• συσπάσεις στους μύες

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #97120  από petroula
 Πέμ Νοέμ 28, 2013 12:23 pm
Καλημέρα σε όλους!
Είναι μερικές βδομάδες τώρα που έχω μικρούς σπασμούς στους μύες. Είναι ανώδυνοι, διαρκούν ελάχιστα ο καθένας αλλά παντού, πόδια, χέρια, κορμό, μέση... και αυτό γίνεται όλη μέρα. Καμμιά φορά προλαβαίνω και βλέπω τη συσπαση, στα χέρια ειδικά που τινάζεται κάπως ο αντίχειρας ή στις γάμπες.
Μερικές φορές στο σημείο που γίνεται η συσπαση ο μυς μπορει να μεινει σφιγμένος για ώρες χωρίς πόνο όμως.
Σας έχει συμβεί ποτέ κατι παρόμοιο?
 #97126  από nina1972
 Πέμ Νοέμ 28, 2013 4:21 pm
Ναι! Εγώ το παθαίνω και στην κοιλιακή χώρα....ένα βράδυ που το έπαθα έβαλα τον άντρα μου να "πιάσει" και η ερώτηση ήταν: "Μήπως είσαι έγκυος;". Δεν ξέρω αν είναι σπαστικότητα, αλλά θα ρωτήσω τη γιατρό μου και θα σου πω..... Έτσι κι αλλιώς το είχα σκοπό, απλά την προηγούμενη φορά μου πέσαν πολλά μαζεμένα όσα ανακαλύψαμε και το ξέχασα!!!!
 #97132  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Πέμ Νοέμ 28, 2013 6:47 pm
Γεια χαρά!! :smile-hi:
Και εγώ το παθαίνω αυτό που περιγράφεις.Και τώρα με τα Gilenia και πριν με τις ενέσεις (avonex.extavia και rebif).Νομίζω πως είναι και αυτό της πάθησης και δεν έχει να κάνει με τα φάρμακα.Βέβαια δεν μου έχει τύχει ταυτόχρονα σε δύο σημεία αλλά μπορεί όπως λες να είναι στο χέρι,στο πόδι,οπουδήποτε.Απλά δεν πονάει και θεωρείται "λίγο"συγκριτικά με άλλες παρενέργειες και συμπτώματα και έτσι δεν του πολυδίνουμε σημασία.
Αυτό είναι η σπαστικότητα?
 #97141  από petroula
 Πέμ Νοέμ 28, 2013 9:18 pm
Σπαστικότητα έχω στα πόδια, στα γόνατα συγκεκριμένα και η αισθηση είναι σαν να είναι μονίμως σφιγμένα και αυτό με δυσκολευει στη κίνηση.
Σαν να είναι δεμένα με ένα σφιχτό επίδεσμο.
 #97148  από nina1972
 Πέμ Νοέμ 28, 2013 10:41 pm
Για ένα είμαι σίγουρη: δεν είναι από τα φάρμακα, γιατί δεν παίρνω ακόμα θεραπεία και το είχα πριν ξεκινήσω το Lyrica....χοροπηδάνε μύες, δάχτυλα σε πόδια και χέρια στο άσχετο - όχι όλα μαζί...αλλά κουνιούνται!!
 #97158  από ahilleas
 Παρ Νοέμ 29, 2013 9:08 am
Ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα έχω κι εγώ,αλλά περιοδικά.Παλιότερα το είχα πιό έντονο,τώρα είναι πιο σπάνιο.Το σφίξιμο στα χέρια και πόδια,το έχω συνηθίσει πια μετά τόσα χρόνια.Αλλά αυτό το τρέμουλο ήταν τόσο έντονο που είχε καταντήσει "ατραξιόν" του καταστήματος! lol :smile-giggle: :smile-muscle:
 #97168  από nina1972
 Παρ Νοέμ 29, 2013 10:32 am
Παιδιά να ρωτήσω...και μη γελάσει κανείς.....όταν λέτε σφίξιμο εννοείται όπως όταν κάνουμε γυμναστική μετά από καιρό και πονάνε οι μύες;;; (κάτι απορίες που έχω....)
 #97173  από ahilleas
 Παρ Νοέμ 29, 2013 11:12 am
Νινα,κατ' αρχήν εδώ δε γελάει κανείς και μιλάμε άνετα.Ναι,το πιάσιμο,το σφίξιμο ,ειναι σα να τελείωσες από έντονη γυμναστική.όχι τόσο πόνο για μένα,όσο σφίξιμο.
 #97178  από nina1972
 Παρ Νοέμ 29, 2013 12:47 pm
Αχιλλέα ξέρω πως δε γελάμε ο ένας με τις απορίες του άλλου! Για να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα το έγραψα.....και ναι! το έχω και αυτό! τέλεια.....
 #97179  από Φαίδρα
 Παρ Νοέμ 29, 2013 12:49 pm
Καλησπέρα κι από 'μένα!
Αυτό το σφίξιμο και ο πόνος που περιγράφετε ήταν το πρώτο μου σύμπτωμα. Σαν κράμπα το χαρακτήριζα και επέμενε για 2 εβδομάδες περίπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα πόδια. (μετά τη ΧΕΝΦΑ δεν το έχω νιώσει :happy-cheerleadersmileygirl: ) Σπαστικότητα όμως δεν είχα ποτέ. Δηλαδή έντονες συσπάσεις και τρέμουλο. Αυτό το σφίξιμο εσείς πως το χαρακτηρίζετε; Κράμπα; πιάσιμο; σπαστικότητα; κάπως αλλιώς; :think: