• ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ 2 ΜΩΡΟ

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #94876  από Giota
 Τρί Σεπ 24, 2013 5:39 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.... ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.... Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΕΓΩ ΚΑΛΑ.... ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΓΕΡΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ.... ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ... ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ Κ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΩΡΟ...... ΦΟΒΑΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ Κ ΚΑΘΕ ΜΑΝΑ ΜΕ ΣΚΠ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..... ΕΧΩ ΣΚΠ 6 ΧΡΟΝΙΑ.... ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ.... ΦΙΛΑΚΙΑ... ΤΟ ΛΕΩ ΣΕ ΕΣΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ 2.... ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΑΛΛΛΟ ΕΝΑ ΜΩΡΟ.... ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ...
 #94897  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Σεπ 25, 2013 9:51 am
:greetings-waveyellow: Γιωτα μου , σε καταλαβαινω ΑΠΟΛΥΤΑ !!!!!! Λοιπον σαν ΦΙΛΗ και σαν ΜΑΝΑ ενα θα σου πω ..........Αν ΔΕΝ εχεις οικονομικο προβλημα .......τοτε ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ !!!!!!! Το θελεις τοσο πολυ και ο γλυκουλης γιοκας σου θελει παρεουλα......Ενημερωσε τους γιατρους σου , νευρολογο ΚΑΙ γυναικολογο και........ΠΡΟΧΩΡΑ :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #94911  από anty
 Τετ Σεπ 25, 2013 6:13 pm
Giota έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.... ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.... Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΕΓΩ ΚΑΛΑ.... ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΓΕΡΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ.... ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ... ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ Κ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΩΡΟ...... ΦΟΒΑΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ Κ ΚΑΘΕ ΜΑΝΑ ΜΕ ΣΚΠ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..... ΕΧΩ ΣΚΠ 6 ΧΡΟΝΙΑ.... ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ.... ΦΙΛΑΚΙΑ... ΤΟ ΛΕΩ ΣΕ ΕΣΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ 2.... ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΑΛΛΛΟ ΕΝΑ ΜΩΡΟ.... ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ...

Kαλησπερα
Δεν ξερω πως ειναι η κατασταση σου νευρολογικά, παντως εγω εκανα πριν ενα χρονο το δευτερο παιδάκι μου (3,5 χρόνια διαφορα με το πρωτο) και ειμαι παρα πολυ ευτυχισμενη, χωρις αυτό βεβαια να σημαινει οτι δεν ειναι ζορικα. Αυτο που λενε οτι 1 παιδί= κανενα, ισχυει. Το πρωτο παιδακι, μωρο ηταν πολύ ησυχο, κοιμοταν ολο το βραδυ, ενω το δευτερο ακομα δεν κοιμαται, ξυπναει ολη νυχτα και κλαιει απιστευτα αν δεν τον σηκωσω..
Εμενα η κατασταση μου νευρολογικά ειναι πολύ καλή, εχω σκπ 8 χρονια, ειμαι χωρις θεραπεια με δυο υποτροπες πολυ ελαφριες... οποτε η αποφαση μου ηταν πολυ ευκολη, αφου και οι γιατροί μου ειχαν πει οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Και οι 2 εγκυμοσυνες πηγαν παρα πολύ καλά, γεννησα με καισαρική (όχι λογω σκπ, απλά οταν ηρθε η ωρα να γεννησω μου ειχε πει ο γυναικολογος οτι το μωρο δεν εχει κατεβει αρκετά, ειχαν ανεβει οι παλμοι του και οτι αλλο λενε οι γυναικολόγοι για να ξεμπερδευουν μια ωρα αρχιτερα (ηταν και Σαββατο βραδυ..)
Η αληθεια βεβαια ειναι οτι και εγω φοβομουν αρκετα την διαδικασια της γεννας, οποτε δεν ηταν δυσκολο να με πεισει...
Παντως και εγω φοβαμαι απιστευτα για το πως θα ειμαι στο μέλλον και αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω στα 2 πλασματακια μου, αλλα ουτως η αλλως ετσι οπως ειναι η ζωή δεν μπορεις να ξερεις τι θα σου ξημερωσει αυριο (και οχι μονο λογω σκπ). Γι'αυτο ας ευχομαστε απλά να πηγαινουν καθε μερα ολα καλά....
 #94912  από nina1972
 Τετ Σεπ 25, 2013 7:16 pm
Γιώτα θα συμφωνήσω με την Άντυ...... Να συμβουλευτείς νευρολόγο και γυναικολόγο και να πράξεις αναλόγως....δεν έχω προσωπική πείρα στο θέμα, αλλά μια φίλη μου συνασθενής το τόλμησε παρόλο που πρώτη φορά παρουσίασε πρόβλημα λίγους μήνες μετά την απόκτηση του πρώτου μωρού.....επέμενε πολύ και έκανε και δεύτερο (τα παιδιά της έχουν 6 χρόνια διαφορά) και είναι πολύ καλά! αυτά! :greetings-waveyellow:
 #94951  από Giota
 Πέμ Σεπ 26, 2013 6:41 pm
κοριτσακια μου σασ ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεισ σασ..... θα αφησω αλλο ενα χρονο να παει ο μικροσ 3 και παιδικο σταθμο κ θα βαλω μπροσ πρωτα ο θεοσ..... φιλακια σε ολουσ σασ
 #94954  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 26, 2013 8:04 pm
Giota έγραψε:κοριτσακια μου σασ ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεισ σασ..... θα αφησω αλλο ενα χρονο να παει ο μικροσ 3 και παιδικο σταθμο κ θα βαλω μπροσ πρωτα ο θεοσ..... φιλακια σε ολουσ σασ
Ευχομαι να πανε ολα καλα !!!!!!! Θα περιμενουμε να νοιωσουμε και παλι τη χαρα της ευχαριστης ειδησης ...οπως εγινε οταν γεννηθηκε ο μικρουλης σου ! Πολλα φιλακια σε σενα και την πανεμορφη οικογενεια σου :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:
 #100989  από natty11
 Τρί Μαρ 18, 2014 2:12 pm
GIOTA μου η κατάσταση σου μοιάζει κάπως με την δική μου, και γω εχω ενα μικρο 2,30 ετων και σκέφτομαι ΜΟΝΗ ΜΟΥ σε κανεναν δεν το εχω πει για 2ο!
εχω ΣΚΠ απο το 2008 και έπαθα μια μετρια υποτροπή τέλη Οκτωβρίου 2013, δυστυχώς με θυμηθηκε η φιλενάδα μου, και πάνω που ελεγα τι καλά που νιώθω και ο μικρός μου ειχε μεγαλώσει και συνενοούμαστε τσουπ να τη πάλι!

εκανα τον μικρό μου το 2011 και δεν με ενόχλησε καθόλου απο τοτε, ειχα μια πολύ καλη εγκυμοσύνη και γέννησα με καισαρική (δυστυχώς ο γιατρός μου ήθελε να με "ξεπετάξει"), αλλά τώρα έχει περάσει αρκετός καιρός απο τότε, και εγω είμαι 35 ! και με ΣΚΠ! και επίσης ο γιατρός που με παρακολουθεί ήταν αρνητικός απο την αρχή και για 1 παιδί αλλά εγώ επίμονη!

αμα πάω τωρα και του πω να προσπαθησω και για 1 ακομα το λιγότερο ειναι να με βρισει χα χα
επίσης το γνωριζω πολύ καλα οτι 1 = κανένα και ενα ακομα μωρό θα επιβαρύνει την κουραση!
αν γραψω σε ενα χαρτί όλα τα υπερ και τα κατά για να αποφασίσω για 2ο παιδάκι ειναι τα κατά περισσότερα! αλλά 1 απο τα υπέρ αρκεί για όλα τα κατά! η απίστευτη ευτυχία-γαλήνη-ηρεμία-ισορροπία-χαρά-ερωτας-ολοκληρωση που νιώθεις οταν το κρατάς στην αγκαλιά σου!

δεν ξερω τι να κάνω οπως καταλαβες! μεσα μου το θέλω αλλά δεν το λέω σε κανεναν!

ακόμη :smile-wink:
 #100992  από costas1968
 Τρί Μαρ 18, 2014 3:09 pm
ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΕΡΓΕΝΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ..) ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ:
1.KATΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
2.ΘΑ ΣΟΥ ΤΟΝΙΣΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΣΥΖΥΓΟΣ.ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ,ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.
3.ΚΑΛΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ.
ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ60 70 ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ!!!!
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!!!
:smile-flower:
 #101999  από mplearkouda
 Τρί Απρ 15, 2014 4:01 pm
natty11 έγραψε:GIOTA μου η κατάσταση σου μοιάζει κάπως με την δική μου, και γω εχω ενα μικρο 2,30 ετων και σκέφτομαι ΜΟΝΗ ΜΟΥ σε κανεναν δεν το εχω πει για 2ο!
εχω ΣΚΠ απο το 2008 και έπαθα μια μετρια υποτροπή τέλη Οκτωβρίου 2013, δυστυχώς με θυμηθηκε η φιλενάδα μου, και πάνω που ελεγα τι καλά που νιώθω και ο μικρός μου ειχε μεγαλώσει και συνενοούμαστε τσουπ να τη πάλι!

εκανα τον μικρό μου το 2011 και δεν με ενόχλησε καθόλου απο τοτε, ειχα μια πολύ καλη εγκυμοσύνη και γέννησα με καισαρική (δυστυχώς ο γιατρός μου ήθελε να με "ξεπετάξει"), αλλά τώρα έχει περάσει αρκετός καιρός απο τότε, και εγω είμαι 35 ! και με ΣΚΠ! και επίσης ο γιατρός που με παρακολουθεί ήταν αρνητικός απο την αρχή και για 1 παιδί αλλά εγώ επίμονη!

αμα πάω τωρα και του πω να προσπαθησω και για 1 ακομα το λιγότερο ειναι να με βρισει χα χα
επίσης το γνωριζω πολύ καλα οτι 1 = κανένα και ενα ακομα μωρό θα επιβαρύνει την κουραση!
αν γραψω σε ενα χαρτί όλα τα υπερ και τα κατά για να αποφασίσω για 2ο παιδάκι ειναι τα κατά περισσότερα! αλλά 1 απο τα υπέρ αρκεί για όλα τα κατά! η απίστευτη ευτυχία-γαλήνη-ηρεμία-ισορροπία-χαρά-ερωτας-ολοκληρωση που νιώθεις οταν το κρατάς στην αγκαλιά σου!

δεν ξερω τι να κάνω οπως καταλαβες! μεσα μου το θέλω αλλά δεν το λέω σε κανεναν!

natty μπορώ να ρωτήσω ποια ηταν τα επιχειρήματα του νευρολόγου που ήταν εναντίον του να αποκτήσεις παιδί?
 #106168  από natty11
 Τετ Σεπ 17, 2014 2:30 pm
mplearkouda έγραψε:
natty11 έγραψε:GIOTA μου η κατάσταση σου μοιάζει κάπως με την δική μου, και γω εχω ενα μικρο 2,30 ετων και σκέφτομαι ΜΟΝΗ ΜΟΥ σε κανεναν δεν το εχω πει για 2ο!

natty μπορώ να ρωτήσω ποια ηταν τα επιχειρήματα του νευρολόγου που ήταν εναντίον του να αποκτήσεις παιδί?

καθυστερησα λίγο αλλα εδω ειμαι ακόμη, τα επιχειρήματα του γιατρου φυσικα ήταν οτι δεν θα τα βγαλω περα και οτι ενα παιδι θελει την μητερα του εντελως αφοσιωμένη !
και "αν πάθεις κάτι"? μου ελεγε!

με ειχε πρωτοδει σε κακα χάλια! οταν ειχα πρωτο-διαγνωστει!

αν εχεις διαβασει τι εγινε τελικα , το "πήρα" πάνω μου και τωρα εχω ενα γλυκο ζουζουνι στο σπιτι!