• Βοήθεια με συμπτώματα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #98440  από Fox
 Κυρ Ιαν 05, 2014 4:43 pm
Καλησπέρα και καλή χρονιά! Ξέρω ότι η ενδεδειγμένη απάντηση που θα μου δώσετε είναι να πάω σε ιατρό αλλά αυτή την περίοδο δεν μπορώ για πολλούς λόγους. Οπότε σας παραθέτω τα συμπτώματά μου και αν θέλετε μου λέτε τη γνώμη σας. Είμαι 26 χρονών και αυτό είναι το ιστορικό των συμπτωμάτων μου :

1) Όταν ήμουν 13 μου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η λεγόμενη ημικρανία με αύρα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Έχω αύρα και μόλις το παρατηρώ, κλείνω τα μάτια μου για 10-15 λεπτά ( τόσο χρειάζεται για να φύγει) και μετά έχω ένα ήπιο πονοκέφαλο για περίπου 1 ώρα. Αυτό συμβαίνει 2-3 φορές τον χρόνο.

2) Σε ηλικία 15 ετών μου διαγνώστηκε σμηγματορροϊκή δερματίτιδα στο πρόσωπο ήπιας μορφής ( χρόνια ασθένεια) που δεν ξέρω αν μπορεί να συσχετιστεί με την MS.

3) Σε ηλικία 24 ετών αρχές Αυγούστου του 2012 κοιμόμουνα με το κεφάλι γυρισμένο στην αριστερή πλευρά ( όπως συνήθως) και μόλις σήκωσα το κεφάλι έπαθα ίλιγγο θέσης για περίπου 20 sec. Πήγα στα επείγοντα με εξέτασαν 2 ΩΡΛ μου έκαναν τις ασκήσεις προκλήσεως ιλίγγου αλλά μου είπαν ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα με λαβύρινθο. Με έστειλαν σε νευρολόγο, με εξέτασε, έκανε και αξονική και μου είπε πως δεν έχω κάτι.

Τον Νοέμβριο του 2012(μετά από 3 μήνες) πάλι το ίδιο σκηνικό στο ξύπνημα αλλά για περίπου 15 sec και λιγότερο έντονο.

Τον Αύγουστο του 2013 πάλι το ίδιο σκηνικό αλλά σε ακόμα μικρότερη ένταση και διάρκεια.

Να σημειώσω ότι μετά τις κρίσεις αυτές του ιλίγγου για 1-2 εβδομάδες έχω μια περίεργη αίσθηση στις απότομες κινήσεις του κεφαλιού.

4) Απρίλιος του 2012 είχα μπουκωμένο το αριστερό αυτί για κανένα μήνα κυρίως όταν ξυπνούσα το πρωί και κοιμόμουνα στο μέρος του αριστερού αυτιού. Αφού πέρασαν 9 μήνες αυτό το σύμπτωμα εμφανίστηκε πάλι πριν μερικές μέρες.

5)Εδώ και 2 μήνες βλέπω θολά, έχω πάει σε 3 οφθαλμίατρους και με έχουν βγάλει με αλλεργία ( η οπτική μου οξύτητα δεν έχει μεταβληθεί) και όταν τους λέω για MS το αποκλείουν γιατί λένε ότι δεν θα είχα τόσο καλή όραση. 10/10 αριστερό και 9/10 στο δεξί.

6) Εδώ και 15 μέρες έχω βλεφαροσπασμό στο αριστερό μάτι (όχι έντονο αλλά με ενοχλεί κυρίως γιατί μου θυμίζει ότι κάτι δεν πάει καλά)

7) Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω τρομερή εφίδρωση το καλοκαίρι( 2 βήματα κάνω και γίνομαι λες και έχω τρέξει σε μαραθώνιο), δεν νιώθω κούραση απλά έχω την εφίδρωση.

8) Επίσης απ'οτι θυμάμαι εδώ και πολλά χρόνια έχω το φαινόμενο ρεϊνό, δηλαδή κατά το κρύο τα νύχια μου γίνονται μωβ έως μπλέ..και επανέρχονται στο κανονικό χρώμα μόλις τα ζεστάνω.

Αυτά είναι τα συμπτώματά μου. Όπως σας είπα τώρα δεν μπορώ να κάνω εξετάσεις εκτός και αν συμβεί κάποιο πολύ τρανταχτό σύμπτωμα οπότε θα αναγκαστώ να κάνω. Εξετάσεις θα μπορώ να κάνω μετά από περίπου 7-8 μήνες από τώρα.

Τότε θέλω να κάνω τις εξής εξετάσεις:

Γενική αίματος
Γενική Ούρων
Echo άνω κοιλίας
MRI εγκεφάλου και αυχένα
Υπέρηχος θυροειδούς

Βιοχημικές

Σάκχαρο
Ουρία
κρεατινίνη
ουρικό οξύ
Χοληστερίνη ολική, HDK, LDL
Τριγλυκερίδια
Λιπίδια Ολικά
Ασβέστιο, Φώσφορος, Μαγνήσιο, Σίδηρος
Φερριτίνη
SGOT- ASAT, AGPT-ALAT, Ggt
Φωσφατάση αλκαλική
Αμυλάση
Χολερυθρίνη ολική, Άμεσος, Έμμεσος
cpk
LDH
κάλιο, νάτριο
Λευκώματα ολικά, Αλβουμίνη, σφαιρίνες

Τ3,Τ4, ΤSΗ για τον θυροειδή

Ανοσολογικές εξετάσεις

TKE
CRP
C3,C4
CK
RF
ANTI-CCP
ANA
ANTI-SSA
ANTI-SSB
ANTI-SM
ANTI ds DNA
Le cells

Κατά τη δική μου άποψη έχω είτε MS είτε Λύκο. Οι γιατροί μου σπάνε τα νεύρα τις περισσότερες φορές γιατί λένε το κλασικό ''νέος άνθρωπος τι να έχεις''...και θέλω να τους πω να πάνε να το πούνε σε κανένα νοσοκομείο παίδων αυτό το slogan. Τέσπα θα ήθελα και τη δική σας άποψη με βάση τη δική σας εμπειρία. Ευχαριστώ πολύ!
 #98450  από Κωνσταντίνα
 Κυρ Ιαν 05, 2014 6:56 pm
Fox καλή χρονιά να έχεις και να είσαι καλά :smile-flower:

Coolare για αρχή.Δεν ξέρω αν είσαι αγόρι ή κορίτσι, πάντως θα σου μιλήσω ως μαμά και λιγότερο ως πάσχουσα.
Η αυτοπαρατήρηση που κάνεις ξεπερνά τα όρια.Αυτό είναι και καλό και μη χρήσιμο.
Τόσο..., όσο...., έχε το στο νου σου.

1)Είσαι τυχερός(ή) που με την αύρα που νιώθεις πριν την εκδήλωση της ημικρανίας, με την τεχνική του 10λεπτου ηρεμίας, τελικά δεν εξελίσσεται :smile-yes:
Άσε που τρεις φορές το χρόνο αγγίζει τα όρια του τυχαίου.

2)Η εμφάνιση της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας στα 15 σου, σε κατατάσσει μεταξύ των εφήβων και της συνέπειας της ανάπτυξής σου.
Δε συνδέεται σε καμία περίπτωση με σκπ, δεν αναφέρεται πουθενά στη συμπτωματολογία της :!:

3)ο ίλιγγος βρίσκεται ως συνοδό σύμπτωμα, ανάμεσα στα συμπτώματα της σκπ, όμως μιας αιτίας που λέγεται φλεγμονή σε σημείο που επηρεάζει την ισορροπία μας.
Ο ίλιγγος αυτός λοιπόν δεν κρατά 20sec ούτε 15sec, αλλά μέρες ή και μήνες.Μέχρι να επουλωθεί η βλάβη-φλεγμονή συνήθως με τη χρήση κορτιζόνης.

4)Να υποθέσω ότι πήγες σε ΩΡΛ;;; Αν έχει μπουκώσει από κερί (συμβαίνει μερικοί άνθρωποι να χρειάζεται να τα ξεβουλώνουν με τη βοήθεια του ΩΡΛ συχνά).
Στη σκπ υπάρχουν βοές συχνά.Δε μιλάς όμως για βοές.

5)Η θολή όραση θα μπορούσε να είναι αυτό που σε φοβίζει, αλλά από τη στιγμή που τρεις (όχι ένας), εξέτασαν εσωτερικά το οπτικό σου νεύρο και το βρήκαν αλώβητο, ησύχασε :smile-nod:

6)Ο μυόσπασμος που έχεις στο βλέφαρο, είναι ίσως νευρολογικό σύμπτωμα, αλλά και με άλλες αιτίες, όχι αναγκαστικά σκπ.

7)Η εφίδρωση που έχεις χωρίς την κόπωση, σε αποτοξινώνει περισσότερο αποτελεσματικά από τους άλλους που δεν ιδρώνουν τόσο. Ενοχλητικό σίγουρα :doh: όχι όμως σκπ.

8)Το σύνδρομο ρεϊνώ μάλλον ακίνδυνο και δεν έχουμε όλοι οι πάσχοντες από σκπ και ρεϊνώ :naughty:

Είναι πολύ καλό που φροντίζεις την υγεία σου :clap:
Αυτό που λένε οι γιατροί για το αδύνατο να συνδέεται το νεαρό της ηλικίας με την ασθένεια, σαφώς και δεν ισχύει, αλλά προφανώς βλέπουν εσένα που είσαι υγιής, με συμπτωματολογία άνευ σημασίας.Σίγουρα εσένα σε ενοχλούν, γι αυτό με ηρεμία και ψυχραιμία να τα ελέγχεις.

Υπάρχει και η θεωρία της αυτοεκπληρούμενης προφητείας.Μην την υποτιμήσεις :violin: .

υγΣου είπα Fox ότι θα σου μιλήσω μαμαδίστικα.
Τα παιδιά μου πάντως θυμώνουν μαζί μου :smile-bigsmile: :smile-lipssealed:
 #98451  από Fox
 Κυρ Ιαν 05, 2014 7:23 pm
Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε ώστε να μου απαντήσετε και σίγουρα είναι χρήσιμες οι συμβουλές σας διότι ζείτε την κατάσταση εξ ιδίων κάτι που δεν συμβαίνει με τον κάθε ιατρό.

Οι οφθαλμίατροι δεν εξέτασαν οπτικό νεύρο γιατί περιορίζονταν στην αλλεργία και τον έλεγχο της οπτικής οξύτητας. Στον τελευταίο οφθαλμίατρο το ζήτησα εγώ και θα πάω την άλλη δευτέρα να κάνω βυθοσκόπηση και μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης..απλά μου είπε πως αποκλείει να έχει πρόβλημα το νεύρο και να πιάνω οπτική οξύτητα 10/10 όσο έπιανα και πριν 1 χρόνο που με είχε ξαναεξετάσει ο ίδιος.
Όσον αφορά τον ίλιγγο περισσότερο με ανησυχεί η κατάσταση που επικρατεί για 10-15 μέρες μετά το επεισόδιο και όχι ο ίλιγγος των 20 sec αυτός καθ'αυτός, δηλαδή μια περίεργη αίσθηση που έχω όταν μετακινώ απότομα το κεφάλι, αίσθηση που δεν είχα πριν την εμφάνιση του ιλίγγου.

Υ.Γ. είμαι αγόρι και αυτό μου λέει και η μητέρα μου...δηλαδή ''κακομελέτα'' και έρχεται..και εγώ της λέω ότι απλά δεν θέλει να αποδεχτεί αυτό που πιθανόν να έχω.
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση!
 #98461  από Π.Μ79
 Δευ Ιαν 06, 2014 1:10 am
Γεια σου Αλεπουδίνο.

Λοιπόν, σαν άνθρωπος που πλέον δε θέλω να βλέπω μπροστά μου νευρολόγους και οφθαλμίατρους, θα σου πρότεινα το εξής:

Παρά να κάνεις όλες αυτές τις εξετάσεις, φοβούμενος μην έχεις σκπ ή λύκο, καλύτερα κάνε τη μαγνητική εγκεφάλου και αυχένα, οπωσδήποτε με σκιαγραφικό. Τα υπόλοιπα, είναι αχρείαστα. Αν έχεις κάποιο απ'τα 2, θα φανεί στη μαγνητική.

Η σκπ στη μαγνητική, δείχνει εστίες ενώ ο λύκος δείχνει σημεία ισχαιμίας στην περιοχή, συνήθως περικοιλιακά.

Θα σου πρότεινα επίσης να σταματήσεις να googlάρεις τα πάντα, γιατί θα τρελαθείς. Οι νευρολογικές ασθένειες, δεν έχουν γνωστή αιτία, μόνο εικασίες, οπότε μόνο με τις σωστές εξετάσεις θα δεις τι παίζει ακριβώς.

ΥΓ: Πριν διαγνωστώ, ήμουν 9 μήνες με θολό μάτι και είχα πάει σε 6 οφθαλμίατρους. Οι 2, με στέλναν σε ψυχίατρο...
 #98490  από desie manous
 Τρί Ιαν 07, 2014 6:35 am
συμφωνω με τον Π.Μ79.εγω εχω πσ αλλα κανενα απο τα συμπτωματα που περιγραφεις.ουτε κ αυτο λεει τιποτα ομως.σιγουρα η μαγνητικη ειναι η ενδεδειγμενη εξεταση οπως κ η αναγνωση της απο εναν καλο νευρολογο.καλη επιτυχια κ μην προκαταβαλεις τον εαυτο σου για καμια ασθενεια αν δεν εχεις στοιχεια.σιγουρα δεν βοηθαει αυτο πουθενα.
 #98530  από Νίκος_76
 Τετ Ιαν 08, 2014 3:25 am
Fox γεια χαρά και από μένα.
Σε καταλαβαίνω φίλε σε τι φάση είσαι, θες να πάρεις τη τύχη στα χέρια σου αλλά δεν είναι εύκολο. Αυτή η ανάγκη που έχεις για ψάξιμο δεν την έχουν όλοι. Αλλοι θέλουν κάποιον να τους καθοδηγεί, κάπου να ακουμπήσουν και άλλοι σαν εσένα να ξέρουν ακριβώς τι γίνεται. Οι γιατροί από τη μεριά τους δε μπορούν να ξέρουν τι είδους άνθρωπος είναι ο καθένας. Μπορείς να φανταστείς πόσοι διαφορετικοί τυποι ανθρώπων κυκλοφορούν έξω και ολους αυτούς πρέπει να τους διαχειριστεί ο κάθε γιατρός. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι οι γιατροί δε μπορούν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Διαλέγουν ένα γενικό τρόπο συμπεριφοράς που να μη τρομάζει να μη στεναχωρεί κτλ κτλ και όχι κατά ασθενή, και απλά προσπαθούν να εφαρμοσουν τις γνώσεις τους. Εμένα προσωπικά δε με καλύπτει αυτό, αλλά το πρώτο μου κριτήριο είναι να νοιώσω ότι ξέρει τι κάνει και το δεύτερο να μην έχει άλλα οικονομικά κίνητρα (καταλαβαίνεις). Αν είμαι τυχερός και μου ταιριάζει και στα άλλα καλώς (αν και συνήθως αυτό βελτιωνεται μετά από κάθε επίσκεψη). Θα συμφωνήσω όμως και με τον Π.Μ79, προσπάθησε να μη τρελαθείς με το google, προπάθησε να το ελέγχεις και όχι να σε ελέγχει. Πέφτω και γω στη λουμπα συχνα, ξενυχτάω διαβάζοντας αλλά προσπαθώ να το ελέγξω. Κυρίως όμως δε τρελαίνομαι με όσα διαβάζω (μη σου πω ότι πολλές φορές αυτοσαρκάζομαι και με κοιτάει η κοπελιά μου περίεργα). Χαλαρά και υπομονή λοιπόν μέχρι να μπορέσεις να κάνεις τις εξετάσεις σου. Ποιες? Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος, άκουσε κανέναν άλλον. Άκουσε τον γιατρό σου όταν θα έρθει η ώρα στη τελική.
Εξάλου έτσι και αλλιώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων γιατρός θα τα επεξεργαστεί οπότε αυτός πρέπει και να αποφασίσει τι θέλει να ψάξει. Βρες όσο καλύτερο γιατρό μπορείς και προσωπικά ψηφίζω ότι όλα θα είναι τέλεια :smile-muscle: σε σημείο που θα σιχτιρίζεις με τις ώρες που έχεις φάει στο γουγλι αντι να πίνεις μπυρίστες ή να παίζεις pro (xixi)