• Ικα και επιτροπές...

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #97220  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 12:33 pm
Βρε παιδάκια ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο.....Υπάρχει κάποιος αριθμός επιτροπών που περνάμε και θα περνάμε στην ζωή μας?Τι θέλω να πω......Πέρασα εγώ πχ την πρώτη επιτροπή το 2010 και την δεύτερη το 2012(το 2013 βασικα γιατί αργήσανε να με ειδοποιήσουν).Αυτό ως πότε θα γίνεται?Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε μια ζωή? Γίνεται μόνιμη κάποια στιγμή αφού μας βγάλουν την ψυχή?Μου είπανε πως περνάμε 3 και μετά γίνεται μόνιμη.Ισχύει αυτό?Και τι παίζει με τα ποσοστά αναπηρίας???
 #97221  από κατερινα 55
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 12:42 pm
Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά ΠΡΙΝ από την 1-1-1993.

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/pens ... icap_e.cfm

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά ΑΠΟ 1.1.1993

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/pens ... cap_e1.cfm
 #97222  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 1:00 pm
Συγνώμη.......το Χ.Ο.Η τι είναι?Και επειδή εσύ μάλλον το καταλαβαίνεις αυτο το πινακάκι,θα ήθελες να το κάνεις λιανά??Πόσες επιτροπές και σε ποια ηλικία (αν παίζει ρόλο στις αναπηρίας).Και ρωτάω γιατί το 60 και 55 δεν "συμβαδίζει" με τον αριθμό επιτροπών 2 και 3.Και ποιά η διαφορά για αυτά που ισχύουν για το 60 και ποιά για το 55?Διαλέγουμε και παίρνουμε ας πούμε?
 #97225  από κατερινα 55
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 1:33 pm
ΧΑΜΟΓΕΛΑ! έγραψε:Συγνώμη.......το Χ.Ο.Η τι είναι?
Χ(ωρίς)Ο(ριο)Η(λικίας)
Και επειδή εσύ μάλλον το καταλαβαίνεις αυτο το πινακάκι,θα ήθελες να το κάνεις λιανά??
λοιπόν το πινακάκι λέει:
Γυναίκες,55 ετών,με διάρκεια συνεχούς συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας 5 έτη,θα έχουν Ελάχιστο αριθμό εξετάσεων από τις Υγειονομικές Επιτροπές....2
Γυναίκες 50 ετών ,με διάρκεια συνεχούς συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας 7 έτη,θα έχουν Ελάχιστο αριθμό εξετάσεων από τις Υγειονομικές Επιτροπές....3
και ΧΟΗ,με διάρκεια συνεχούς συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας,20 έτη (και διακεκομμένα) τα 3 τελευταία έτη συνεχής....μόνιμη

Πόσες επιτροπές και σε ποια ηλικία (αν παίζει ρόλο στις αναπηρίας).Και ρωτάω γιατί το 60 και 55 δεν "συμβαδίζει" με τον αριθμό επιτροπών 2 και 3.Και ποιά η διαφορά για αυτά που ισχύουν για το 60 και ποιά για το 55?Διαλέγουμε και παίρνουμε ας πούμε?
Για να πάρεις μόνιμη σύνταξη αναπηρίας θα πρέπει λοιπόν,ή να είσαι 55 ετών και να έχεις περάσει 2 φορές επιτροπή...ή να είσαι 50 ετών και να έχεις περάσει 3 φορές επιτροπή.
Ή να έχεις συνεχή συνταξιοδότηση 20 έτη (και διακεκομμένα) τα 3 τελευταία έτη συνεχή.
Ελπίζω να βοήθησα...
 #97241  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 7:08 pm
Ήσουνα σαφέστατη και σε ευχαριστώ πολύ!
Εγώ λοιπόν συνονόματη που είμαι 33 και έχω περάσει 2 φορές επιτροπή,να υποθέσω πως έχω μέλλον ακόμα εεε? :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:
Μερικές φορές αναρωτιέμαι.......όλα αυτά και σε θέματα υγείας και γενικότερα,αυτό το μπάχαλο δηλαδή,συμβαίνει μόνο στην Ελλαδάρα μας ή και υπάρχει και στο εξωτερικό?Γιατί κάτι μου λέει πως μόνο εδώ υπάρχουν αυτά......
 #97243  από κατερινα 55
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 8:09 pm
Άντε βρε κορίτσι μου,επί τέλους μπορώ να λέω ότι "μιλάω" με την Κατερίνα :smile-handshake: ,και όχι με την ΧΑΜόΓΕΛΑ;ΧΑΜΟΓέΛΑ;Δεν ήξερα που είναι ο τόνος :lol:
:smile-flower: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! :smile-drink: :smile-drink:
Επί του θέματος τώρα....Οπλίσου με υπομονή,πολλές δόσεις κουράγιου,βάλε και μια δόση χιούμορ κι έχει ο Θεός.
Ναι θα περιμένεις πάααααααρα πολύ.
Εγώ(ασφαλισμένη ΤΕΒΕ,νυν ΟΑΕΕ) πρωτοπέρασα επιτροπή στα 43.
Μετά περνούσα κάθε 2 1/2 χρόνια μέσον όρο.Πέρασα επιτροπή 5 φορές.Συμπλήρωσα τις προϋποθέσεις,αριθμό επιτροπών,ηλικία, και πλέον είμαι μόνιμα συνταξιούχος..
Τώρα για το αν αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα,δεν θα με εξέπληττε καθόλου...ομολογώ ;)
 #97244  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 8:24 pm
Επειδή νιώθω πολύ αισιόδοξος άνθρωπος και αν και εγώ,ανάμεσα σε πολλούς άλλους βέβαια,έχω περάσει πολλά το να χαμογελά κάποιος είναι πιστεύω το πρώτο που πρέπει να κάνει για να ανεβάσει την ψυχολογία του,να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να προχωρά στην ζωή,με τα όσα του συμβαίνουν,είτε τα αξίζει είτε όχι...
Σε ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες πληροφορίες σου!!! :smile-handshake: Αν και σε ζηλεύω που έχεις φτάσει ως εκεί.......Έχω όντως πολύ δρόμο μπροστά μου...
Τι να κάνουμε...Θα το περάσουμε κι αυτό.ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!!!! :happy-bouncymulticolor: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :occasion-xmas:
 #97267  από kostasp
 Κυρ Δεκ 01, 2013 9:49 am
Καλημερα και καλο μηνα με υγεια (οσο γίνεται) .
Ηθελα να ρωτησω κατι που δεν ξερω και ανησυχώ.
Την δευτερα επιτελους καταθετω τα χαρτια μου για συνταξη αναπηριας στο παλιο τεβε με 22 χρονια ασφαλισης. Υπαρχει περιπτωση στο μελλον να μου πουν περνωντας απο καποια επιτροπη ΚΕΠΑ οτι σου κοβουμε την συναξη για παραδειγμα διοτι το ποσοστο θα ειναι κατω απο 67 επειδη εγω εκανα διακοπη επαγγελματος και ειμαι 42 ετων. Αν γνωριζει κανεις να μου απαντηση θα το εκτιμουσα
 #97311  από basilis361
 Κυρ Δεκ 01, 2013 9:19 pm
kostasp έγραψε:Καλημερα και καλο μηνα με υγεια (οσο γίνεται) .
Ηθελα να ρωτησω κατι που δεν ξερω και ανησυχώ.
Την δευτερα επιτελους καταθετω τα χαρτια μου για συνταξη αναπηριας στο παλιο τεβε με 22 χρονια ασφαλισης. Υπαρχει περιπτωση στο μελλον να μου πουν περνωντας απο καποια επιτροπη ΚΕΠΑ οτι σου κοβουμε την συναξη για παραδειγμα διοτι το ποσοστο θα ειναι κατω απο 67 επειδη εγω εκανα διακοπη επαγγελματος και ειμαι 42 ετων. Αν γνωριζει κανεις να μου απαντηση θα το εκτιμουσα
Κωστα ,εαν πας με τον νομο 612/77 οπως σου εχω ξαναπει σε αλλο θεμα ,η συνταξη σου θα βγει πληρης και ΙΣΟΒΙΑ απο το ΤΕΒΕ..εμενα τελειωσε η διαρκεια της πιστοποιησης που ειχα απο τα ΚΕΠΑ πριν δυο μηνες και στην καινουργια αιτηση επανεξετασης που εχω κανει ,ειναι μονο για το επιδομα που σταματησε και οχι για την συνταξη που τρεχει κανονικα..
Οταν εκανα εγω τα χαρτια μου για συνταξη ,ημουν 47 χρονων..αν και αυτο δεν εχει σημασια, απο την στιγμη που το ζητουμενο ειναι τα ετη ασφαλισης που εχουμε μεχρι να καταθεσουμε τα χαρτια..
 #97312  από kostasp
 Κυρ Δεκ 01, 2013 9:30 pm
Βασιλη σε ευχαριστω και παλι διοτι ψιλοαγχωθηκα