• JAZZ επιλογές

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #95089  από fillcinefil
 Δευ Σεπ 30, 2013 2:16 am
Ήχος πλάγιος.
Να βάλουμε και στην jazz ποιό Ελληνική χροιά. Θα μπορούσαν τα δημοτικά μας να είναι jazz; Μα και βέβαια.
Ήχος πλάγιος = mode plagal
Γώ στα ξένα περπατούσα (θρακιώτ'κο). Τσ'όμορφες παρατηρούσα.

Λήμνος, φυσικά Νησιώτικο, με τρελαίνει στο 4:26 το μικρό στιχάκι που πετάει η Τσαλιγοπούλου (? δεν το περίμενα). Τέτοιο beat, funky, ξέσπασμα, και... δεν ξέρω πως να το εκφράσω, με τρελαίνει.

Και "Trois enfants de Voliotique" σε live. Τσάμικο λέγετε;
 #95102  από Κώστας
 Δευ Σεπ 30, 2013 11:40 am
Συμπληρώνω ένα που μ΄ αρέσει πολύ

#95103  από Μαρία
 Δευ Σεπ 30, 2013 11:59 am
 #95124  από Κώστας
 Δευ Σεπ 30, 2013 10:48 pm
 #95139  από fillcinefil
 Τρί Οκτ 01, 2013 2:05 am

McLaughlin στη Φραγκφούρτη και δεν θα πήγαινα; Και μη φανταστείτε. Το οικονομικό το σκευτόμουν κάθε φορά. Από τους ποιό χαμηλόμισθους, 16,50 DM την ώρα. Στην μεγάλη αίθουσα της Alte Oper.
alte Oper.jpg
alte Oper.jpg (128.17 KiB) Προβλήθηκε 92 φορές
Στο βίντεο που παραθέτω, πολύ ωραίος (ανοιχτός) χώρος. Λίγο μεταγενέστερο... αλλά το στύλ κλασικός "μακλάφιν" όπως πολλοί τον λένε.
Κάτι "αξιοπρόσεχτο". John McLaughlin trio, και όπως θα παρατηρήσετε χωρίς μπασίστα. John, Drums & Organ. Μάλλον είχαν... περικοπές :laughing-rolling:. Από την μουσική πάντως δεν "περι...κόψανε" τίποτα.
[*]Η διήγηση (talking jazz) θα συνεχιστεί σε επόμενο.
McLaughlin.jpg
McLaughlin.jpg (108.92 KiB) Προβλήθηκε 92 φορές
McLaughlin trio.jpg
McLaughlin trio.jpg (114.39 KiB) Προβλήθηκε 92 φορές
και το contact.
The bassless trio
The bassless trio
16 11 94 mcLaughlin contact.jpg (141.04 KiB) Προβλήθηκε 92 φορές
 #95166  από Κώστας
 Τετ Οκτ 02, 2013 12:00 am
Μπράβο fill. Εξαιρετικό!!!
 #95167  από Κώστας
 Τετ Οκτ 02, 2013 12:06 am

#95173  από fillcinefil
 Τετ Οκτ 02, 2013 2:55 am
Stanley Jordan. Απλά τα "σπάει". Αυτό το Stairway to heven δεν το είχα ξανακούσει. Τέλειο :handgestures-thumbupleft:.
Πάνω που έπεσε η σωστή πάσα με Stanley Jordan, η συναυλία ήταν σε έναν χώρο λίγο μακρυά που δεν ήξερα (Jahrhunderthalle), και φοβήθικα να πάρω φωτογραφική. Οπότε τζάμπα η πάσα, φωτό δεν έχω.
Η πάσα ήταν, για Stanley... όχι Jordan, αλλά για τον μπασίστα Stanley Clarke. The Rite of Strings. Η ιεροτελεστία της χορδής. Ο τίτλος τα λέει όλα.
Stanley Clarke, Al Di Meola, και Jean-Luc Ponty :violin:.
The Rite of Strings.jpg
The Rite of Strings.jpg (85.42 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
Άν και Fun της κιθάρας, από αυτή την συναυλία μου έμεινε περισσότερο ο Luc Ponty και ο Stanley Clarke. Το video που παραθέτω είναι σχεδόν από την χρονιά, που τους είδα.
The Rite of Strings.jpg
The Rite of Strings.jpg (85.09 KiB) Προβλήθηκε 80 φορές
Το δισκάκι (cd), αν και copy, το ακούω ακόμη.
 #95244  από Κώστας
 Παρ Οκτ 04, 2013 12:02 am
 #95274  από fillcinefil
 Σάβ Οκτ 05, 2013 3:08 am
Μαγική η τρομπέτα του Chet Baker αλλά θα αλλάξω πάλι στύλ.

Βάλτε να παίζει. Βρήκα ολόκληρη συναυλία, ή... όσο σας κάνει κέφι.

Κάπου είχα τάξει για "συνέχεια" με talkingJazz.
Είχα μιά ανάρτηση με την συναυλία John McLaughlin. Sorry ξέχασα να αναφέρω η συναυλία ήταν The tree spirits John McLaughlin. Έχω φάει το δίκτυο, πουθενά δεν βρίσκω καμιά αναφορά, σε καμιά μηχανή αναζήτησης. Λες και δεν υπήρξε. Έλα όμως που έχω τεκμήρια. Ένα θέμα είναι με το εισητήριο, που γράφει McLanghlin, μάλλον ο τυπογράφος που τύπωσε τα εισητήρια, του αναποδογύρισε το u και έγινε n. (τάχα μου οι άτεγκτοι Γερμανοί ή και χειρότερα, το έγραψαν "ακουστικά" κατά την βαρβαρογλώσσα τους). Τώρα που το πρόσεξα θα δοκιμάσω να το βγάλω στο ebay. Τρελάρες υπάρχουν πολλοί.
McLaughlin Meola.jpg
McLaughlin Meola.jpg (42.91 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
Θα παρατηρήσατε ίσως ότι η συναυλία δεν ήταν solo. Έπαιζε και ένας άλλος. Πώς τον λέγαν να δείτε; Πώς τον λέγαν; Άααα Al Di Meola. Ά και το World project. Θα μου διέφυγε :snooty:.
Μαγική βραδιά. Μέσα σε μιά νύχτα έγιναν δυό όνειρά μου πραγματικότητα :banana-guitar:. Με ένα σμπάρο δυό... Μύθοι μαζί. Κατά το στήσιμο των μηχανημάτων, δεν έχασα ευκαιρία να φωτογραφήσω τον εξοπλισμό του.
Meola rack.jpg
Meola rack.jpg (124.61 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
Meola.jpg
Meola.jpg (110.4 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
Επίσης θυμούμενος συνεργασίες του στο παρελθόν με John McLaughlin και Larry Coryell, Meeting Of The Spirits πίστευα ότι θα παίζαν και ένα κατιτίς ντουέτο. Περνούσε η ώρα, αλλά τίποτα. Κατά το χειροκρότημα στο τέλος ενός κοματιού, είχα πάει εκεί στην άκρη των πλαινών θεωρείων (βλ. φωτό) και φώναξα κανα δυό φορές the spirits will not meet anymore?. Μέσα στη βαβούρα φαντάζομαι δεν ακούστηκα.
Meola side gallery.jpg
Meola side gallery.jpg (128.57 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
από εκεί όμως έκανα και ένα "ποιό" κοντινό.
Meola side close.jpg
Meola side close.jpg (118.27 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
και το συνηθισμένο contact.
16 11 94 Meola contact.jpg
16 11 94 Meola contact.jpg (283.17 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 57