• Η απομυελύνωση σημαίνει απαραίτητα και ΣΚΠ??????

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #98329  από nora tora
 Πέμ Ιαν 02, 2014 10:55 am
Καλημέρα σας φιλοι μου και καλή χρονιά.....

Θέλω να σας θέσω το εξής ερώτημα:
Η απομυελύνωση σημαίνει απαραίτητα ΣΚΠ???? και από τι μπορεί να παρουσιαστεί? ???
Οποιος γνωρίζει ας μας πει αν θέλει....

Ευχαριστώ πολύ....
Καλή συνέχεια! !!!!!      :smile-sun:

:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #98357  από Νίκος_76
 Παρ Ιαν 03, 2014 12:35 am
Αγαπητή nora tora καλή χρονιά και πάλι απο μένα, από ότι ξέρω απομυελίνωση δε σημαίνει απαραίτητα ΣΚΠ. Υπάρχουν και άλλες ασθένειες χειρότερες απο ΣΚΠ που δρουν πολύ πιο γρήγορα (είναι αρκετές αυτές) καθώς υπάρχει και η πιθανότητα προσωρινής απομυελίνωσης και επαναδημιουργίας της. Π.χ υπάρχει η νόσος Lyme, πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (τζιζ), οξεία απομυελινωτική εγκεφαλοπάθεια, συνδρομο Dawkins. Γενικά όλα αυτά είναι μορφές απομυελίνωσης και τα χαρακτηριζουν σε διάφορα άρθρα που έχω διαβάσει και μορφές σκλήρυνσης επειδή στο σημείο της απομυελίνωσης δημιουργείται πλάκα αν και δεν έχουν σχέση στη πορεία εξέλιξης τους με τη γνωστή μας ΣΚΠ. Πάντως και οι γιατροί για τους νέους ασθενείς επειδή δεν είναι βεβαιοι για ποια από όλες τις μορφές νοσουν, αρχικά τα ονομάζουν απομυελινωτική νόσο δίνουν κορτιζόνη και στη συνέχεια πάνε ψάχνοντας. Στη δική μου περίπτωση πάντως μου είπαν με τη μία ΣΚΠ ενώ σε μία άλλη φίλη μου της είπαν θα το αντιμετωπίσουμε σαν να έχεις ΣΚΠ και στη διάγνωσή της αναφέρουν απομυελινωτική νόσο.
Αν μπορεί κάποιος πιο έμπειρος ας με διορθώσει γιατί και γω είμαι νέο φρουτο.
 #98366  από Tania
 Παρ Ιαν 03, 2014 11:55 am
Nora tora, εμένα ο νευρολόγος μου είπε ότι η απομυελινωση δε σημαίνει πάντα και απομυελινωτικη νόσο.Μια απομυελινωση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους και να μην είναι κατ'αναγκην νόσος. Οι απομυελινωτικες νόσοι είναι πολλές και με εξετάσεις αιματος ( αντι- DNA και ΑNA)αποκλειεις την πιθανοτητα του ΣΕΛ (Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος) και άλλες.Για τη νόσο Αls που αναφέρθηκε, ο γιατρός μου είπε ότι δεν παρουσιάζεται με απομυελινωσεις στη μαγνητική.(Συγκεκριμένα μου ανέφερε: είναι σαν να συνδεεις κάταγμα με πνευμονία στο μυαλό σου). Σε forum που διαβάζεται από πολλούς είναι λάθος να δημιουργούνται παραπλανησεις και φόβοι για τοσο ευαίσθητα ζητήματα.
 #98367  από greekinholland
 Παρ Ιαν 03, 2014 12:03 pm
Ετσι κάπως μου τα είπε κι εμένα Τάνια ο νευρολόγος μου, μπορεί να κάνεις απομυελύνωση από πάρα πολλές διαφορετικές αιτίες γι αυτό και πριν την διάγνωση για ΣΚΠ ψάχνουν για όλες τις πιθανές ασθένειες που μπορεί να έχουν επίδραση στα νευρα. Και επίσης μου είπε ότι μεγάλη σημασία στην διάγνωση και θεραπεία έχει τόσο ο απεικονιστικός έλεγχος σε MRI κτλ αλλά εξίσου η κλινική εικόνα έχει πολλές φορές μεγαλύτερη σημασία από αυτά που φαίνοντε στις εξετάσεις.
 #98507  από nora tora
 Τρί Ιαν 07, 2014 5:15 pm
Νίκος_76 έγραψε:Αγαπητή nora tora καλή χρονιά και πάλι απο μένα, από ότι ξέρω απομυελίνωση δε σημαίνει απαραίτητα ΣΚΠ. Υπάρχουν και άλλες ασθένειες χειρότερες απο ΣΚΠ που δρουν πολύ πιο γρήγορα (είναι αρκετές αυτές) καθώς υπάρχει και η πιθανότητα προσωρινής απομυελίνωσης και επαναδημιουργίας της. Π.χ υπάρχει η νόσος Lyme, πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (τζιζ), οξεία απομυελινωτική εγκεφαλοπάθεια, συνδρομο Dawkins. Γενικά όλα αυτά είναι μορφές απομυελίνωσης και τα χαρακτηριζουν σε διάφορα άρθρα που έχω διαβάσει και μορφές σκλήρυνσης επειδή στο σημείο της απομυελίνωσης δημιουργείται πλάκα αν και δεν έχουν σχέση στη πορεία εξέλιξης τους με τη γνωστή μας ΣΚΠ. Πάντως και οι γιατροί για τους νέους ασθενείς επειδή δεν είναι βεβαιοι για ποια από όλες τις μορφές νοσουν, αρχικά τα ονομάζουν απομυελινωτική νόσο δίνουν κορτιζόνη και στη συνέχεια πάνε ψάχνοντας. Στη δική μου περίπτωση πάντως μου είπαν με τη μία ΣΚΠ ενώ σε μία άλλη φίλη μου της είπαν θα το αντιμετωπίσουμε σαν να έχεις ΣΚΠ και στη διάγνωσή της αναφέρουν απομυελινωτική νόσο.
Αν μπορεί κάποιος πιο έμπειρος ας με διορθώσει γιατί και γω είμαι νέο φρουτο.

Αγαπητέ φίλε σε ευ αριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σου!!!

Έχεις απόλυτο δίκιο... αφού μετά την σημερινή μου επίσκεψη στον νευρολόγο, μου είπε πως ίσως έχω ρευματοπάθεια (σύμφωνα με αποτελέσματα από εξετάσεις αίματος που είδε) και με παρέπεμψε να κάνω παρακέντση.

Βέβαια δεν μου αποκλυσε την πιθανότητα της ΣΚΠ!!!!!

Αυτά..

Καλή συνέχεια φίλε μου!!!!!!
:smile-flower:
 #98508  από nora tora
 Τρί Ιαν 07, 2014 5:18 pm
Tania έγραψε:Nora tora, εμένα ο νευρολόγος μου είπε ότι η απομυελινωση δε σημαίνει πάντα και απομυελινωτικη νόσο.Μια απομυελινωση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους και να μην είναι κατ'αναγκην νόσος. Οι απομυελινωτικες νόσοι είναι πολλές και με εξετάσεις αιματος ( αντι- DNA και ΑNA)αποκλειεις την πιθανοτητα του ΣΕΛ (Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος) και άλλες.Για τη νόσο Αls που αναφέρθηκε, ο γιατρός μου είπε ότι δεν παρουσιάζεται με απομυελινωσεις στη μαγνητική.(Συγκεκριμένα μου ανέφερε: είναι σαν να συνδεεις κάταγμα με πνευμονία στο μυαλό σου). Σε forum που διαβάζεται από πολλούς είναι λάθος να δημιουργούνται παραπλανησεις και φόβοι για τοσο ευαίσθητα ζητήματα.

Φίλη μου σε ευχαριστώ! !!!
 #98509  από nora tora
 Τρί Ιαν 07, 2014 5:19 pm
greekinholland έγραψε:Ετσι κάπως μου τα είπε κι εμένα Τάνια ο νευρολόγος μου, μπορεί να κάνεις απομυελύνωση από πάρα πολλές διαφορετικές αιτίες γι αυτό και πριν την διάγνωση για ΣΚΠ ψάχνουν για όλες τις πιθανές ασθένειες που μπορεί να έχουν επίδραση στα νευρα. Και επίσης μου είπε ότι μεγάλη σημασία στην διάγνωση και θεραπεία έχει τόσο ο απεικονιστικός έλεγχος σε MRI κτλ αλλά εξίσου η κλινική εικόνα έχει πολλές φορές μεγαλύτερη σημασία από αυτά που φαίνοντε στις εξετάσεις.

Φίλε σε ευχαριστώ!!!!

:-)

#98778  από paul111
 Πέμ Ιαν 16, 2014 11:03 am
Demyelinating diseases are many and blood tests (anti-DNA and Ana) exclude the possibility of SLE (systemic lupus erythematosus) and alles.Gia disease ALS mentioned, my doctor said it does not occur with demyelination in magnetic

click
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paul111 την Δευ Δεκ 21, 2015 6:41 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #98834  από costas
 Κυρ Ιαν 19, 2014 6:23 pm
To ίδιο είναι άλλες φορές μου γραφουν σε γνωματεύσεις : ΣΚΠ , άλλες ms ,άλλες πολλαπλή σκλήρυνση, άλλες απομυελινωση ,και άλλες απομυελινωτικη νόσο !!! Με άλλα λόγια να αγαπιομαστε!!!! Εμένα περισσότερο μου αρέσει το ms μετά το πσ και μετά το απομυελινωτικη νόσο χχαααχαχαχαα
 #99044  από fillcinefil
 Σάβ Ιαν 25, 2014 10:31 pm
Α εμένα μου αρέσει το ΠΣ.
Έχουν και αυτά τα μεγάλα πυροσβεστικα οχήματα που κάνουν και ούου-ούου-ούου και εκείνα τα γυαλυστερά κράνοι που είναι σαν περικεφαλαίες. :laughing-rofl: :laughing-rolling: :laughing-rollingyellow: :laughing-lmao:

Off topic ε? Sorry δεν κρατήθικα.