• ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ....

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #97680  από VASILIS
 Δευ Δεκ 09, 2013 8:26 pm
Χαιρετώ όλους και ολες και εύχομαι πάνω απ' ολα, καλό κουράγιο στον αγώνα μας, γιατί είναι ενας αγώνας η αντιμετώπιση της πάθησης μας, αυτού του "αυτοάνοσου", του "απρόβλεπτου¨(οπως το χαρακτηρίζουν οι γιατροί), και αλλα πολλά...
Πάω για εννέα χρόνια που κουβαλώ τη σκλήρυνση, ξεκίνησα με AVONEX και τώρα είμαι στο REBIF.
Τι συμπτώματα είχα;
Μια ωραία πρωία, βρισκόμουν στην εταιρία που εργαζόμουν (ομορφες εποχές, τώρα είμαι τρισήμισι χρόνια άνεργος) και εκει που όλα ηταν μια χαρά, έπεσε η όραση μου από το δεξί μάτι σε σημείο που να ξεχωρίζω μόνο φως και σκοτάδι.
Αμέσως πήγα στο ΑΧΕΠΑ.
Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα "παθολογικό" αλλά.....
Η εισαγωγή ήταν αμεση, και απο την επόμενη μέρα με πέρασαν κανονικά από "κόσκινο".
Για ακόμα μια φορά ΚΑΙ από εδώ, θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς τόσο της Οφθαλμολογικής, όσο και της Νευρολογικής (αργότερα) κλινικής.
Οι εξετάσεις (βυθός, πεδία, κλπ) εδειξαν κατ' αρχήν μόλις 5% οραση από το δεξί μάτι, αλλά τα αίτια, άγνωστα.
Ο γιατρός μου, πολύ απλά μου είπε ότι ΔΕΝ θα σου δώσω κορτιζονούχα (το μόνο εύκολο και συνηθισμένο) γιατί ΔΕΝ ξέρουμε τι έχεις.
Θα κάνεις μαγνήτη και θα δούμε τι θα δείξει (η αξονική δεν εδειξε κάτι).
Το ραντεβού για τον μαγνήτη ήταν για μετα από δεκα μέρες (παρέλειψα να πω ότι μεσολαβούσαν Χριστούγεννα).
Στις οκτώ μέρες, η όραση επανήλθε από μόνη της σε κανονικά επίπεδα.
Εγινε ο μαγνήτης, και έδειξε "οπτική νευρίτιδα", οπότε με το που βλεπει τα αποτελέσματα ο γιατρός μου, μου κάνει εξιτήριο απο την οφλαλμολογική, και με στελνει στη Β' Νευρολογική.
Εκανα ενα κάρο εξετάσεις, παρακέντηση, και πληροφορήθηκα το "ευτυχές γεγονός".
Αυτά τα περιληπτικά σε ότι αφορά τη σχέση μου με την σκλήρυνση!
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 #97709  από Στάθης
 Τρί Δεκ 10, 2013 5:37 pm
Γεια σου Βασίλη ! :smile-hi:

Στο τρένο και σύ με την κλασική οπτική νευρίτιδα, η οποία και πέρασε μόνη της πολύ σημαντικό ! Ελπίζω τα προβλήματα για σένα να τελείωσαν, διότι 9 χρόνια με την πάθηση δεν είναι και λίγα, και εαν μέχρι τώρα είσαι καλά, τότε το πιθανότερο είναι να είσαι πολύ καλά και στο μέλλον ! :smile-nod: :smile-yes:

Καλή δύναμη !!!
 #97710  από VASILIS
 Τρί Δεκ 10, 2013 5:46 pm
Στάθη καλησπέρα και σε ευχαριστώ.
Η οπτική νευρίτιδα ήταν ενα από τα συμπτώματα, αλλωστε εκανα μια πολύ περιληπτική περιγραφή.
Πραγματικά, είμαστε όλοι μαζί στο τρένο και τραβάμε, και για να ακριβολογήσω, είμαστε στον "οδοντωτό σιδηρόδρομο" που κινείται πολύ αργά και σε ανηφόρα.
 #97711  από βικυ
 Τρί Δεκ 10, 2013 6:00 pm
Καλως ηρθες στην παρεα μας!
 #97712  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Δεκ 10, 2013 6:11 pm
Καλως ηρθες Βασιλη ! Ευχομαι τα ...σκπ-προβληματα σου , να σταματησουν στην οπτικη νευριτιδα που ΠΕΡΑΣΕ ! Και.........να παψεις να εισαι ανεργος , ΑΜΕΣΑ !!!!!! :smile-hi: ΥΓ. Και η δικη μου ιστορια , με οπτικη νευριτιδα ξεκινησε .......
 #97723  από soulla
 Τρί Δεκ 10, 2013 8:19 pm
κακώς ήρθες βασίλη :smile-envy: πότε θα σταματήσει αυτό το τρένο :smile-envy:
 #97725  από κατερινα 55
 Τρί Δεκ 10, 2013 8:50 pm
soulla, :smile-flower: ,τι μου θύμησες........

Εικόνα

Α ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Εικόνα

ΝΑ ΓΕΜΙΖΕ :
ΚΑΙ Ο ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ(ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑ;) ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΠΛΗΡΕΣ,ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟΥΣ.ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΣΗ ,ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΖΕ,ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΖΕ................ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕ! :techie-hourglass:
:sleeping-sleeping: :sleeping-sleep: :sleeping-blue: :sleeping-yellow: :sleeping-yellow: :sleeping-yellow: ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ......
Εικόνα

Βασίλη,κα(κ)λώς ;ήρθες!!!!! :smile-hi:
 #97728  από Κωνσταντίνα
 Τρί Δεκ 10, 2013 10:45 pm
Βασίλη καλώς όρισες στην παρέα μας, να συνεχίζεις να είσαι δημιουργικός και όλα να πηγαίνουν όπως πρέπει να πηγαίνουν :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #97736  από VASILIS
 Τετ Δεκ 11, 2013 7:47 am
Παιδιά σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Ειπαμε, ειμαστε σον "οδοντωτό" σιδηρόδρομο, και προσωπικα σαν επιβάτης του, θα πάω στο "μπαράκι", θα πιω τους καφέδες και τα ποτά μου, θα κάνω καλαμπούρι με τους συνεπιβάτες, και δεν μου καίγεται καρφί για όλα τα άλλα.
Δε θα με βάλει τιποτα από κάτω.
Ουτε τα μουδιάσματα ουτε η υπέρταση, ουτε η αστάθεια, ούτε ο διαβήτης (οτι έχει κανείς λέει είναι καλό αφού το έχει αποκτήσει...τζάμπα) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
 #97747  από Κωνσταντίνα
 Τετ Δεκ 11, 2013 1:29 pm
VASILIS έγραψε:Παιδιά σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Ειπαμε, ειμαστε στον "οδοντωτό" σιδηρόδρομο, ............................................................................Δε θα με βάλει τιποτα από κάτω.
.................................................................
Με τον οδοντωτό μπορεί να πηγαίνεις αργά(διαφορετικά), αλλά έχει υπέροχη θέα :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
Χαίρομαι για σένα και η παρομοίωσή σου δεν είναι τυχαία, εεε;;;;; :smile-hi: :smile-hi: