• Αναζήτηση νευρολόγου

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #95888  από pati
 Πέμ Οκτ 24, 2013 12:31 pm
Γεια σας,

Είμαι από Ρόδο και πρόσφατα έμαθα ότι πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οι γιατροί μας εδώ είναι αρκετά αξιόλογοι αλλά θα ήθελα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.
Μήπως μπορείτε να προτείνετε κάποιον στην Αθήνα να επισκεφτώ?
 #95996  από effie_m
 Κυρ Οκτ 27, 2013 7:47 pm
Καλησπέρα!Μόλις πρόσφατα διαγνώστηκα και γω. Ήρθα από το εξωτερικό επειγόντως στην Ελλάδα, έκανα τις αναλύσεις μου πρώτα στο Αιγηνήτειο. Δε μου άρεσε προσωπικά η αντιμετώπισή τους. Ήταν αρκετά παθητική, ίσως γιατί ακολουθούν το Ευρωπαικό μοντέλο. Έφυγα επιτόπου για Κρήτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και εισήχθηκα στο τμήμα νευρολογίας. Η τακτική τους συνάδει περισσότερο με το αμερικάνικο μοντέλο οπότε είναι πιο επιθετική. Προσωπικά ήθελα γρήγορα και καθαρά αποτελέσματα και γι αυτό προτίμησα αυτή την προσέγγιση. Μιας και διαμένεις στη Ρόδο ίσως να ήταν λιγότερο δαπανηρό να πεταχθείς στο Ηράκλειο (?!)
 #98887  από stan
 Τρί Ιαν 21, 2014 6:02 pm
Geia sou Efi! Pao kai go Hrakleio apo to eksoteriko, kai tha eimai sto PAGNH sintoma! Xairomai pou akouo oti einai kala ta pragmata ekei! Poio/a giatro eixes? Exo idi epikoinonisei me kapoious. An protimas ta leme se private minima.
 #98964  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Πέμ Ιαν 23, 2014 8:22 pm
Καλησπέρα σε όλους!!!! :smile-hi:
Πάσχω από σκπ 14 χρόνια πλέον.Επειδή μου είχαν πει κι εμένα αρχικά με το Αιγινήτειο,πήγαινα τα περισσότερα χρόνια εκεί.Αλλά δεν μπορώ να πω πως είχα και καλή αντιμετώπιση εκεί.Είχα θεματάκια και γιατί δεν μπορούσα όταν χρειαζόμουν ραντεβού αν και πήγαινα μήνες πριν για να το προγραμματίσω,παρατήρησα κι εγώ μια απάθεια και επιπλέον δεν είχα κάποιον συγκεκριμένο γιατρό.Τις τελευταίες 4 φορές που πήγα,ερχόταν κι άλλος γιατρός στον οποίο έπρεπε να λέω κάθε φορά το ιστορικό μου,κάθε φορά να το περάσουν στον υπολογιστή λες κι ο καθένας τα πέρναγε σε διαφορετικό,με αποτέλεσμα να ψάχνονται και να μην έχει κανένας ιδέα αν την επόμενη φορά που πήγαινα,ήμουν καλύτερα ή όχι.
Πλέον με παρακολουθεί η κ.Μαλτέζου η οποία είναι στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς και κατά την δική μου γνώμη είναι πολύ καλή.Πιστεύω πως αξίζει πραγματικά να την επισκεφτείτε.
 #99022  από Elianna
 Σάβ Ιαν 25, 2014 10:49 am
Καλημέρα παιδιά :smile-sun:
ΧΑΜΟΓΕΛΑ, να σε ρωτήσω, πως κλείνεις ραντεβού με τη Μαλτέζου? Έχει πρωινά-απογευματινά ραντεβού? Προσπάθησα να βρω πληροφορίες αλλά δεν έχει και πολλά στο site του το νοσοκομείο (η τελευταία τους ανάρτηση λέει "επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο νοσοκομείο" :violin: ). Επίσης μήπως ξέρεις αν γίνεται να παίρνεις τα φάρμακά σου από εκεί?
 #99173  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Τρί Ιαν 28, 2014 12:52 pm
Καλημέεερα!!!!!Αρχικά θα πάρεις τηλέφωνο στο νοσοκομείο και θα κλείσεις ραντεβού.Ένα τηλέφωνο που έχω είναι 210-3501500.Λογικά θα σου κλείσουν σύντομα.Έχω και το εσωτερικό της κ.Μαλτέζου 210-3501257 και βρίσκεται στο γραφείο 9.Όπως μπαίνεις από τα έκτακτα ευθεία μέσα ντουγρού,τέρμα αριστερά.Οι ασθενείς της που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο,βρίσκονται στον 2ο όροφο,στο νευρολογικό.Επομένως αν πας και δεν την βρίσκεις,παίζει να είναι πάνω.Όπως και να έχει όμως αν ρωτήσεις στην γραμματεία (όπως μπαίνεις αριστερά).θα σε ενημερώσουν.Θα σου πουν εκεί πότε έχουν και το κανονίζετε το ραντεβού.Σε μένα είναι πάντα πρωί και συνήθως είναι ή Τρίτη ή Πέμπτη.Ζητώ συγνώμη αν καθυστέρησα να απαντήσω!!! :smile-hi: :smile-hi: :smile-hi:
Αααα και όσο για τα φάρμακα,παίρνω τα gilenia χαπάκια και μου τα στέλνουν σπίτι.Στο νοσοκομείο δεν έχουν από όσο ξέρω επαρκή ποσότητα για να προμηθεύουν.Μόλις φτάσω να έχω 7 υπόλοιπο,τους στέλνω τα χαρτιά και μου τα στέλνουν.
Για οτιδήποτε άλλο,πες μου εεεεε?
 #99183  από billios
 Τρί Ιαν 28, 2014 7:26 pm
Πριν απο δυο βδομαδες πηγα μια βολτα απο το απογευματινο στο Αιγινητειο κι εγω και ΞΕΝΕΡΩΣΑ λεμε ταμαλα,δεν εχω επισης γιατρο γιατι απλα δεν θελω να πληρωνω σε ραντεβου,τελικα και πληρωσα και γιατρο δε βρηκα γαμω το φελεκι μου.
Αλλα πολλυ ξενερα λεμε,μεγαλογιατρος σου λεει υστερα...
 #99188  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Τρί Ιαν 28, 2014 9:11 pm
Την τελευταία φορα που πήγα εκεί το 2009 billios,επειδή είχα νευριάσει πολύ που δεν είχα έναν γιατρό να με παρακολουθεί και έπρεπε να λέω στον κάθε ένα κάθε φορά όλο το ιστορικό απο το 2000,η τότε υποτιθέμενη γιατρός μου,φώναξε τον "υπεύθυνο"του Αιγινητείου για να μου πει να ηρεμήσω και πως όλα θα πάνε καλά.Και μόλις με είδαν "φουντωμένη",γυρνάει ο υπεύθυνος και μου λέει "εμείς πάντως Κατερινάκι δεν θέλουμε να σε χάσουμε....." και πριν προλάβει να τελειώσει του λεω "απο τι από πελάτισσα????"ΚΑι δεν απάντησε φυσικά. Θεωρώ πως έχασα 3 πολύτιμα χρόνια εκεί......
Δοκίμασε κι εσύ την κ.Μαλτέζου.Πιστεύω πως θα μείνεις ικανοποίημενος....
 #99193  από billios
 Τρί Ιαν 28, 2014 10:52 pm
Θα κανω μια ακομα προσπαθεια στο γεννηματα τον αλλο μηνα και αν δε κατσει κι εκει θα ανεβω σε κανα κλαδι και θα κελα'ι'δαω,που θα παει,καποιος θα με περασει για εντελως τρελλο και θα με αναλαβει.
 #99201  από petroula
 Τετ Ιαν 29, 2014 12:58 am
Τον Αύγουστο έκλεισα ραντεβού στο Αιγινήτειο για τις 9 Ιανουαρίου.
Η επισκεψή μου στο ειδικό ιατρείο διήρκησε 1 ωρα περίπου στην οποία η γιατρός απάντησε σε 5-6 τηλέφωνα, η κοπέλα από την υποδοχή μπήκε άλλες 5-6 φορές για συνταγές, γνωματευσεις κτλ. Στον ενδιάμεσο χρόνο που συνέβαιναν αυτά με ψιλοεξέτασε και προσπάθησα να περιγράψω την καταστασή μου.
Μου είπε ότι μάλλον θα αλλάξω ιντερφερόνη αλλά πρέπει να δει μαγνητικές γι αυτό και μου γραψε για ένα μήνα avonex. Μου λέει ότι θα δούμε πως και πότε θα πάω να τις δει.
Φεύγοντας ρωτάω στην υποδοχή για ραντεβού... πρωινό από Σεπτέμβρη...
απογευματινό μπορεί και αρχές Φλεβάρη...
Τέλος πάντων λέω ας κάνω τις μαγνητικές και κλείνω.
Πήρα στις 23 και είχε ραντεβού για τις 12 Μαρτίου...

Το θέμα τώρα είναι ότι στις μαγνητικές είχα τις ίδιες εστίες στα ίδια μεγέθη, καμμιά όμως δεν ενισχύθηκε με το σκιαγραφικό... αυτό καλό φαντάζομαι.
Ο αυχένας μου έχει 4 κήλες, η μία μεγάλη και νομίζω πια ότι ίσως εκεί οφείλονται τα προβληματά μου σε χέρια πόδια.
Μου βρήκανε και κάτι στο νεφρό και πρέπει να κάνω ηπέρηχο.

Ας την πάρω λέω ένα τηλέφωνο... δεν έχω καταφέρει ακόμα να τη βρω...
Της έστειλα τις μαγνητικές ( το μπλα-μπλα) με fax, έτσι μάλλον για να αισθανθώ ότι κάτι έκανα.

Σε λίγο καιρό κλείνω χρόνο σ' αυτή την ιστορία και ήδη κουράστηκα... και βαρέθηκα