• ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #97505  από basilis361
 Παρ Δεκ 06, 2013 1:31 am
kostasp έγραψε:Συγγνωμη Βασιλη 2015 γραφτηκε λαθος απο εμενα.
Ναι Κωστα ,αργησα αλλα το καταλαβα..και την διορθωσα την απαντηση μου.. :smile-hi:
 #97506  από kostasp
 Παρ Δεκ 06, 2013 1:42 am
basilis361 έγραψε:
kostasp έγραψε:Βοηθειστε με σας παρακαλω γιατι δεν καταλαβα. Περασα ΚΕΠΑ 24/10/2013 ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ειναι οτι παροσιαζω παραπληγια και εμπιμπτει στο Ν 3232/04 με 67%. Και να ξαναπερασω στις 30/11/2013
Πρεπει να κανω κατι;
Κωστα η επιτροπη σου ενεκρινε το εξωιδριματικο επιδομα ..απλα θα το ζητησεις απο το ταμειο σου ,προσκομιζοντας την αποφαση απο τα κεπα.

Οχι αυτο το γνωριζω αν ανηκω στην κατηγορια των 43 ηθελα να μαθω αν ξερει κανεις
 #97538  από basilis361
 Παρ Δεκ 06, 2013 1:56 pm
Στις 43 παθησεις ,δεν αναφερεται πουθενα η σκληρυνση κατα πλακας ,αλλα εγω αυτο που καταλαβαινω εκει που αναφερει την παραπαραεση-παραπληγια,τετραπαρεση-τετραπληγια ,ειναι οτι αν και καποιος απο εμας περασει 2η φορα κεπα και του αναγνωρισουν κατι απο αυτα για δευτερη φορα ..μαλλον συγκαταλεγεται στις 43 παθησεις..
αυτη ειναι βεβαια προσωπικη μου εκτιμηση

συγκεκριμενα η εγκυκλιος λεει:
Τετραπληγία/ τετραπάρεση και παραπληγία/
παραπάρεση, διπληγία όταν έχουν παρέλθει δύο έτη από
την εγκατάστασή τους και δεν αναμένεται πλέον
βελτίωση, ανεξαρτήτως της αιτίας.
 #97540  από Still
 Παρ Δεκ 06, 2013 2:45 pm
Παρατήρησα οτι στις οφθαλμολογικές παθήσεις συμπεριλαμβάνεται σύμπτωμα με "μείωση της οπτικής οξύτητας, μή ιάσιμη".

Προσωπικά, μετά την οπτική νευρίτιδα, μου έμεινε κουσούρι ένα "σκότωμα" στο κεντρικό σημείο της όρασης, μή ιάσιμο, στο δεξί μάτι :smile-cool: .

Ε, λίγο απο δώ, λίγο απο κεί, :text-bump: , εάν τα συμπτώματα αναγνωριστούν, ίσως συμπεριληφθούμε :handgestures-fingerscrossed: .

Θέλω όμως να συμπληρώσω πως υπάρχουν πάρα πολλές ασθένειες, οι οποίες χαρακτηρίζονται "ανίατες" απο τους γιατρούς, και δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, δυστυχώς.
Θα γίνει ποτέ ο διαβητικός καλά? Αυτός που έχει ρευματοειδή αρθρίτιδα? Άσθμα?
Μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση, και να μην παίρνουν παραπάνω απο 20-30%, αλλά και πάλι, θα πρέπει το όποιο ποσοστό να κατοχυρώνεται δια βίου (μια που ασθένεια τους φορτώνεται επ' αορίστου).
 #97548  από kostasp
 Παρ Δεκ 06, 2013 5:37 pm
basilis361 έγραψε:Στις 43 παθησεις ,δεν αναφερεται πουθενα η σκληρυνση κατα πλακας ,αλλα εγω αυτο που καταλαβαινω εκει που αναφερει την παραπαραεση-παραπληγια,τετραπαρεση-τετραπληγια ,ειναι οτι αν και καποιος απο εμας περασει 2η φορα κεπα και του αναγνωρισουν κατι απο αυτα για δευτερη φορα ..μαλλον συγκαταλεγεται στις 43 παθησεις..
αυτη ειναι βεβαια προσωπικη μου εκτιμηση

συγκεκριμενα η εγκυκλιος λεει:
Τετραπληγία/ τετραπάρεση και παραπληγία/
παραπάρεση, διπληγία όταν έχουν παρέλθει δύο έτη από
την εγκατάστασή τους και δεν αναμένεται πλέον
βελτίωση, ανεξαρτήτως της αιτίας.
Βασιλη αυτο ακριβως που λες παραπανω ειναι . Ρωτησα και εκει υπαγομαι αν μου βγαλουν το ιδιο αποτελεσμα και την αλλη φορα τερμα το κεπα για μενα
 #97566  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Σάβ Δεκ 07, 2013 12:37 am
:hand: σήμερα πέρασα από το κ.ε.π.α και ρώτησα τι γίνεται με το νέο νόμο και απάντησαν ότι ξέρουν ότι και εγώ από το διαδίκτυο, περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο από το ικα για το πως θα εφαρμοστή ο νέος νόμος. :think: :think:
 #97697  από VASILIS
 Τρί Δεκ 10, 2013 11:51 am
Λοιπόν φίλοι μου, τα πραγματα εχουν ως εξής.
Ακόμα και στις επιτροπές ΔΕΝ εχουν πλήρη γνώση της νομοθεσίας και που, αλλά και πως μπορεί να εφαρμοστεί.
Μάλιστα, να μην το παραλείψω, οι "νομοθέτες" και οι σύμβουλοι" παίζουν με τις λέξεις.
Το ίδιο και εγώ, το 2016 θα ξαναπεράσω επιτροπή οπως και πάρα πολλοί άλλοι γιατί αφ ενός ΔΕΝ διευκρινίζουν κάτι σωστά, σε όποιον νόμο - νομοσχέδιο καταθέσουν, αφ ετέρου, βλέπουμε μια ανευ προηγουμένου προχειρότητα στο κάθε τι.
Δυστυχώς, ατομα με πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, υφίστανται αδικαιολόγητες ταλαιπωρίες οπως και εμείς.
Μήπως είναι η ώρα (και με καθυστέρηση μεγάλη θα έλεγα) ΟΛΟΙ οι ασθενείς να κινηθούμε νομικά πλεον διεκδικώντας τα αυτονόητα;
Δεν βασίζομαι σε ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες, γιατί δυστυχώς αποδεδειγμένα εκπροσωπούν στην πράξη αμφίβολα συμφέροντα.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, να είστε σίγουροι οτι ΚΑΙ σωστή νομοθεσία θα είχαμε, και δεν θα ταλαιπωρούμασταν.