• ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #94709  από fillcinefil
 Σάβ Σεπ 21, 2013 1:22 am
Πώς το ζητάς, διαδικασίες, πότε το δικαιούσαι, κλπ. Γενική πληροφόρηση.
 #94711  από Κώστας
 Σάβ Σεπ 21, 2013 1:42 am
Το επίδομα κίνησης το παίρνεις από την πρόνοια αφού πρώτα περάσεις από ΚΕΠΑ. Στην αίτηση που θα κάνεις πρέπει να συμπληρώσεις στα διάφορα αιτήματά σου και τον κωδικό 033 του πίνακα αιτημάτων που σου δίνουν μαζί με το έντυπο της αίτησης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κώστας την Τετ Σεπ 25, 2013 3:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #94786  από Κώστας
 Κυρ Σεπ 22, 2013 10:27 am
Σημαντκότατη παράλειψη μου.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Π3α/Φ.15/Γ.Π.οικ.88483/27-6-2008 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 1313, 7-7-2008, τ.Β’), Κ.Υ.Α για να πάρεις το επίδομα κίνησης πρέπει να έχεις αναπηρία 80% και άνω.
 #94789  από Π.Μ79
 Κυρ Σεπ 22, 2013 12:31 pm
Κώστας έγραψε:Σημαντκότατη παράλειψη μου.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Π3α/Φ.15/Γ.Π.οικ.88483/27-6-2008 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 1313, 7-7-2008, τ.Β’), Κ.Υ.Α για να πάρεις το επίδομα κίνησης πρέπει να έχεις αναπηρία 80% και άνω.
80% κινητική αναπηρία Κώστα. Αν έχεις 67% στην παραπληγία και συν κάποια άλλα, έχεις σύνολο 80%, δεν το παίρνεις.
Η εγκύκλιος, μιλάει για παράλυση κάτω άκρων από 80% και άνω.

Λογικό! Κάποιος έχει παράλυση κάτω άκρων, αλλά σύμφωνα με αυτούς, μπορεί να έχει 20% κινητικότητα στα κάτω άκρα...
 #94836  από kostasp
 Δευ Σεπ 23, 2013 8:03 pm
Σημερα περασα κεπα σημειοτεων η αριστερη πλευρα μου ειναι αδυνατη χερι ποδι και μου λενε ε δεν περπατας με το ενα ποδι......... και μιλαγαν σοβαρα και με εξετασαν και ειδαν οτι δεν εχουν δυναμη χερι και ποδι . Τι να πω περιμενω να δω τα αποτελεσματα.
 #94860  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Σεπ 24, 2013 8:31 am
kostasp έγραψε:Σημερα περασα κεπα σημειοτεων η αριστερη πλευρα μου ειναι αδυνατη χερι ποδι και μου λενε ε δεν περπατας με το ενα ποδι......... και μιλαγαν σοβαρα και με εξετασαν και ειδαν οτι δεν εχουν δυναμη χερι και ποδι . Τι να πω περιμενω να δω τα αποτελεσματα.
:greetings-waveyellow: Ευχομαι να εχεις ΘΕΤΙΚΟ αποτελεσμα !!!!!!!!!! Υπομονη !!!! :greetings-waveyellow:
 #94879  από Grig.
 Τρί Σεπ 24, 2013 8:21 pm
Ἐάν κάποιος πέρνει ἤδη τό παραπληγικό ἐπίδομα καί περάσει ἐπιτροπή ΚΕΠΑ καί ἀποφασίσουν ὅτι χρειάζεται καί συμπαράσταση ἑτέρου προσώπου τί γίνεται σέ αὐτή τήν περίπτωση;
Καί ποιό εἶναι τό ποσό γιά τό ἐπίδομα ἑτέρου προσώπου; Τό παραπληγικό τό ξέρουμε εἶναι 780 Εὐρώ.
 #94884  από Κώστας
 Τρί Σεπ 24, 2013 11:20 pm
Grig, απ΄ ότι έχω καταλάβει μόνο ένα επίδομα δικαιούμαστε. Αν αιτηθούμε το επίδομα ετέρου προσώπου και μας το εγκρίνουν, τότε αν παίρνουμε το εξωιδρυματικό θα διακοπεί και θα παίρνουμε πλέον μόνο το επίδομα ετέρου προσώπου, που είναι και μικρότερο. Η νομοθεσία λέει πως αν σε κάποιον εγκριθεί το επίδομα ετέρου προσώπου τότε το ποσόν της σύνταξης που παίρνει προσαυξάνεται κατά 50%. Είναι λίγο ασαφές αυτό διότι αν πχ κάποιος παίρνει αναπηρική, αυτή θα προσαυξηθεί κατά 50%. Αν κάποιος παίρνει γήρατος η οποία ας πούμε ότι είναι 1500€ θα προσαυξηθεί πάλι κατά 50% ή υπάρχει ένα ανώτατο όριο στο ποσό που δεν μπορεί να το υπερβεί το επίδομα;
Κι΄αν κάποιος δεν παίρνει καμμία σύνταξη ποιο ποσόν θα προσαυξηθεί;
Χρειάζεται κάποιος εργατολόγος για να μας λύσει αυτές τις απορίες.
Το σίγουρο είναι ότι δεν δικαιούμαστε ταυτόχρονα τη χορήγηση δύο διαφορετικών επιδομάτων παρά μόνον αυτού της κίνησης που είναι 160€.
 #94889  από Grig.
 Τετ Σεπ 25, 2013 12:03 am
Κώστα γιατί τότε θά μᾶς δώσουν τό μικρότερο καί ὄχι τό μεγαλύτερο; Γιά παράδειγμα ἄν πέρνω ἤδη τό ἐξωιδρυματικό καί τό ΚΕΠΑ ἀποφασίσει γιά συμπαράσταση ἑτέρου προσώπου, θά μοῦ κόψει τό ἐξωϊδρυματικό καί θά μοῦ δώσει τό ἐπίδομα τοῦ ἑτέρου προσώπου; Τότε ὡς πρός τί τό ἐπιπλέον τῆς ἐπιτροπῆς, ἐάν αὐτό γίνεται μειονέκτημα πρακτικῶς;
 #94891  από Κώστας
 Τετ Σεπ 25, 2013 12:40 am
Τι να σου πω βρε Grig. Μεταφέρω αυτά που μου είπε ο δικηγόρος που ρώτησα. Καλό θα ήταν όποιος έχει τη δυνατότητα να διασταυρώσει την πληροφορία.