• Επιτροπη και ποσοστό !!!!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #96330  από costas
 Τετ Νοέμ 06, 2013 1:44 am
Ποσοι έχετε περάσει επιτροπή;;;
Βαλτε Ονομα ----και --- ποσοστό !!!! π.χ

χαραλαμπος 40%
 #96338  από Κώστας
 Τετ Νοέμ 06, 2013 12:24 pm
Παντελώς ανούσιο!
Δεν μπορούν να εξαχθούν στατιστικά συμπεράσματα. Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της και αξιολογείται μεμονωμένα σύμφωνα με αυτές. Περιπτώσεις λανθασμένης κρίσης των επιτροπών που έχει οδηγήσει στη διαδικασία της ένστασης υπάρχουν πολλές. Η αναφορά σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και στη δικαίωσή τους ή μη, ίσως να είχε σημαντικότερο νόημα μιας και μπορεί να εξάγει ένα ασφαλές συμπέρασμα για την αξιοπιστία των επιτροπών.
 #96340  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Νοέμ 06, 2013 1:30 pm
Κώστας έγραψε:Παντελώς ανούσιο!
Δεν μπορούν να εξαχθούν στατιστικά συμπεράσματα. Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της και αξιολογείται μεμονωμένα σύμφωνα με αυτές. Περιπτώσεις λανθασμένης κρίσης των επιτροπών που έχει οδηγήσει στη διαδικασία της ένστασης υπάρχουν πολλές. Η αναφορά σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και στη δικαίωσή τους ή μη, ίσως να είχε σημαντικότερο νόημα μιας και μπορεί να εξάγει ένα ασφαλές συμπέρασμα για την αξιοπιστία των επιτροπών.
Σωωωωωστος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τελικα , η αποφαση της επιτροπης εξαρταται απο το ...πώς ξυπνησαν οι γιατροι,εκεινο το πρωι !!!!!!!!!!!! Ή , μαλλον, απο το ...τι εκαναν το προηγουμενο βραδυ....................
 #96342  από costas
 Τετ Νοέμ 06, 2013 1:35 pm
Κώστας έγραψε:Παντελώς ανούσιο!
Κώστα, όλα είναι ανούσια , συζητάμε εδώ για να περναει η ωρα μας, πληροφοριες για την ασθένεια παίρνω από τους γιατρους, για τα νομικά θέματα απο τις αρμόδιες Υπηρεσίες , για τα ψυχολογικά με ψυχολογους και ψυχιατρους , με αυτην την έννοια και το παρον φόρουμ είναι παντελώς ανουσιο ας κλείσει τότε !!!!!!
Εβαλα ένα θέμα έτσι να συζηταμε και για να περναμε τον χρονο μας , ετσι απο περιεργεια ούτε να κανω στατιστικη ούτε τιποτα , ας διεγραφει και το παρον θέμα και όλες μου οι δημοσιευσεις , το ζητω και το αιτουμε από την διαχειριση του φορουμ , ολα ειναι ανουσια , ματαιότης ματαιοτητων τα παντα ματαιότης........... :smile-bigsmile:
 #96344  από Κώστας
 Τετ Νοέμ 06, 2013 2:13 pm
Όχι, δεν είναι όλα ανούσια. Στο forum δεν περνάμε την ώρα μας συζητώντας. Αντιθέτως, αποκομίζουμε πολλά, διασταυρώνοντας εμπειρίες και παραθέτοντας πληροφορίες. Κοινώς πληροφορούμαστε για εξελίξεις, θεραπείες και εφαρμογές τους και συμπτώματα, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, προϊδεάζοντας τους υπόλοιπους να το ψάξουν όσο καλύτερα μπορούν, να ενημερωθούν και να έχουν να υποβάλλουν τουλάχιστον κάποιες ερωτήσεις στο γιατρό τους, που κάτω από διαφορετικές συνθήκες δεν θα το έκαναν, αποδεχόμενοι αδιαμαρτύρητα την όποια υπόδειξή του για εφαρμογή μιας θεραπείας. Μην εκνευρίζεσαι άδικα. Τη συγκεκριμένη σου ιδέα σχολίασα. Δεν υπάρχει λόγος να διαγραφούν οι δημοσιεύσεις σου από το forum. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ που θ΄ αποφασίσω κάτι τέτοιο. Άσε που ούτως ή άλλως δεν θα το έκανα μιας και πρεσβεύω την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και του λόγου. Ο καθένας διαβάζει, αξιολογεί και κρατάει αυτό που θεωρεί ότι μπορεί να του φανεί χρήσιμο. Ταυτόχρονα όμως διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη και τις ιδέες του, χωρίς να έχει την απαίτηση αποδοχής τους από τους υπόλοιπους.
Οι περισσότεροι από εδώ μέσα, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν, πως στο forum δεν συμμετέχουν για να περάσουν την ώρα τους, αλλά πρωταρχικά για να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που μπορεί να μη τους γνωρίζουν προσωπικά, τους θεωρούν όμως πραγματικούς φίλους και συμπαραστάτες, πολλές μάλιστα φορές περισσότερο κι΄ από στενά οικογενειακά τους πρόσωπα και κατά δεύτερο να ενημερωθούν και ν΄ ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους από την ασθένειά μας.
Το σίγουρο είναι, ότι το συγκεκριμένο forum, κάθε άλλο παρά ματαιότης ματαιοτήτων είναι και αν και παλιό μέλος, θα το διαπιστώσεις με τον καιρό.
 #96348  από costas
 Τετ Νοέμ 06, 2013 3:07 pm
Μαθαίνω κι εγω από το φόρουμ , το θέμα που έβαλα είναι πολύ σημαντικό για μενα και θα εξάγω σημαντικα για μενα συμπεράσματα!! Αλλα εσύ μου ο χάλασες ....... δε πειράζει όμως!!!!!!!!!!!!!!!!
 #96349  από Κωνσταντίνα
 Τετ Νοέμ 06, 2013 3:07 pm
Κώστας έγραψε:Όχι, δεν είναι όλα ανούσια. Στο forum δεν περνάμε την ώρα μας συζητώντας. Αντιθέτως, αποκομίζουμε πολλά, διασταυρώνοντας εμπειρίες και παραθέτοντας πληροφορίες. Κοινώς πληροφορούμαστε για εξελίξεις, θεραπείες και εφαρμογές τους και συμπτώματα, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, προϊδεάζοντας τους υπόλοιπους να το ψάξουν όσο καλύτερα μπορούν, να ενημερωθούν και να έχουν να υποβάλλουν τουλάχιστον κάποιες ερωτήσεις στο γιατρό τους, που κάτω από διαφορετικές συνθήκες δεν θα το έκαναν, αποδεχόμενοι αδιαμαρτύρητα την όποια υπόδειξή του για εφαρμογή μιας θεραπείας. Μην εκνευρίζεσαι άδικα. Τη συγκεκριμένη σου ιδέα σχολίασα. Δεν υπάρχει λόγος να διαγραφούν οι δημοσιεύσεις σου από το forum. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ που θ΄ αποφασίσω κάτι τέτοιο. Άσε που ούτως ή άλλως δεν θα το έκανα μιας και πρεσβεύω την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και του λόγου. Ο καθένας διαβάζει, αξιολογεί και κρατάει αυτό που θεωρεί ότι μπορεί να του φανεί χρήσιμο. Ταυτόχρονα όμως διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη και τις ιδέες του, χωρίς να έχει την απαίτηση αποδοχής τους από τους υπόλοιπους.
Οι περισσότεροι από εδώ μέσα, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν, πως στο forum δεν συμμετέχουν για να περάσουν την ώρα τους, αλλά πρωταρχικά για να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που μπορεί να μη τους γνωρίζουν προσωπικά, τους θεωρούν όμως πραγματικούς φίλους και συμπαραστάτες, πολλές μάλιστα φορές περισσότερο κι΄ από στενά οικογενειακά τους πρόσωπα και κατά δεύτερο να ενημερωθούν και ν΄ ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους από την ασθένειά μας.
Το σίγουρο είναι, ότι το συγκεκριμένο forum, κάθε άλλο παρά ματαιότης ματαιοτήτων είναι και αν και παλιό μέλος, θα το διαπιστώσεις με τον καιρό.
Κώστα συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενά σου και μιλώντας βιωματικά θα πω ότι μία γιατρός με διαβεβαίωσε ότι αν δεν έκανα το tysabri θα ήμουν σήμερα στο καροτσάκι και ένας γιατρός με "απείλησε" ότι αν δεν κάνω μιτοξανδρόνη σε ένα χρόνο θα κάτσω στο καρότσι.

Για την ιστορία θα ξαναπώ ότι μπήκα στην αγωγή του tysabri όταν ήμουν στην κλίμακα αναπηρίας (EDSS) στο 1,5 και βγήκα έπειτα από 4 χρόνια στο 6,5.Αν αναρωτιέται κάποιος πώς συνέβει αυτό, υπάρχει απάντηση που θα πάρει πολύ να εξηγήσω............
Την μιτοξανδρόνη έπρεπε να την πάρω το Μάιο του '12 και σύμφωνα με το γιατρό έπρεπε να κάθομαι στο αμαξίδιο έπειτα από ένα χρόνο, δηλαδή το Μάιο του '13.
Και βέβαια αυτά τα φάρμακα κάνανε "θαύματα" σε άλλους, αλλά ο γιατρός είχε απέναντί του εμένα και αυτό κρίνω, επικρίνω, κατακρίνω.Γιατί πρέπει να δώσω το άλλοθι (μόνοι τους το επινόησαν), ότι η σκπ είναι δακτυλικό αποτύπωμα;;;Αν είναι δακτυλικό αποτύπωμα να εξατομικεύσουν την ιατρική που παρέχουν και να μην ασχολούνται με ποσοστά που θεραπεύονται, επειδή αυτά έρχονται σε αντίθεση.
Αυτό με κάνει και όχι μόνο, (είναι πολλά περισσότερα) που με έκαναν να μην εμπιστεύομαι τις γνώσεις τους.Δεν είμαι υπερόπτης ούτε αλλαζόνας τολμώντας να ξεστομίζω ότι δεν εμπιστεύομαι τις γνώσεις τους.
Όπως προειδοποίησα μιλώ βιωματικά, παρατηρώντας και τους συμπάσχοντες.
Ούτε τα στατιστικά τους εμπιστεύομαι επειδή γνωρίζω την πρακτική τους(μεγάλη ιστορία).

Το forum στάθηκε για μένα σε δύο δύσκολες φάσεις της ζωής μου (μέχρι τώρα).Μία όταν έπρεπε να αποφασίσω αν θα συνεχίσω τη ζωή που έκανα με τα φάρμακα, ενώ έβλεπα ότι χειροτερεύω και μία σε υποτροπή μου που ένοιωσα ότι είχα το πιο μεγάλο επισκεπτήριο του κόσμου.Άνθρωποι που με κατάλαβαν και μου συμπαραστάθηκαν, με εμψύχωσαν με λόγια όχι από κείνα που λέγονται για να ειπωθούν (τα επιτειδευμένα), αλλά από καρδιάς, ουσιαστικά και δεν παύω να σας ευχαριστώ.

Costa είμαι βέβαιη ότι η πρόθεσή σου ήταν καλή.Ξαναδες το :smile-hi:
 #96350  από sofia13
 Τετ Νοέμ 06, 2013 3:42 pm
Συμφωνώ με τα του Κώστα.
Αλλά βρήκα κομμάτια του εαυτού μου στα της Κωνσταντίνας !
Η γνωριμία μου εδώ σ΄αυτό το φόρουμ, με συνασθενείς μου, κατάφερε να αναπτερώσει το ήδη
χαμένο -τότε- ηθικό μου και να μάθω πράγματα που κανείς επιστήμονας δε μου είπε ποτέ....
Και γνώρισα ανθρώπους που γίναν οικογένειά μου.....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !
 #96352  από Νίκος_76
 Τετ Νοέμ 06, 2013 4:03 pm
Το διάβασα και γω το post χθες, και θα προσπαθήσω να θυμηθώ τι ακριβώς αίσθημα μου έβγαλε. Το πρώτο που σκέφτηκα (και βασικά το πιο σηματικό) ήταν ότι αν μετα απο μερικες μέρες υπηρχε μια λιστα με τέτοια ποσοστά, αν θα τρόμαζε νέα μέλη της ΣΚΠ ή μικρά σε ηλικία που ακόμα δεν έχουν συνειητοποιήσει τη κατάσταση ή δεν έχουν τη δύναμη να το κάνουν ή στη τελική δε θέλουν. Δυστυχώς δεν είμαι ψυχολόγος για να απαντήσω σε αυτό μου το ερωτημα, αλλά θέλει προσοχή τι εικόνες λιστες κτλ κτλ προβάλουμε εδω μέσα. Τα παιδιά που πάνε σχολείο έχουν αλλη πραγματικότητα απο αυτή των μεγαλύτερων και αυτό δε πρέπει να το ξεχνάμε.
Απο την άλλη σκέφτηκα ότι κατι σε προβληματίζει και αφού δεν ηξερα πιο είναι σωστό αποφάσισα να μην σχολιάσω αφού με θεωρούσα ανεπρκή. Costas μη τα παίρνεις όλα σοβαρά. Δε πάει να πεί ότι αν διαβάσεις ένα σχόλιο συμφωνούν όλοι με αυτό. Επίσης μη θεωρείς ότι αν δε σχολιαστεί κάτι, είναι θέση συμφωνίας. Το πιο σοβαρό σε τετοια ζητήματα είναι να μη προσπαθούμε να έχουμε άποψη για όλα αν πρώτα δε μελετήσουμε όλες τις παραμέτρους και όχι μόνο τη δική μας οπτική γωνία. Η απάντηση της Κωσταντίνας είναι πολύ όμορφη και γλυκιά. Είμαι βέβαιος ότι είχες τις καλύτερες προθέσεις. Στη τελική υπάρχουν και τα προσωπικά μηνύματα και ο admin. Μου αρέσει πολυ η στατικστική, οι γραφικές παραστάσεις και άλλα τέτοια ίσως όμως δεν είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα, γιατί παράλληλα πρέπει να γίνει ανάλυση και στο προφιλ των ατόμων μου συμμετέχουν. Πχ ένας που πάει πολύ καλά με τα φάρμακα συμμετέχει σε φόρουμ? τι ποσοστό των ασθενών που βρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση πάνε στις επιτροπές? πόσοι νοσούν και δε θέλουν να το πουν? και αλλα τέτοια που είναι βασικά. Μη βγει κανενα λανθασμένο συμπέρασμα και τροβάζει ο κόσμος ή και το αναποδο.