• MRI Αποτελέσματα

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #95853  από Panos1978
 Τετ Οκτ 23, 2013 6:37 pm
Καλησπέρα παιδιά,

Πριν 3 χρονια έκανα μια μαγνητική εγκεφάλου επειδη είχα δυνατο πονοκέφαλο - βρήκαν μερικές εστίες (μη ειδικού τύπου) που δεν εμπλουτίζονται.
Ένα νέο σύμπτωμα είναι μούδιασμα δεξιά στο πρόσωπο...
Νέες εξετάσεις - Μέχρι και σήμερα όλες οι μαγνητικές δεν έχουν καμία διαφορα με την αρχική και έκανα και μαγνητική αυχένα η οποία ήταν καθαρή.
Νευρολογικές εξετάσεις και προκλητα δυναμικα επίσης καλα τότε και σήμερα.
Αν και όλοι οι γιατροί με καθησυχάζουν εγώ κοντεύω να τρελαθω διότι όπου και να έχω ψάξει δεν υπάρχουν "αθώες" εστίες. Ειδικά σε έναν 35άρη.
Έχω κλειστεί στον εαυτό μου και δεν έχω όρεξη για τίποτα ελπίζοντας να μην συμβεί κάτι που να επιβεβαιώσει τους φόβους μου.
Θα ήθελα πολύ τα σχόλια σας και αν έχετε ακούσει παρόμοιες περιπτώσεις...
 #95858  από Π.Μ79
 Τετ Οκτ 23, 2013 11:29 pm
Εκτός από πονοκεφάλους, έχεις άλλα συμπτώματα? Αναίτια κόπωση, δυσανεξία σε ζέστη/κρύο, προβλήματα στην ούρηση κλπ?
 #95862  από Panos1978
 Πέμ Οκτ 24, 2013 12:26 am
Έχω ένα μούδιασμα δεξιά στο πρόσωπο το οποίο παρατηρώ να έρχεται σε περιόδους στρες. Από αυτά που ανέφερες όχι.
Λένε διάφοροι ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις με εστιές στην μαγνητική που δεν είναι σκλήρυνση. Προσπαθώ να βρω τέτοιες περιπτώσεις σε Φορουμ και σε μελέτες σε Αγγλικά και Ελληνικά και δεν βρίσκω τιποτα.
Το ότι α) Οι εστίες παραμένουν οι ίδιες εδώ και 3 χρόνια και β) Δεν υπάρχει εστία στην μαγνητική αυχένα είναι αρκετά για να ηρεμήσω???
 #95865  από Φαίδρα
 Πέμ Οκτ 24, 2013 1:06 am
Panos1978 έγραψε:Έχω ένα μούδιασμα δεξιά στο πρόσωπο το οποίο παρατηρώ να έρχεται σε περιόδους στρες. Από αυτά που ανέφερες όχι.
Λένε διάφοροι ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις με εστιές στην μαγνητική που δεν είναι σκλήρυνση. Προσπαθώ να βρω τέτοιες περιπτώσεις σε Φορουμ και σε μελέτες σε Αγγλικά και Ελληνικά και δεν βρίσκω τιποτα.
Το ότι α) Οι εστίες παραμένουν οι ίδιες εδώ και 3 χρόνια και β) Δεν υπάρχει εστία στην μαγνητική αυχένα είναι αρκετά για να ηρεμήσω???
Καλησπέρα Πάνο! Και μόνο το οτι δεν έχεις κάποιο μόνιμο σύμπτωμα είναι αρκετό για να ηρεμήσεις! Προσπάθησε να μη κλείνεσαι στον εαυτό σου, ξέρω πως είναι δύσκολο όταν σε παγώνει ο φόβος, αλλά είναι ένας πρακτικός τρόπος να τον ξεπεράσεις.
Καλή δύναμη κι ελπίζω ακόμη κι αυτό το μούδιασμα να φύγει και να μην ξανάρθει. :pray: :greetings-waveyellow:
 #95874  από Panos1978
 Πέμ Οκτ 24, 2013 9:15 am
Καλημέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Ξεκινάω απο τώρα ραντεβου με τον γιατρό και θα του ζητήσω να κανει παρακεντηση.
Νομιζω ειναι ο μόνος τρόπος για να αποκλείσουμε την σκληρυνση η τουλάχιστον να βγει διάγνωση νωρίς και να αρχίσει η θεραπεία.
Δεν μπορώ να κάθομαι όλη μερα και να αξιολογώ κάθε τσίμπημα η μούδιασμα σε όλο μου το σώμα. Έχω τρελαθεί και έχω τρελάνει και τους γύρω μου
 #95875  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Οκτ 24, 2013 9:24 am
:greetings-waveyellow: Καλημερα Πανο ! Αν προκειται να ησυχασεις με την παρακεντηση . τοτε κανε την !!!!! Παντως ...εστιες χωρις κλινικα συμπτωματα ΔΕΝ σημαινουν σκπ !!!!!!!Ευχομαι να πανε ολα καλα ! :greetings-waveyellow:
 #95891  από Panos1978
 Πέμ Οκτ 24, 2013 1:38 pm
Ευχαριστώ Αννα για το ενδιαφέρον.
Λοιπον μόλις τελείωσα το ραντεβου με τον Νευρολόγο που παρακολουθεί το θεμα απο την αρχή (έχω δει τουλάχιστον 5-6) και θεωρεί αντιδεοντολογικο να κάνουμε παρακεντηση χωρίς ουσιαστικές ενδείξεις.
Θεωρεί ότι
1) απο την αρχή οι εστιες δεν είχαν εικόνα σκλήρυνσης
2) αν υπήρχε σκληρυνση θα υπήρχε σίγουρα μεταβολή στην εικόνα της μαγνητικής τα τελευταία χρονια
3) το 50% των ανθρώπων με σκληρυνση έχουν εστία η εστιες και στην μαγνητικη αυχενα (που σε μένα δεν βρήκαν)
4) δεν έχω τα κλασικά συμπτώματα σκλήρυνσης

Δεν ξέρω αν αυτά ειναι αρκετα όπως ξέρω ότι ειναι αρρωστημένο να τραβάω το σκοινί.
Θα δείξω τις μαγνητικες και σε κάποιον ακόμα ειδικό και ελπίζω να ακούσω τα ίδια.

Σας ευχαριστώ ολους για το ενδιαφέρον. Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε την πίεση και τρέλα στην οποία με έχουν φέρει όλα αυτά.
 #95892  από Φαίδρα
 Πέμ Οκτ 24, 2013 2:36 pm
Πάνο καλησπέρα και πάλι.
Όπως τα περιγράφεις, προσωπική μου άποψη είναι πως αντιδεολογικό θα είναι κι αν κάποιος ιατρός σου προτείνει ιντερφερόνη ή άλλο φάρμακο για τη σκλήρυνση. Θα το κάνει μόνο για προσωπικό του συμφέρον αν συμβεί κάτι τέτοιο. Χαίρομαι που δε σε έβαλαν στη διαδικασία της παρακέντησης χωρίς λόγο.

Οντως εστίες χωρίς συμπτώματα και υποτροπές δε σημαίνουν ΣΚΠ.
Περαστικά το συντομότερο εύχομαι και να μη σε απασχολήσει ποτέ ξανά το θέμα! :greetings-waveyellow:
 #95893  από nina1972
 Πέμ Οκτ 24, 2013 2:39 pm
Σας ευχαριστώ ολους για το ενδιαφέρον. Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε την πίεση και τρέλα στην οποία με έχουν φέρει όλα αυτά.

Μια από τα ίδια Πάνο.....έχω αρκετές εστίες στο κεφάλι καμία στον αυχένα, παρακέντηση αρνητική και τώρα πάμε για το δεύτερο γύρο εξετάσεων....κοντεύω να τα παίξω....αλλά υπάρχουν και χειρότερα φίλε! Σκέψου να είχαμε καρκίνο.......
 #95900  από Panos1978
 Πέμ Οκτ 24, 2013 6:59 pm
Φαίδρα έγραψε:Πάνο καλησπέρα και πάλι.
Όπως τα περιγράφεις, προσωπική μου άποψη είναι πως αντιδεολογικό θα είναι κι αν κάποιος ιατρός σου προτείνει ιντερφερόνη ή άλλο φάρμακο για τη σκλήρυνση. Θα το κάνει μόνο για προσωπικό του συμφέρον αν συμβεί κάτι τέτοιο. Χαίρομαι που δε σε έβαλαν στη διαδικασία της παρακέντησης χωρίς λόγο.

Οντως εστίες χωρίς συμπτώματα και υποτροπές δε σημαίνουν ΣΚΠ.
Περαστικά το συντομότερο εύχομαι και να μη σε απασχολήσει ποτέ ξανά το θέμα! :greetings-waveyellow:
Φαιδρα ευχαριστω.
Παίρνω σε λιγο και άλλη μια εκτίμηση απο κάποιον "καθηγητή" και αν ειναι και αυτός καθησυχαστικός νομιζω πως θα πρέπει να χαλαρωσω λιγο με το θεμα.