• Αυτά ειναι τα δικα μου συμπτωματα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #96133  από Νίκος_76
 Πέμ Οκτ 31, 2013 6:35 pm
Γεια σας φιλοι μου,
νεο μελος και γω, ακομα δεν εχει καθοριστει η παθηση αν ειναι ΣΚΠ αλλα τελος παντων ειναι τετοιας μορφης. Ακομα ειμαι με αναρρωτικη, μου ειχε μουδιασει το αριστερο χερι και τα τα πλευρα μου στο αριστερο μερος. Τελος παντων πριν δυο τρεις μερες αρχισα να νοιωθω και τα πρωτα σημαδια βελτιωσης απο 16-10 οπου και ειχα αρχισει κορτιζονη με ορο (5 μερες). Πλεον μπορω να πω οτι ειμαι καλυτερα απο τοτε που μπηκα στο νοσοκομειο. Το χερι δουλευει πολυ καλα, δεν εχει αφη στα ακροδακτυλα ενω τα πλευρα μου, μου προκαλουν μια μικρη αισθηση ριγους, συνεχομενου σπασμου, συνεχομενης κραμπας, δε ξερω πως να το περιγραψω, αλλα δεν ειναι οπως πριν μερκιες μερες που απλα δεν ενοιωθα τιποτα, σαν να ειναι ξενα.
Η αισθηση κουρασης φανηκε μετα το νοσοκομειο και κρατησε μια εβδομαδα, απο χθες μπορω να πω οτι κουραζομαι σχεδον φυσιολογικα. Καποια προβληματακια συγκεντρωσης, δυσκολιας εκφρασης προς το παρον θελω να τα θεωρω ασχετα. Δε νοιωθω νοητικα δυνατος αυτες τις στιγμες για πολυ συνθετες σκεψεις και νομιζω οτι ειναι ψυχολογικο απο το σοκ του προβληματος.

Εδω και δυο μερες ομως νοιωθω αλλα πραγματα. Το χερι 3-4 φορες τη μερα τιναζεται.
Σημερα πηγα για καφε και εκανα το λαθος να συμετεχω σε πολιτικη κουβεντα που ειναι το χομπι μου. Ενοιωσα πανικο, καταλαβα οτι δε πρεπει να το ξανακανω. Η κουβεντα ανεβασε παλμους, και ξαφνικα αρχισα να τρεμω εσωτερικα. Σαν να περναει ρευμα σε ολο μου το σωμα. Το χερι αρχισε να κανει σπασμους. Καταλαβα οτι επρεπε να συγκεντρωθω και να ηρεμησω. Τερμα αυτα για μενα. Σημερα καταλαβα οτι ειμαι αρρωστος, και πρεπει να προσεχω. Δε πρεπει να ξεχαστω και να ξεθαρευω και πανω απο ολα ηρεμια.
Φιλοι μου, ακομα ψαχνομαι δε ξερω καποια απο τα παραπανω δεν ειναι συμπτωματα της απομυελωσης αλλα αυτο με το εσωτερικο ρευμα που ενοιωσα με σοκαρε, ηταν σαν να μου μιλησε το σωμα μου και να μου ειπε Νικολα κοφ'το επιτελους μου εχεις κανει κακο, τι να κανω για να το καταλαβεις??
 #96145  από marian77
 Παρ Νοέμ 01, 2013 9:16 am
Αγαπητέ Νίκο,

Καταρχήν χαλάρωσε.....αυτό που περιγράφεις.....ηλεκτρικό ρεύμα και τράνταγμα εσωτερικό...κάπου διάβασα ότι λέγεται ¨Καρέκλα του μπαρμπέρη" και συναντάται σε ασθενείς με ΣΚΠ....πάρε το χρόνο σου...πάρε και άλλη άδεια εαν χρειαστεί απο τη δουλειά (αυτή εκεί είναι δεν φεύγει) και μεις εδώ είμαστε.Σημασία έχει να γίνει σωστή διάγνωση και άμεσσα.. :smile-inlove:

Αυτά τα έχω κ γω κατά καιρούς......Μην δίνεις σημασία....θα περάσουν.. :smile-rofl:
 #96149  από Νίκος_76
 Παρ Νοέμ 01, 2013 11:18 am
Καρεκλα του μπαρμπερη!!!! Αν ειναι ετσι πολυ γουσταρω. Χιχιχι.. Λοιπον σημερα θα παω στο νοσοκομειο να βρω τη γιατρο μου. Μετα παω πραγματικα στον μπαρμπερι να δει λιγο την αλογοουρα μου και μετα θα σας πω νεα. Αν παθω κριση στη καρεκλα το πρωτο που θα κανω ειναι να γελασω!! Οσο για την γιατρό της ετοιμασα ερωτηματολογιο και διαγραμμα συμπτωματων ανα ημερα...θα την φρικαρω και πολυ γουσταρω.
 #96153  από marian77
 Παρ Νοέμ 01, 2013 11:29 am
Νίκος_76 έγραψε:Καρεκλα του μπαρμπερη!!!! Αν ειναι ετσι πολυ γουσταρω. Χιχιχι.. Λοιπον σημερα θα παω στο νοσοκομειο να βρω τη γιατρο μου. Μετα παω πραγματικα στον μπαρμπερι να δει λιγο την αλογοουρα μου και μετα θα σας πω νεα. Αν παθω κριση στη καρεκλα το πρωτο που θα κανω ειναι να γελασω!! Οσο για την γιατρό της ετοιμασα ερωτηματολογιο και διαγραμμα συμπτωματων ανα ημερα...θα την φρικαρω και πολυ γουσταρω.

χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!! :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-rock: :smile-rock:
 #96174  από Νίκος_76
 Παρ Νοέμ 01, 2013 7:40 pm
Λοιπόν να μαι παλι. Γυρισα και απο τη γιατρο και απο τον μπαρμπερη. Το κοτσιδι εστρωσε.
Η γιατρος 10 λεπτα με το ρολοι με ειδε. Οτι προλαβα ρωτησα. Αυτά που έμαθα ήταν οτι η μαγνητική δεν ήταν τέτοια για να φανουν προβλήματα στην οραση. Αν χρειαστεί μου είπε θα κανουμε και άλλη. Θεωρώ ότι δεν χρειαζεται. Δυο μερες ηταν που προβληματιστηκα με τα ματια, τωρα ειναι καλα. Μου είπε ότι κατι σπασμοι, και αυτο το ρίγος πρέπει να είναι απο την κροτιζονη. Μου είπε ότι εχω πάρει μεγαλη ποσοτητα και πρέπει σιγα σιγα να τη μειωσουμε. Θεωρεί οτι απο σήμερα μπορω να αρχιζω τη μειωση αφου τα κυρια συμπτωματα εχουν υποχωρήσει παρα πολυ. Και δε διαφωνω με αυτο. Νοιωθω καλα. Λιγο περιεργα αλλα δυνατος. Επισης μου είπε οτι αν και η κροτιζονη επρεπε να με προστατεψει απο βροχυτιδα να παω να δω παθολογο. Αντιβιωση μπορω να πάρω κανονικά, δεν υπαρχει προβλημα με τη κροτιζονη. Εχει πεσει λεει λιγο το ανοσοποιητικό μου και πρεπει να προσέχω. Δε θα παω σε παθολογο αφου νομιζω οτι με αυτα που πηρα μονος μου το προλαβα αλλα θα προσεχω. Τέλος μου είπε οτι οταν βγουν ολες οι εξετασεις και τις δουν θα με παρουν τηλεφωνο. Αν δε με παρουν μου είπε να τους παρω εγω. Δε θα με παρουν δηλαδη και θα τους παρω εγω :smile-bigsmile:
Τώρα έχω αρχισει να σκέφτομαι παλι τη δουλεια. Χθες 2 ωρες στο τηλεφωνο με είχαν.
Δε ξερω τι να κανω με το θεμα αυτο. Τα παιδια δε καταλαβαινουν και ειναι λογικο. Αν τους εξηγησω θα φαω ψυγειο και σιγα σιγα θα πρεπει να ψαξω αλλη. Αν συνεχισω με τους ίδιους ρυθμους και κυριως με τα ίδια μυαλα δε θα μου βγει σε καλο. Πρεπει να τα ζυγισω τα πραγματα και ισως απο μελέτες το γυρισω στα αγροτικά. Πάντα το σκεφτομουν αλλά τώρα φοβαμαι την πορεία μου με το προβλημα.
 #96189  από fillcinefil
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 12:40 am
Για σου Νίκο. Ώπα ώπα ώπα, πάρτο αλλοιώς, πάμε πάμε πάμε, καλώς... τράβα χειρόφρενο.
Παρακολουθώ τα γραφόμενά σου. Σου μιλάω σαν "καριερίστας" (στην ΠουΣού). Αυτή τη στιγμή ακόμη πιστεύω ότι είσαι στην "ανάρωση" (recovery), από μια ώση. Όταν επανέρθεις (και πιστεύω θα είσαι... λίγο καλύτερα από το 99%) θα ξαναδείς τα πράγματα με άλλο μάτι.
Είχες μια ώση. Προφανώς όταν θα πάς στη δουλειά με τα χαρτιά για την αναρωτική (δεν ξέρω ακριβώς τι κάνεις) αλλά θα τα δεί σίγουρα ο "μπόσης" σου. Δεν ξέρω εάν γράφει στην διάγνωση σκλήρηνση κλπ ή απλά απομυελινοτική, ή κατιτίς τελοσπάντων. Εάν είναι γνώστης του θέματος θα καταλάβει περι τίνος (λίγο απίθανο αλλά και πάλι... *). Οπότε το θέμα νομίζω είναι τι πληροφόρηση θα του δώσεις εσύ. Και πάμε σε εσένα. Για να ξέρεις τί να "διαδίδεις" (και τα περισσότερα τα δια-δείχνει η ψυχολογία). *Αν πχ είχες σπάσει το πόδι σου και γυρνούσες κουτσαίνοντας θα σε απέλυαν;
Έχεις κάνα κοντινό σόι με τον Θησέα; Μην αρχίζεις να βάφεις τα πανιά μαύρα. Έχω δεί περιπτώσεις και περιπτώσεις. Μπορεί να περάσεις καί άλλα 38 "ποιοτικοτικότερα" χρόνια που να μην τα φαντάζεσαι σήμερα. Αλλά ακόμη και αν έχεις ψιλοενοχλήσεις (το 0,κάτι %), ψιλοενοχλήσεις θα είναι. Το 70% του πληθυσμού όλο και κάτι αισθάνεται. Εσύ κοίτα να αγαπάς τον εαυτό σου και να του φέρεσαι εντάξη.
Μην σκευτείς στιγμή, να απέχεις από οτιδήποτε (καλά ίσως λίγο από τα extra extrem πχ να διασχίσεις την έρημο με τα πόδια, πάντα να πάιρνεις την γκαμήλα :laughing-rolling:).
Μην αφήσεις να χαθεί το ενδιαφέρον (σου) για την ζωή (σου), (μηχανάκια, κοτσιδάκια, κοριτσάκια, δουλειά (φτού... αυτό δεν κάνει ρίμα), κλπ κλπ και πρώτα απ'όλα αυτούς που αγαπάς).

Μην κάτσεις να την περιμένεις, τρέχα να μήν σε φτάνει. :auto-dirtbike:

:greetings-waveyellow:
 #96191  από fillcinefil
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 12:43 am
Ά ξέχασα να σε πώ.
Δικός σου ο γάτος; Να τον χαίρεσαι. Απ εδώ ο Jeik.
folder.JPG
folder.JPG (20.63 KiB) Προβλήθηκε 11335 φορές
 #96192  από Νίκος_76
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 1:03 am
Φιλ
ωραίο το γατι σου.Είσαι πολυ καλος με τα ποσοστά που γραφεις. Μακαρι να ειναι ετσι. Εχεις δικιο με τη δουλειά απλά εδω και μερικά χρόνια υπάρχει πολυ πίεση πολυ διάβασμα πολυ ρίσκο. Μαλλον λυγισα εκει πέρα. Ειχα φτάσει σε σημείο να μη με νοιαζει αν τη χασω και εψαχνα αλλο τρόπο ζωής.
Τώρα όμως φοβάμαι να το κάνω. Αυτό ανέφερα απλά. Ξέρω θα μου πείς ότι πρέπει να αποφασίσω σαν να μην έχω τίποτα, και αυτό είναι το σωστό. Θα κάνω λίγο υπομονή να στρώσω ψυχολογικά, θα προσπαθήσω να αλλάξω ορισμένες καταστάσεις -το αφεντικό είναι γάτα, ηρθαν και με είδαν 10 στο νοσοκομείο- απλά ξέρω ότι θα τους κακοφανεί που ο Νικος που τα έκανε ολα, βοήθαγε τους πάντες έβρισκε παντα χρονο και ξενύχταγε για πλάκα κάθε μερα έχει πλέον αλλάξει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νίκος_76 την Δευ Νοέμ 04, 2013 10:05 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #96232  από fillcinefil
 Κυρ Νοέμ 03, 2013 1:26 am
Και κάτι άλλο. Και εγώ σε πολυεθνική μέσα είμουν.
Όταν παρουσίασα την κατάστασή μου στον προιστάμενό μου. Με πήρε μέσα στο γραφείο, έκλεισε την πόρτα (που όταν γινόταν αυτό η πόρτα έκλεινε να μην ακούγονται οι φωνές μέχρι έξω), και εν ολίγης μου είπε τα εξής: Φίλ κοίτα μπορεί εκεί έξω να σε... τιριρί, και να σου έχωνα τις φωνές κλπ κλπ, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο, αφού έχω μιλήσει με γραφείο προσωπικού, Team managers κλπ, ανθρώπινα θα σε στηρήξουμε. Όχι ότι θα πάψω να σου ζητάω πράγματα αλλά μέσα σε λογικά πλέων πλαίσια. Και ενώ κανονικά δουλεύαμε σε εβδομαδιαία βάση, με ένα ρεπό σε κάποια τυχαία μέρα (πότε-πότε και Κυριακή), μου πρόσφερε όλα τα Σαββατοκύριακα off. Δεν θυμάμαι εάν του απάντησα άμμεσα, αλλά αρνήθηκα το συγκεκριμένο βλέποντας ότι έτσι κανείς από την ομάδα πιά, δεν θα ξανάπαιρνε Κυριακή. Κράτησα βέβαια την ρύθμηση του πενθήμερου, αλλά πάλι στην κυλιόμενη βάση. Και δεν τον απογοήτευσα, τηρώντας όλες μου τις υποχρεώσεις (συχνά μένοντας στη δουλειά και 10-11 ώρες). Και να φανταστείς ότι είμουν ήδη ασθενής 10-15 χρόνια.
Οπότε (και σκεπτόμενος ότι το Ιατρικό θέμα το έχουν) μην βιάζεσε να αποφασίσεις πριν να δείς πως τελικά θα σου φερθούν. Πιστεύω (είμαι σίγουρος) θα σου φερθούν ανθρώπινα. Απο εκεί και πέρα (όπως λές), κάνε αυτό που πιστεύεις.
Μια άποψή μου. Ποιό εύκολα θα προσαρμοστείς σε ένα ήδη γνωστό περιβάλον και σε μιά δουλειά που έχεις και την ξέρεις, παρά να να προσπαθείς εξ'αρχής να ποιάσεις δουλειά σε κάτι καινούριο, και εκεί μέσα να βρείς και τους ρυθμούς σου.
Περίμενε πρώτα να δείς,
και κατόπιν πράξε ανάλογα.