• ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΤΟ ΘΥΜΗΤΗΚΟ?

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #9858  από mahi
 Δευ Οκτ 12, 2009 10:59 am
kalhmera.opoios tixenei na exei ta idia simptomata me mena parakalw na pei thn apopsh tou.
exei na kanei to thimitiko me thn sklhrinsh? :roll: rwtaw giati parolo pou diabaza polu sta mathitika mou xronia den thimomoun thn allh mera sto sxoleio polla apo auta pou diabaza.meta parasa se tei k eixa to idio problhma.twra eimai 26 xronwn k nomizw oti h katastash xeirotereuei.gia paradhgma mporei kapoios na mou pei kati k se ena lepto na to ksexasw alla den mporw na katalabw an einai apo thn sklirinsh h apo to agxos(pou sigoura tha pezei kapoio rolo). A k to basiko einai oti polles fores sugxaiw pragmata pou mou lene h pou akouw.
 #9860  από Μαριάννα
 Δευ Οκτ 12, 2009 11:25 am
Ναι η ΣΚΠ επηρεάζει την μνήμη τώρα κατα πόσο πολύ δεν γνωρίζω
Ανάλογα που έχεις τις εστίες έχεις και τα συμπτώματα
 #9866  από chryssa
 Δευ Οκτ 12, 2009 11:51 am
καλημερα κι απο μενα !
mahi το ιδιο αντιμετωπιζω κι εγω πολλα χρονια. πηρα nootrop δοκιμασα βοτανα δεν ειδα θετικο αποτελεσμα. οσο προχωραει η ηλικια χειροτερευω. ο νευρολογος και που μιλαω δε με ακουει....μαλλον δεν εχει να προτινει κατι. ΓΡΙΝΙΑΡΑ με λενε ....μηπως ειμαι ;
 #9872  από LL--MM
 Δευ Οκτ 12, 2009 2:20 pm
Όχι, Χρύσα δεν είσαι εσύ η γρινιάρα... Αλλά η απάντηση στην ερώτηση της Μάχης είναι

ΑΜΕΕΕΕ!!! :twisted: :twisted: :twisted:

και αυτό, όσο κι άν μερικοί ανεγδήγητοι θέλουν να μας πεισουν ότι φταίμε εμείς, και η κατάθλιψη που προκαλλούμε, λέει, στον εαυτό μας :cry: :cry: :x ...
 #9880  από mary_d_ath
 Δευ Οκτ 12, 2009 5:06 pm
Αχ... Θυμάμαι που παλιά καυχιόμουν ότι είχα μνήμη ελέφαντα, τώρα όμως πολλές σπαστικές φορές (γιατί δε συμβαίνει πάντα)νομίζω ότι είμαι χρυσόψαρο!
Πολύ σπαστικό!!
Να πας να πεις κάτι σοβαρό πάνω στην κουβέντα και εκεί που ανοίγεις το στόμα σου και πας να αρθρώσεις τις λέξεις, φεύγει!! Δεν θυμάσαι τι ήθελες να πεις!! (αυτό μου συμβαίνει πολύ συχνά)
Και όταν το είχα αναφέρει στη νευρολόγο μου, μου είπε αυτό που επεσήμανε και η LL--MM, "μήπως έχεις κατάθλιψη;".
Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, δηλαδή... :evil:
Εμείς τα δημιουργούμε όλα και για τα περισσότερα είναι απλά η ιδέα μας!!
Παιδιά, είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς!! Αυτό πάνε να μας πείσουν!! Οι μαγνητικές και τα απομυελινωμένα τμήματα του εγκεφάλου μας δε μας επηρεάζουν, γιατί στη σύγχρονη εποχή που είμαστε με τα τόσα όπλα-φάρμακα, δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα απολύτως!
Και οι ασπρίλες στον εγκέφαλό μας είναι απλά διακοσμητικά "λουλουδάκια"!!
Και αν γκρινιάξουμε καμία φορά, γιατί άνθρωποι είμαστε, δεν μπορούμε να βαράμε συνεχώς ενέσεις στο αμίλητο, θα έρθουν να μας υπενθυμίσουν ότι δεν έχουμε τίποτα και τα μεγαλοποιούμε εμείς!!
Τα έχω πάρει τώρα... :lol:
 #9884  από Konstantina
 Δευ Οκτ 12, 2009 7:17 pm
Καλησπέρα,
Κι εγώ έχω πρόβλημα με τη μνήμη, ξεχνάω σημαντικά πράγματα που έχω να κάνω, για ονόματα δεν το συζητώ και αφαιρούμε πολύ εύκολα. Στις συζητήσεις δεν ξεχνάω αυτό που θέλω να πω, ξεχνάω κάποιες λέξεις, δε μου έρχονται!
Αυτό που με ανησυχεί όμως εμένα είναι αν τα ατομα με σκπ παθαίνουν στην πορεία της νόσου νοητικά προβληματα...
 #9886  από Μπάμπης
 Δευ Οκτ 12, 2009 7:51 pm
Καλησπέρα και από εμένα!!

Λοιπόν παιδία, αυτό που συζητάτε, μου συμβαίνει και εμένα!!
Βέβαια εγώ δεν το έχω συνδέσει με την ΣΚΠ, απλά λέω οτι είμαι λίγο ξεχασιάρης!
Τώρα, επειδή και εγω εχω ρωτήσει και δεν έχω πάρει απάντηση που να με καλύπτει, το μέλλον μου θα δείξει( και σε αυτό το θέμα) αν η μνήμη μου επιρεάζεται ή όχι από την νόσο μας!

Αυτά! Πάω τώρα, γιατί έχω να κάνω..... Ξέχασα!!! :P
 #9897  από Lena
 Δευ Οκτ 12, 2009 10:42 pm
ΜΑΧΗ ΚΑΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ. ΚΑΙ ΓΩ ΞΕΧΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΟΝΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ Κ ΣΕΝΑ ΝΑΝΑΙ ΑΥΤΟ
 #9898  από Lena
 Δευ Οκτ 12, 2009 10:47 pm
ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ-ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ
 #9901  από mahi
 Τρί Οκτ 13, 2009 8:24 am
paidia sas euxaristw olous.ontos einai merikes fores pou aferoume giati skeftomai polla pragmata tautoxrona alla sigoura oso pernane ta xronia xeirotereuei parolo pou h ugeia kalhtereuei.