• 0 εστιες απομυελινωσης στον εγκεφαλο&ποσοστο εμφανισης ΣΚΠ

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #98802  από diagon
 Παρ Ιαν 17, 2014 2:39 pm
Τι γνωριζετε σχετικα με το ποσοστο εμφανισης ΣΚΠ ,αν δεν εμφανιζεται εστια απομυελινωσης στον εγκεφαλο;ειναι κατι λιγοτερο απο 20% οπως διαβασα ;η ακομα πιο μικρο;
Επισης αν γνωριζετε,ποια η συσχετιση με το πρωιμο σταδιο;(8 μηνες απο την εμφανιση των πρωτων συμπτωματων)

[νευρολογοι -νευροχειρουργοι μου λενε ολοι οτι απομακρυνεται το ενδεχομενο ΣΚΠ αρκετα!Κορυφαιος νευροχειρουργος,μου το ορισε ως εξης: "η διαγνωση της ΣΚΠ ειναι μαλλον μακρινη.."πραγμα το οποιο μπορει να σημαινει οτι μπορει να ειναι και νωρις για να εκδηλωθει με εμφανιση εστιας..(?) ]
την βοηθεια σας παρακαλω.γιατι οπως γνωριζετε αποφευγουν να μιλανε για αριθμους και βαση στατιστικης.
 #98808  από Π.Μ79
 Παρ Ιαν 17, 2014 9:42 pm
diagon έγραψε:την βοηθεια σας παρακαλω.γιατι οπως γνωριζετε αποφευγουν να μιλανε για αριθμους και βαση στατιστικης.
Άμα είναι να σου πλασάρουν φάρμακα, θα δεις τη στατιστική να τρέχει σαν τη φόρμουλα 1!!!

Λοιπόν, οι εστίες της σκπ, έχουν ξεχωριστό σχήμα και εντοπίζονται σε συγκεκριμένα σημεία της λευκής ουσίας του εγκεφάλου και στο νωτιαίο μυελό.
Αν δεν στα έχουν πει αυτά, τότε μάλλον είτε δεν έχουν ιδέα είτε είσαι απλά ένα ακόμα νουμεράκι, οπότε να περάσει ο επόμενος!

Να ξέρεις πάντως, ότι εστίες στο νωτιαίο μυελό και καθόλου στον εγκέφαλο, συνήθως είναι διάφορες άλλες ασθένειες, με συχνότερη τη μυελίτιδα (φλεγμονή αυτόνομη ή χρόνια).

Βρες ένα γιατρό που θα σε δει σοβαρά και σιγά σιγά, να ξεκαθαρίσεις τι γίνεται.
 #98811  από costas1968
 Σάβ Ιαν 18, 2014 2:50 am
ΣΤΕΚΕΣΑΙ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ...) ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.
ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΚΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ.
ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
:smile-flower:
 #99135  από fnix13
 Δευ Ιαν 27, 2014 5:15 pm
Εδώ και δύο χρόνια έχω παρόμοιο πρόβλημα με εσάς....

Χωρίς εστίες στον εγκέφαλο (με 3 μαγνιτικές εγκεφάλου σε διαφορετικό χρόνο) αλλά με τρια επισόδια, το δευτερο σε διάστημα χρόνου απο το πρωτο επισόδιο, και το τρίτο σε διάστημα 6 μήνών απο το δέυτερο επισόδιο και δύο εστίες στον νοτιαίο μυελό.

Το πρώτο επισόδιο ήταν μούδιασμα απο την μέση και κάτω το οποίο ξεκίνησε σταδιακά απο τα δάκτυλα των ποδιών και αναπτύχθηκε μέχρι την μέση. Μαγνητικη έδειξε εστία στον νοτιαίο μυελό στο ύψος του θώρακα και η παρακέντιση θετική (αλλά λίγο πάνω απο το όριο).

Το δέυτερο επισόδιο μούδιασμα στον αυχένα εστία στον αυχένα (πού ίσως να ήταν παλιά δεν εξετάστικέ την πρώτη φορά) και φοβεροι πόνοι στην μέση κάτι που είπαν ότι είναι άσχετο και ότι προέρχεται απο κακή στάση σώματος κτλ.

Προληπτική μαγνητική τον περασμένο μήνα έδειξε υποχώρηση των παλιών εστίων και νέο όζο στον νοτιαίο μυελό...κλινικά οι αντιδράσεις μου είπαν είναι πολύ καλές και χωρίς κάποια αδυναμία.

Οι 5 Νευρολόγοι που πήγα και οι 2 Νευροχειρούργοι αποκλείουν την ΣΚΠ και 2 Νευρολόγοι απο το πρώτο σύμπτωμα συστήνουν θεραπία με ιντερφερόνη β προοληπτικά όχι λόγω ΣΚΠ απλά για πρόληψη ώστε να καθυστέρηση η επανάληψη των επισόδιων που δεν ξέρουν αν θα υπαρξουν στο μελλον.

Αφού το συμπέρασμα ήταν μιά απλή μυελίτιδα...είσαι μια χαρά...αμα θέλεις κάνε θεραπία προοληπτικά κτλ. και εκεί που πάω να πώ πάει πέρασε, σκάει νέο επισόδιο στο αριστερο πόδι τώρα θα κάνω πάλι μαγνητικές...έχω ΣΚΠ δεν έχω, δεν γνωρίζω.

Εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι διάγνωση ΣΚΠ γίνεται σε βάθος χρόνου και στην αρχή μιλάνε για μυελίτιδα, όσο αυξάνονταί οι εστίες αρχίζουν να μιλάνε για ΣΚΠ.
 #99177  από costas1968
 Τρί Ιαν 28, 2014 3:24 pm
Είναι θέμα εμπειρίας και αποφασιστικότητας γιατρού.Κάποιοι θέλουν να είναι σίγουροι 100 τοις 100!!!
Μην αγχώνεσαι και όλα καλά θα πάνε!!!
:smile-flower: