Μιμικαμ έγραψε:giannis έγραψε:Μιμίκα εμένα εννοείς ότι έβγαλα απωθυμένα; Γι μένα (ή και για εμένα;) πήγαινε αυτό;
Αγαπητέ gianni,
Mην εξάπτεσαι....αυτό που με ενόχλησε, και δεν αναφέρομαι μόνο σε εσένα, είναι οτι κάπου η συζήτηση ξέφυγε, άρχισαν να βγαίνουν κακιούλες προς κάποια συνασθενη μας, η οποία υποχρεώνεται άθελά της να βιώσει την εκπτωση στην ζωή της, οπως φυσικά και πολλοί απο εμάς, και επειδή τυγχάνει να είναι τηλεπερσόνα να δέχεται κάποιες μομφές απο συμπάσχοντες...΄υπάρχουν βέβαια πολλές διαβαθμίσεις στην ένταση των λέξεων και συχνά δημιουργείται σύγχυση με την χρήση τους , κατά την γνώμη μου σημαντικό είναι να περιορίζονται οι λεκτικές εννοιες σε μια κατανόηση και διαχωρισμό των θετικών διαβαθμίσεων απο τις αρνητικές....
Είδα την εκπομπή και ομολογώ οτι με ενόχλησε η μονομερής αισιόδοξη για ακόμη μια φορά παρουσίαση του θέματος....φιλικά

Αγαπητή Μιμικαμ,
δεν εξάπτομαι. Ρωτησα και διάβασα την απάντησή σου απολύτως ήρεμος, όπως πάντα. Κι έχω να πω:
- Όποιοι θεωρούν ότι κάποια συζήτηση "ξεφεύγει" και δεν τους αρέσει, απλά δεν μετέχουν σε αυτή. Ο αφορισμός των ιδεών και σκέψεων με τις οποίες διαφωνούμε οδηγεί στον ιδεολογικό πυρήνα του φασισμού. Άλλωστε οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και η κριτική ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε δεν συνάδει με τον πολιτισμό.
- Διαφωνώ με τον όρο "κακιούλες". Είναι πραγματικά συμπεράσματα όχι για το συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά για τον τρόπο που διάλεξε να εκμεταλλευθεί αυτό που έχει τύχει σε όλους μας.
- Πολύ σωστά λες ότι υποχρεώνεται να ζήσει την έκπτωση στη ζωή της, όμως εγώ δεν την κρίνω γι' αυτό. Την κρίνω για την έκπτωση στην ηθική της.
- Λες πως τυγχάνει να είναι τηλεπερσόνα. Κι εγώ μπορεί να είμαι - κι εσύ μπορεί να είσαι. Δεν ξέρεις και κινδυνεύεις να υποπέσεις σε ολίσθημα. Το ότι είναι (αποτυχημένη, κατά τη γνώμη μου) τηλεπερσόνα δεν την υποχρεώνει να κάνει διαφήμιση στην κάθε Καραγεωργίου και στο κάθε Ιατρικό Κέντρο, εκμεταλλευόμενη μια σοβαρή βλάβη υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων και να παίζει με τις ψυχές και τις ελπίδες τους.
- Πολύ ενδιαφέρουσα η σύντομη ανάλυσή σου για την ένταση των λέξεων και σου διευκρινίζω ότι για το συγκεκριμένο άνθρωπο οι έννοιες των λέξεων που χρησιμοποίησα έχουν όσο αρνητικότερη έννοια μπορώ να τους προσδώσω.
- Αν από αυτό το βίντεο σε ενόχλησε μόνο η μονομερώς αισιόδοξη παρουσίαση του θέματος, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σε πληροφορήσω ότι, κατά τη γνώμη μου, μάλλον έχεις πέσει στο κέντρο της παγίδας που στήθηκε σ' αυτή την εκπομπή γι' αυτό το θέμα.
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ: Είμαι εδώ μέσα για να ανταλάσσω θέσεις, σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες για το κοινό μας ενδιαφέρον, θέμα της ΣκΠ, για να την κατανοήσω καλύτερα και να την αντιμετωπίσω καλύτερα. Αν πρέπει να σταματώ να ανταλάσσω ιδέες και σκέψεις μόλις διαφωνώ με κάποιον (ή κάποιους) συμπάσχοντα, μάλλον είναι προτιμότερο να με διαγράψει ο διαχειριστής, διότι δεν έχω λόγο να ξαναμπώ.