• Το αλάτι μπορεί να προκαλέσει σκλήρυνση κατά πλάκας ή διαβήτ

  • Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #87042  από κατερινα 55
 Πέμ Μαρ 07, 2013 10:08 pm
 #96730  από eleni POL
 Σάβ Νοέμ 16, 2013 12:18 pm
Γιατι να μη το πιστέψουμε?

ΟΜΩΣ ΠΟΙΟ ΑΛΑΤΙ?


Το επόμενο άρθρο συμπληρώνει το προηγούμενο.

http://alttherapy.blogspot.gr/2013/04/b ... z2chvWZSye

Το βρίσκουμε στα καταστήματα με υγειινά προιόντα.
Αν περάσετε απο αλυκές σας το δίνουν σχεδόν τζάμπα.
Επίσης στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ του φόρουμ ειχα δει κι ενα σχετικό άρθρο. :smile-thinking: :smile-thinking:
καλημέρα!




Aκόμη ενα που αθωώνει τον κατηγορουμενο ,απο καθηγητές και γνώστες.

http://www.proionta-tis-fisis.info/alat ... 1%CF%82%29
 #100458  από eleni POL
 Τετ Μαρ 05, 2014 4:57 pm
AYTOANOΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

http://www.proionta-tis-fisis.info/afto ... 1%CF%82%29


Εκτός των άλλων (π.χ. μους τυριών, λέει.. τι στο καλό να είναι αυτό πάλι; Τους τελείωσε άραγε το τυρί ή είναι ο τρόπος τους να ξεφορτώνονται ότι τους περισσεύει με την… μορφή τυριού;), δείτε την περιεκτικότητά του σε αλάτι!!! Και μιλάμε για ένα «απλό» σάντουιτς που τρώει κάποιος για πρωινό ή ανάμεσα στα γεύματα… Μόνον με ένα μόλις σάντουιτς καταναλώνουμε περισσότερο από το ΜΙΣΌ από όσο χρειαζόμαστε την ημέρα!!!
Γι` αυτό και επιμένω και σας λέω συχνά – συχνότατα, ΝΑ ΔΙΑΒΆΖΕΤΕ τις ετικέτες!

Αυτό έχει αφήσει τις εταιρείες fast-food ελεύθερες να βάζουν τρελές ποσότητες σε αλάτι, λέει ο Norm Campbell, MD, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και ένας ειδικός για την αρτηριακή πίεση στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι .
Πολλά τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά βασίζονται στο αλάτι για τη γεύση τους. Ένα πακέτο από το KFC Marzetti Light ιταλική σάλτσα μπορεί να έχει μόνο 15 θερμίδες και 0,5 γραμμάρια λίπους, αλλά έχει επίσης 510 mg νατρίου περίπου 1,5 φορές περισσότερο από ότι μια συνταγή από ένα Original μπούτι κοτόπουλου .

Το ψωμί είναι η Νο 1 πηγή εκλεπτυσμένης κατανάλωσης αλατιού στην αμερικανική διατροφή, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει το περισσότερο αλάτι.
Μόνο ένα 6 – ιντσών ψητό σκόρδο καρβέλι από το μετρό – μόνο το ψωμί, το κρέας, χωρίς τυριά, ούτε τίποτα, έχει 1.260 mg νατρίου, περίπου όσο 14 λωρίδες μπέικον.

Πώς το ραφιναρισμένο αλάτι προκαλεί Αυτοάνοσα Νοσήματα
Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Yale μελέτησε το ρόλο των Τ βοηθητικών κυττάρων στο σώμα. Αυτά ενεργοποιούν και «βοηθάν» άλλα κύτταρα για την καταπολέμηση επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων, όπως βακτήρια ή ιούς και καταπολεμούν τις λοιμώξεις.
Από προηγούμενη έρευνα βρέθηκε ότι ένα υποσύνολο αυτών των κυττάρων – γνωστά ως Th17 κύτταρα – διαδραματίζουν επίσης έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των αυτοάνοσων νόσων.

Στην τελευταία μελέτη, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η έκθεση αυτών των κυττάρων στο εργαστήριο σε ένα διάλυμα επιτραπέζιου αλατιού τα έκανε να δρουν πιο «επιθετικά».
Βρήκαν ότι ποντίκια που τρέφονταν μια διατροφή πλούσια σε ραφιναρισμένο αλάτι είχαν μια δραματική αύξηση στον αριθμό των Th17 κυττάρων στο νευρικό τους σύστημα πράγμα που προωθούσε την φλεγμονή.
Είχαν περισσότερες πιθανότητες, να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της ασθένειας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας σε ανθρώπους.
Οι επιστήμονες, στη συνέχεια, διεξήγαγαν μια πιο προσεκτική εξέταση αυτών των επιδράσεων σε μοριακό επίπεδο .
Οι εργαστηριακές δοκιμές αποκάλυψαν ότι η έκθεση σε ραφιναρισμένο αλάτι αύξησε τα επίπεδα των κυτοκινών που απελευθερώνονται από τα Th17 κύτταρα 10 φορές περισσότερο από το συνηθισμένο. Οι κυτοκίνες είναι πρωτεΐνες που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων.

Ο Ralf Linker συν-συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Erlangen – Nuremberg , δήλωσε: «Τα ευρήματα αυτά είναι μια σημαντική συμβολή στην κατανόηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας και μπορεί να προσφέρει νέους στόχους για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, για την οποία προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία».

Αναπτύσσεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται κατά της μυελίνης που περιβάλλει τις νευρικές ίνες του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού σαν να είναι ένα ξένο σώμα .
Αφαιρεί την μυελίνη από τα νεύρα, και έτσι διαταράσσεται η επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματος και προκαλεί προβλήματα στην ομιλία, την όραση και την ισορροπία.

Ένας άλλος από τους συντάκτες της μελέτης , ο καθηγητής David Hafler , από το Πανεπιστήμιο του Yale , δήλωσε ότι η φύση δεν εχει σχεδιάσει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στο ίδιο του το σώμα, οπότε αναμένεται ότι σαφώς ένας εξωτερικός παράγοντας έπαιξε κάποιο ρόλο.
Συγκεκριμένα είπε: «Αυτές δεν είναι ασθένειες μόνο των κακών γονιδίων ή ασθένειες που προκαλούνται από το περιβάλλον, αλλά είναι ασθένειες μιας κακής αλληλεπίδραση μεταξύ των γονιδίων και του περιβάλλοντος.
«Επιλέχθηκαν για έρευνα στο γενετικό τους υλικό άνθρωποι από την υποσαχάρια Αφρική, όπου δεν υπάρχει αλάτι.
Είναι ένας από τους λόγους που έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο και έτσι μπορεί οι Αφροαμερικανοί να είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στο αλάτι .
«Σήμερα, η δυτική διατροφή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση της υπέρτασης καθώς και των αυτοάνοσων ασθενειών.

Η ομάδα σε επόμενο σχέδιο της είναι να μελετήσει το ρόλο που παίζουν τα Th17 κύτταρα στα αυτοάνοσα νοσήματα που επηρεάζουν το δέρμα.
«Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι ασθενείς με ψωρίαση μπορεί να ανακουφιστούν από τα συμπτώματά τους με τη μείωση της πρόσληψης αλατιού», είπαν ...
 #100643  από Teo
 Τρί Μαρ 11, 2014 12:05 pm
Οι άνθρωποι είναι κολλημένοι μερικές φορές.

Ασχετα από όλα τα άλλα (με τα οποία μπορεί και να συμφωνώ) δεν μπορούν να αναφέρουν την ψωρίαση ακόμα και σήμερα ως αυτοανοσο νόσημα ενώ έχει αποδειχτεί οτι οφείλεται σε γονιδιακό παράγοντα.

Ετσι και με τα υπόλοιπα...

Μεχρι να βρεθεί για το καθένα η ακριβής αιτία...
 #100656  από Elianna
 Τρί Μαρ 11, 2014 2:36 pm
Teo έγραψε: Ασχετα από όλα τα άλλα (με τα οποία μπορεί και να συμφωνώ) δεν μπορούν να αναφέρουν την ψωρίαση ακόμα και σήμερα ως αυτοανοσο νόσημα ενώ έχει αποδειχτεί οτι οφείλεται σε γονιδιακό παράγοντα.
Δεν παίζει να ισχύουν και τα δύο?
 #100991  από sofia
 Τρί Μαρ 18, 2014 2:58 pm
Ήμουν τόσο πολύ "του αλατιού" που, ... όσες φορές έκανα κορτιζόνη, ... έφτανα σε σημείο να παθαίνω "στερητικό σύνδρομο" λόγω έλλειψής του!!!
Αποφάσισα λοιπόν να το περιορίσω σε καθημερινή βάση, ώστε ... να βρίσκομαι σε "ετοιμότητα" σε ενδεχόμενη λήψη κορτιζόνης!
Με ευχάριστη έκπληξη διαπίστωσα ότι υπάρχουν γεύσεις που δεν ήξερα: η υπέροχη φρέσκια ρίγανη, το άρωμα του φρεσκοτριμμένου πιπεριού, η γλικούτσικη γεύση του μπαλσάμικου ξυδιού και πόσα ακόμα καρυκεύματα πέραν του αλατιού. Έχει γίνει τόσο εκλεπτισμένος πλέον ο ουρανίσκος μου, που ένα φαγητό ... απλώς αλμυρό ... δε μου λέει τίποτα! (μη σας πω ότι με ενοχλεί κιόλας)
Λευκό αλάτι δεν μπαίνει στο σπίτι, όπως και λευκή ζάχαρη. Δοκίμασα το ροζ αλάτι ιμαλαϊων (το χρησιμοποιώ σε ελάχιστη ποσότητα). Αν ξέρετε γι αυτό το προϊόν, πείτε μου τη γνώμη σας.
Αισθάνομαι πολύ περήφανη που κατάφερα να κόψω το αλάτι :smile-happy: (σαν καπνιστής που κόβει το τσιγάρο ... κάτι παρόμοιο) :D :D
 #100993  από sofia
 Τρί Μαρ 18, 2014 3:10 pm
Α!!! ξέχασα να πω ότι ένας γνωστός μου, με ψωρίαση, έχει κόψει το αλάτι (και το χοιρινό επίσης) εδώ και 20 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε. Δεν του εξήγησαν για ποιο λόγο, έτσι του είπαν από την αρχή κι αυτό το εφάρμοσε.