• MRI Αποτελέσματα

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #95901  από Panos1978
 Πέμ Οκτ 24, 2013 7:02 pm
nina1972 έγραψε:Σας ευχαριστώ ολους για το ενδιαφέρον. Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε την πίεση και τρέλα στην οποία με έχουν φέρει όλα αυτά.

Μια από τα ίδια Πάνο.....έχω αρκετές εστίες στο κεφάλι καμία στον αυχένα, παρακέντηση αρνητική και τώρα πάμε για το δεύτερο γύρο εξετάσεων....κοντεύω να τα παίξω....αλλά υπάρχουν και χειρότερα φίλε! Σκέψου να είχαμε καρκίνο.......
Για ποιον λόγο και άλλες εξετάσεις εφόσον έχεις αρνητική παρακεντηση;;;
Έχεις παλαιότερες μαγνητικες να τις συγκρίνεις;
 #95902  από Panos1978
 Πέμ Οκτ 24, 2013 7:02 pm
Panos1978 έγραψε:
nina1972 έγραψε:Σας ευχαριστώ ολους για το ενδιαφέρον. Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε την πίεση και τρέλα στην οποία με έχουν φέρει όλα αυτά.

Μια από τα ίδια Πάνο.....έχω αρκετές εστίες στο κεφάλι καμία στον αυχένα, παρακέντηση αρνητική και τώρα πάμε για το δεύτερο γύρο εξετάσεων....κοντεύω να τα παίξω....αλλά υπάρχουν και χειρότερα φίλε! Σκέψου να είχαμε καρκίνο.......
Για ποιον λόγο και άλλες εξετάσεις εφόσον έχεις αρνητική παρακεντηση;;;
Έχεις παλαιότερες μαγνητικες να τις συγκρίνεις;
 #95928  από Panos1978
 Παρ Οκτ 25, 2013 3:27 pm
Τελικά φαίνεται να είναι πολύ σύνηθες εύρημα οι "ολιγάριθμες μικρές στικτές εστίες" "μη ειδικού τύπου αλλοιώσεις".
Δεν εξηγείται αλλιώς ότι όλοι αρνούνται να μου κάνουν παρακέντηση.
Θα σας κρατάω ενήμερους για ότι συμβαίνει και ελπίζω να βοηθήσω αρκετούς με παρόμοια θέματα
 #95938  από nina1972
 Παρ Οκτ 25, 2013 10:27 pm
Πάνο, νέα μαγνητική μου ζητήσανε στο 6μηνο (έχει παρέλθει και απλώς το καθυστερώ - καθυστερημένη άρνηση και κακή ψυχολογία, αλλά θα πάω....) Αν ψάξεις εδώ μέσα θα δεις ότι αρνητική παρακέντηση δεν λέει και πολλά....Κάποιοι εδώ λένε ότι μόνο σε περίοδο ώσεων έχουμε θετική παρακέντηση - διορθώστε με παιδιά αν κατάλαβα λάθος! Πάντως όντως σύνηθες να υπάρχουν αλλοιώσεις στη λευκή ουσία. Αν δεν υπάρχουν συμπτώματα δε μπορούν αν είναι σίγουροι ότι είναι ΣΚΠ και φυσικά δε δίνουν θεραπεία. Η γιατρός μου είπε το εξής χαρακτηριστικό "θεραπεύουμε συμπτώματα και όχι ακτινογραφίες...."
 #95945  από soo_simple_
 Παρ Οκτ 25, 2013 11:38 pm
Φιλε Πανο,

Καλησπερα!
Μην τρελαινεσαι!! Δουλευω σε νοσοκομειο και εχω να σου πω οτι εστιες στη μαγνητικη ειναι πολυ συχνο ευρημα χωρις να σημαινουν απολυτως τιποτα!Ασε που ανθρωποι με ημικρανιες εχουν συχνα καποιες!Μηπως το μουδιασμα στο προσωπο προηγειται των πονοκεφαλων και ειναι ημικρανιες με αυρα αυτο που περιγραφεις?
Οι ιστοριες μας ταιριαζουν σε πολλα (διαβασε πιο κατω )
Περναω και εγω φασεις ανα περιοδους, λογω μουδιασματων που ερχονται και παρερχονται..Παρακεντηση και εμενα δεν μου προτεινε κανενας (βασικα ουτε και μαγνητικες , μονος μου πηγα και τις εκανα ). Χαλαρωσε και προσπαθησε να το ξεχασεις (τι σου λεω τωρα?) Και στην τελικη μαθε να ζεις με αυτο! Ενα μουδιασματακι στο προσωπο ειναι, δεν ειναι κατι τραγκο! Βγαλε ομως απο το μυαλο σου καθε αρνητικη σκεψη!
 #95955  από Φαίδρα
 Σάβ Οκτ 26, 2013 11:31 am
nina1972 έγραψε:Αν δεν υπάρχουν συμπτώματα δε μπορούν αν είναι σίγουροι ότι είναι ΣΚΠ και φυσικά δε δίνουν θεραπεία.
Δυστηχώς οι περισσότεροι ιατροί προτείνουν "θεραπείες" και χωρίς συμπτώματα, έχοντας κάποιος ορισμένες (όχι απαραίτητα ενεργές) εστίες και περάσει μόνο ΜΙΑ ώση. Και μάλιστα απειλούν πως αν δε λάβεις τη "θεραπεία" θα μείνεις ανάπηρος. :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek:
 #95958  από Panos1978
 Σάβ Οκτ 26, 2013 12:15 pm
Με βοηθάει απίστευτα η συμμετοχή και οι απόψεις σας.

Χθες πήρα τις μαγνητικές και έψαχνα και άλλους ακτινολόγους και νευρολόγους για εκτίμηση.
Η τελευταία έγινε σε 3 τέσλα και έδειξε πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα με τις υπόλοιπες που έχω κάνει τα τελευτάια 3 χρόνια.
"ολιγάριθμες εστίες υψηλου σήματος παρά το μετωπιαίο κερας δεξιά και στο ημιωοειδές κέντρο αριστερά - χωρίς παθολογικό εμπλουτισμό - (μη ειδικού τύπου αλλοιώσεις).
Συγκριτικά με παλαιότερους ελέγχους δεν παρατηρείται μεταβολή των εστιών"

Όλοι οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί. "τι το ψάχνεις;" μου λένε "αφού δεν υπάρχει".

Ψάχνω κάποιον τεκμηριωμένα και ορθολογικά να μου εξηγήσει τα δεδομένα.
Και μία παραπάνω εστία να υπάρχει από τις αρχικές μαγνητικές τότε ειναι πολύ πιθανή σκλήρυνση (δίαβασα).
Και αν δεν είδαν προσεχτικά τη μαγνητική και τους ξέφυγε;;; Αν δεν έκαναν σωστή σύγκριση με τις προηγούμενες; Οι εστίες είναι μικρές. Εύκολα ξεφεύγει στο μάτι.
Εώς πότε θα κάνω μαγνητικές για να δούμε αν υπάρχει νέα εστία;
Λογικά 3 χρόνια θα πρέπει να είναι αρκετός χρόνος για να μην έχει υπάρξει μεταβολή... η μηπως οχι;;;
3 χρόνια με τις ίδιες συγκεκριμένες μη ειδικού τύπου εστίες είναι αρκετός χρόνος για να σιγουρευτείς ότι αυτές οι εστίες δεν είναι απομυελινωτικου τύπου;;;

Εχώ τρελαθεί να διαβάζω για την διάγνωση της σκλήρυνσης

Έχω τρελαθεί και ερμηνεύω το κάθε μου μούδιασμα η πόνο βάση των κριτηρίων για την διάγνωση...
Το δεξί μέρος του προσώπου συνεχίζει να είναι μουδιασμένο τις περισσότερες μέρες της ημέρας. Όμως αυτό συμβαίνει σε περιόδους στρες πολλά χρόνια τώρα...δεν θα υπήρχε και κάτι άλλο πιο χειροπιαστό ακτινολογικά η παθολογικά τόσο καιρό;;;

Τα γράφω για να τα κατανοήσω και ο ίδιος. Μακάρι να μπορούσα να εμπιστευτώ την γνώμη των ειδικών αλλά για κάποιον λόγο κάπου αυτο το puzzle έχει κάποια κενά
 #95959  από litsa
 Σάβ Οκτ 26, 2013 1:42 pm
ποτέ σε αυτή τη ζωή δεν θα καταφέρουμε να γεμίσουμε αυτο το πάζλ!

αποδέξου το, όπως και ο καθένας νέος απο εμάς αλλά και παλιός!

τι ψάχνεις να βρεις? αφού και να υπάρχει κάτι , λέω εγώ τώρα .... δεν έχεις συμπτώματα...

εγώ θα έλεγα κοίτα να αλλάξεις τρόπο ζωής, διατροφή, άσκηση, πάρε και μερικά συμπληρώματα διατροφής και όλα θα είναι πιο καλά...

να ξέρεις ότι τα περισσότερα που μας βρίσκουν είναι λόγω άγχους και κακού τρόπου ζωής...

μην κοιτάς τις εστίες αλλά εστίασε στην ηρεμία σου...

στο κάτω κάτω όπως είπε και ένας συμφουρμίτης... και να βρεις την σκπ, τι θα καταλάβεις?

έτσι μου είπε και ένας γιατρός για έναν άλλο γολγοθά που περνάω, και να βρεις διάγνωση, τι θα κάνεις? όταν κλινικά είναι μια χαρά???

:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek:
 #95964  από Panos1978
 Σάβ Οκτ 26, 2013 5:40 pm
μην κοιτάς τις εστίες αλλά εστίασε στην ηρεμία σου...

στο κάτω κάτω όπως είπε και ένας συμφουρμίτης... και να βρεις την σκπ, τι θα καταλάβεις?

έτσι μου είπε και ένας γιατρός για έναν άλλο γολγοθά που περνάω, και να βρεις διάγνωση, τι θα κάνεις? όταν κλινικά είναι μια χαρά???

:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek:[/quote]

Λίτσα μιλάς ωραία απλά η θεωρία απέχει πολύ απο την πράξη. Έχεις απόλυτο δίκιο απλά σαν άνθρωπος είμαι ορθολογιστής.
Μου αρεσουν τα ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα πράγματα.

Όταν ακούω από έναν "δεν είναι εστίες" από άλλον "είναι ισχαιμικό" από άλλον "αγγειακό" από άλλον "είναι φυσιολογικά ευρήματα" αλλά στο πόρισμα γράφει ο ένας 2 ο άλλος 2-3 και ο άλλος ολιγάριθμες στικτές εστίες μη ειδικου τύπου που δεν διαφέρουν από παλαιότερες μαγνητικές.

Πως λοιπόν όλοι αυτοί να μη χάνουν την αξιοπιστία τους στα μάτια μου;
Πως να εμπιστευτώ μια γνώμη όταν η τεκμηρίωση της διαφέρει από την τεκμηρίωση κάποιου άλλου;
Έχω δει σίγουρα 5 νευρολόγους. Και οι 5 μου είπαν ότι δεν είναι σκλήρυνση αλλά και οι 5 έκαναν διαφορετική διάγνωση.....
Όταν λοιπόν ανακαλύπτεις ότι δεν μπορείς να βρεις την άκρη στο τουνελ νιώθεις αβοήθητος και από κει ξεκινάνε όλα τα άλλα ψυχικής φυσης προβλήματα.
 #95968  από litsa
 Σάβ Οκτ 26, 2013 7:32 pm
πες τα αλλού αυτά που λες....
εγώ καταλαβαίνω, αλλά για μία ακόμα φορά είμαι ανίσχυρη μπροστά στους ''Θεούς'' γιατρούς!!!

επιλέγω να μην τρελαθώ, μπας και ζήσουμε φυσιολογικά...!

και εγώ θέλω τεκμηριωμένα, αλλά Θεοί τελικά δεν είναι οι γιατροί....

και κάτι ακόμα, που βάζεις την δικιά τους διαταραγμένη πλέον φύση, λόγω της κρίσης που τους έκοψε κάθε λογής παροχές και εισοδήματα!!! ξέρεις τι έχουν πάθει??? μεγάλη κρίση!!

γιατί πολύ απλά γιατροί δεν έγιναν για την Ιατρική αλλά για το χρήμα και την δόξα, οπότε χάνοντας το χρήμα έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και έγιναν τίποτα και αυτό το τίποτα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τις περικοπες στα νοσοκομεία, φτάνει σε εμάς με ότι αυτό συνεπάγεται κάθε φορά..!!!

ένας άσχετος γιατρός μου είπε, ότι στην ιατρική εάν δεν είναι κάτι ξεκάθαρο πάντα θα έχεις το 3-2.....

οπότε ο καθένας κάνει ότι νομίζει και όσο και όπου φτάνει !!!!
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: