΑ) κ είχα ζαλάδες,εμετούς,έντονους πόνους στο κεφάλι κ στο σώμα κ δεν μπορούσα καν να σηκωθώ από το κρεβάτι!(όλα αυτά τα συμπτώματα ,που είχα είναι αντενδείξεις).Το ψάχνω πάρα πολύ ,θέλω να μαι σίγουρη 100% ,με αυτά δεν παίζουμε!Είμαι από Νέα Ιωνία κ σκέφτομαι να κάνω την επέμβαση στο ΓΝΑ.Κ βασικά ψάχνω να βρώ άτομα που έχουν κάνει αυτή την επέμβαση, ,θα ήθελα να μάθω αν ισχύει αυτό με τις μονάδες ,λένε ότι πρέπει να έχεις πάνω από 2 για να σαι για την αντλια ,να σου γίνει η εμφύτευση ,εννοώ.
 #99121  από zoitsa
 Δευ Ιαν 27, 2014 2:50 pm
Συνεχίζω ,όμως ,να το ψάχνω γιατί ο γιατρός που μου το είχε κάνει ,επιμένει ότι θα με βοηθήσει ,η εμφύτευση της αντλίας ! Όταν το είχα κάνει είχα καταφέρει να κάνω ένα βήμα κανονικό, όμως με την βοήθεια του γιατρού μου (εννοώ ότι πάτησα κανονικά όλο το πέλμα κάτω , πριν από αυτό όμως ,τα βήματα μου δεν βγαίναν κανονικά ,γιατί δεν μπορούσα να πατήσω ολόκληρο το πέλμα κάτω !Περπατούσα με τις μύτες των ποδιών μου.Αυτό που με προβληματίζει ,όμως είναι το εξής :κοιτάζω στο internet κ κάνουν λόγο για κλίμακες (όπως σου είπα κ πρίν...) κ ότι για να βάλεις την αντλία θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 2 μονάδες ,εμένα όμως ο γιατρός μου, μου το έκανε ,κ δεν μου ανέφερε για κάποια κλίμακα ,ούτε για μονάδες ,συνεπώς δεν ήξερα τίποτα .Έμεινα στα λόγια του γιατρού μου ,που μου είχε πει ,ότι βγήκε θετικό ,κ εννοείται πως κ εγώ για κάποιες ώρες ,(4) το ένοιωθα χωρίς καθόλου σπαστικότητα ,είχε μόνο όση έπρεπε έτσι ώστε να σηκωθώ.
 #99128  από Κωνσταντίνα
 Δευ Ιαν 27, 2014 3:54 pm
κωστας έγραψε:.....................βασικα το προβλημα μου και ο φοβος μου ειναι η πολυ χαλαρωση και επισης αν χαλαρωσω και φυγει η σπαστικοτητα κατα ποσο θα μου βγαινει κινηση!.....................
Καλησπέρα συμπάσχοντες :smile-flower: ,
Κώστα και Ζωίτσα δεν έχω γνώσεις ιατρικές, παρά μόνον εμπειρικές από φίλους.
Καλή μου φίλη συμπάσχουσα με έντονη σπαστικότητα και την "ανωτεροτεροτερότερη" δόση miorel την ημέρα, κάνοντας το τεστ που συνηθίζεται πριν την τοποθέτηση της αντλίας, ανταποκρίθηκε καλά.
Η κίνησή της γενικά γινόταν δύσκολα, με πατερίτσα από το ένα πλευρό και συνοδό από το άλλο.
Βάζοντας την αντλία δε βίωσε τα αρχικά καλά αποτελέσματα που είχε με το τεστ, με αποτέλεσμα να κάθεται στο αμαξίδιο σήμερα και να χρειάζεται δυσανάλογη με το χρόνο, ρύθμιση η αντλία.
Άλλη φίλη την έβαλε πριν χρόνια, ενώ ήταν περιπατητική με σπαστικότητα, αλλά αναγκάστηκε να τη βγάλει, επειδή δεν ένιωθε να της προσφέρει τη φοβερή αλλαγή ως προς τη λειτουργικότητά της.
Ο φυσικοθεραπευτής μου είναι της παραπάνω σκέψης σου Κώστα.
Σωστά προβληματίζεστε συνάδελφοι :think: :think:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7