• Πυγμαχία και οπτική νευρίτιδα/σκλήρυνση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #97982  από Raskolnikov
 Τετ Δεκ 18, 2013 8:47 pm
Γεια σας,λοιπόν αποφάσισα να αρχίσω μποξ σε εβδομαδιαία βάση για εκγύμναση.Φυσικά δεν πρόκειται να κατέβω σε τίποτα αγώνες οπότε τα πραγματικά χτυπήματα στο κεφάλι θα είναι ελάχιστα.Αν και δεν πάσχω από σκλήρυνση στο διαδίκτυο που έψαξα είδα πως τέτοια αθλήματα δεν επηρεάζουν τα νεύρα αν γίνονται φυσικά με μέτρο.Το πρόβλημα είναι πως φοβάμαι μην χειροτερέψει η οπτική νευρίτιδα που έχω στο αριστερό μάτι μιας και ποτέ δεν επανέκτησε το ποσοστό που είχε χάσει.
Εσείς τι πιστεύετε αλήθεια;
 #98045  από passenger69
 Παρ Δεκ 20, 2013 10:58 pm
Γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς με πυγμαχία από τη στιγμή που είχες οπτική νευρίτιδα , εγώ μέχρι πέρυσι έκανα taekwondo αν και έχω ΣΚΠ ,
Αλλά σταμάτησα γιατί τελευταία ένοιωθα να κουράζομαι περισσότερο ….. Βέβαια είμαι και 44 και καπνίζω , αλλά νομίζω ότι αυτά τα αθλήματα
Επειδή έχουν πολύ αερόβια άσκηση δεν είναι για άτομα με τέτοιες παθήσεις , εσύ βέβαια δεν έχεις ΣΚΠ αλλά δεν ξέρω , ίσως τα αναπόφευκτα
Χτυπήματα στο κεφάλι να σου δημιουργήσουν κάποιο θέμα . Καλυτέρα να ασχοληθείς με σιουζιτσου ( αν το λέω καλά )
Που δεν έχει τόσα χτυπήματα γιατί έχει περισσότερο λαβες , και είναι και η τέλεια αυτοάμυνα
Φιλικά ….