• εκπομπη στο star

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #94556  από Giota
 Τρί Σεπ 17, 2013 6:39 pm
καλησπερα σασ.... ειχε μια εκπομπη σημερα στο σταρ στην τατιανα στεφανιδου αν δεν κανω λαθοσ που μιλουσε η ορθουλα παπαδακου για την σκπ.... αν την βρει καποιοσ ασ μου την κατεβασει.... φιλια σε ολουσ σασ
 #94557  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Σεπ 17, 2013 7:06 pm
Giota έγραψε:καλησπερα σασ.... ειχε μια εκπομπη σημερα στο σταρ στην τατιανα στεφανιδου αν δεν κανω λαθοσ που μιλουσε η ορθουλα παπαδακου για την σκπ.... αν την βρει καποιοσ ασ μου την κατεβασει.... φιλια σε ολουσ σασ
:greetings-waveyellow: Καλως την :romance-kisscheek: Γιωτα μου ! Κατα την ταπεινη μου γνωμη.......ΔΕΝ ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.......!!!!!!!!!!! Οι ιδιες π@π@ριες ...οι...χιλιοακουσμενες........ :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek:
 #94559  από marian77
 Τρί Σεπ 17, 2013 9:01 pm
συπερασμα: για πολλούς γιατρούς είμαστε φαντασιομανείς!!!!!!!!!!!! ΈΛΕΟΣ!!!!
 #94573  από Κώστας
 Τετ Σεπ 18, 2013 12:39 am
Το να είσαι "μέσα στο χορό" αλλά ουσιαστικά έξω απ΄ αυτόν, σου δίνει το κουράγιο να λες ότι το παλεύω, προσπαθώ κλπ και να στέλνεις μηνύματα αισιοδοξίας. Και πολύ καλά κάνει και εύχομαι στην Ορθούλα με όλη μου τη καρδιά να παραμείνει όπως την είδαμε σήμερα στη τηλεόραση.
Όταν όμως είσαι καθηλωμένος στο αμαξίδιο, η όποια προσπάθεια φαντάζει και είναι γιγάντια. Προσπαθείς να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου και σίγουρα δεν το βάζεις κάτω. Δεν παύει όμως να επιβάλλεται να συμβιβάζεσαι καθημερινά με την ιδέα ότι δεν θα ξαναπερπατήσεις και δεν θα ξανακάνεις κάποια πράγματα που μπορεί για σένα να σήμαιναν πολλά. Η όποια σου υπερπροσπάθεια, ίσως ανταμοιφθεί με τη χαρά λίγων ασταθών βημάτων. Ουσιαστικά όμως η ζωή πλέον για σένα και τους κοντινούς σου ανθρώπους είναι και θα είναι για πάντα διαφορετική.
Σίγουρα η ζωή είναι πανέμορφη.
Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις.
Σίγουρα μπορείς και πρέπει να παραμείνεις ενεργός.
Σίγουρα πρέπει να συνεχίζεις να το παλεύεις για όσο ζεις.
Αυτό κάνω!
Δεν παύει όμως να πρέπει να συμβιβαστώ μ΄αυτό που μούτυχε και δυστυχώς να μάθω να ζω μαζί του!

Υσ. Αναστάση, επειδή βλέπω ότι είσαι αυτή τη στιγμή μέσα στην θεματική, μη τυχόν και αρχίσεις πάλι τις περίεργες σκέψεις. Ένα ξέσπασμα είναι, θα μου περάσει. Από το να το κρατάς μέσα σου καλύτερα να το βγάζεις παραέξω.
Σιγά άλλωστε μη και δεν ξαναπερπατήσω. Θα με φλομώσω στη φυσικοθεραπεία και στην επόμενη συνάντηση θαρθώ πεζός!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κώστας την Τετ Σεπ 18, 2013 12:49 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #94576  από litsa
 Τετ Σεπ 18, 2013 12:46 am
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος litsa την Τετ Σεπ 18, 2013 12:48 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #94577  από anastasis
 Τετ Σεπ 18, 2013 12:47 am
Φιλε Κωστα διαβαζωντας την ανωτερω απαντηση σου ηθελα να σου γραψω τοοοοοσα πολλα αλλα στην πραγματικοτητα δεν μου βγαινει τιποτα...μοναχα συνεχισε να παλευεις...ειμαι τοσο "λιγος" στο να σου πω οτιδηποτε αλλο...καλο βραδυ.
 #94588  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Σεπ 18, 2013 8:25 am
Κώστας έγραψε:Το να είσαι "μέσα στο χορό" αλλά ουσιαστικά έξω απ΄ αυτόν, σου δίνει το κουράγιο να λες ότι το παλεύω, προσπαθώ κλπ και να στέλνεις μηνύματα αισιοδοξίας. Και πολύ καλά κάνει και εύχομαι στην Ορθούλα με όλη μου τη καρδιά να παραμείνει όπως την είδαμε σήμερα στη τηλεόραση.
Όταν όμως είσαι καθηλωμένος στο αμαξίδιο, η όποια προσπάθεια φαντάζει και είναι γιγάντια. Προσπαθείς να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου και σίγουρα δεν το βάζεις κάτω. Δεν παύει όμως να επιβάλλεται να συμβιβάζεσαι καθημερινά με την ιδέα ότι δεν θα ξαναπερπατήσεις και δεν θα ξανακάνεις κάποια πράγματα που μπορεί για σένα να σήμαιναν πολλά. Η όποια σου υπερπροσπάθεια, ίσως ανταμοιφθεί με τη χαρά λίγων ασταθών βημάτων. Ουσιαστικά όμως η ζωή πλέον για σένα και τους κοντινούς σου ανθρώπους είναι και θα είναι για πάντα διαφορετική.
Σίγουρα η ζωή είναι πανέμορφη.
Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις.
Σίγουρα μπορείς και πρέπει να παραμείνεις ενεργός.
Σίγουρα πρέπει να συνεχίζεις να το παλεύεις για όσο ζεις.
Αυτό κάνω!
Δεν παύει όμως να πρέπει να συμβιβαστώ μ΄αυτό που μούτυχε και δυστυχώς να μάθω να ζω μαζί του!

Υσ. Αναστάση, επειδή βλέπω ότι είσαι αυτή τη στιγμή μέσα στην θεματική, μη τυχόν και αρχίσεις πάλι τις περίεργες σκέψεις. Ένα ξέσπασμα είναι, θα μου περάσει. Από το να το κρατάς μέσα σου καλύτερα να το βγάζεις παραέξω.
Σιγά άλλωστε μη και δεν ξαναπερπατήσω. Θα με φλομώσω στη φυσικοθεραπεία και στην επόμενη συνάντηση θαρθώ πεζός!!!!!
:romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek:
 #94602  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Τετ Σεπ 18, 2013 2:10 pm
Κώστα, διαβάζοντας το σχόλιό σου διακρίνω μία υποτίμηση του προβλήματος αυτών οι οποίοι δεν είναι καθηλωμένοι από την σκλήρυνση. Τι θα πει έξω από τον χορό? Υπάρχει σκληρυντικός που είναι έξω από τον χορό?

Το να μην αισθάνομαι ποτέ ξεκούραστη, το να έχω αστάθεια, να μην μπορώ να κάνω δουλειές γιατί το πόδι μου θα με προδώσει, το να σκέφτομαι να πάρω το μετρό γιατί είναι 700 μέτρα μακριά, το να ψάχνω προσβάσιμες παραλίες, να μην μπορώ να φορέσω τα παπούτσια που θέλω, να αποφεύγω σκάλες, να ντρέπομαι όταν σέρνω το πόδι μου και πολλά αόρατα συμπτώματα που όλοι ξέρουμε ότι έχει η σκλήρυνση δεν είναι ικανά να με τοποθετήσουν μέσα στο χορό? Και το κυριότερο η ανασφάλεια του τι μου ξημερώνει και η αδυναμία να απευθυνθώ στην αγορά εργασίας για οποιαδήποτε εργασία εν καιρώ κρίσης.

Εκτός από τα τετριμμένα (γιατρούς, αγωγές, συμπτώματα) εγώ διέκρινα μία γυναίκα η οποία βγήκε να πει ότι είναι καλά για να το πιστέψει η ίδια. Και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Το ότι έχει και δυο φράγκα παραπάνω, γνωριμίες και την κινητικότητά της δεν την καθιστά και τόσο προνομιούχα όταν έχει χάσει την υγεία της. Όλα αυτά διευκολύνουν, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Ευχή μου όλοι εμείς που είχαμε την ατυχία να προσβληθούμε από την σκλήρυνση να είμαστε αλληλέγγυοι και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία της σύγκρισης.
 #94603  από Κώστας
 Τετ Σεπ 18, 2013 3:03 pm
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ έγραψε:Κώστα, διαβάζοντας το σχόλιό σου διακρίνω μία υποτίμηση του προβλήματος αυτών οι οποίοι δεν είναι καθηλωμένοι από την σκλήρυνση. Τι θα πει έξω από τον χορό? Υπάρχει σκληρυντικός που είναι έξω από τον χορό?

Το να μην αισθάνομαι ποτέ ξεκούραστη, το να έχω αστάθεια, να μην μπορώ να κάνω δουλειές γιατί το πόδι μου θα με προδώσει, το να σκέφτομαι να πάρω το μετρό γιατί είναι 700 μέτρα μακριά, το να ψάχνω προσβάσιμες παραλίες, να μην μπορώ να φορέσω τα παπούτσια που θέλω, να αποφεύγω σκάλες, να ντρέπομαι όταν σέρνω το πόδι μου και πολλά αόρατα συμπτώματα που όλοι ξέρουμε ότι έχει η σκλήρυνση δεν είναι ικανά να με τοποθετήσουν μέσα στο χορό? Και το κυριότερο η ανασφάλεια του τι μου ξημερώνει και η αδυναμία να απευθυνθώ στην αγορά εργασίας για οποιαδήποτε εργασία εν καιρώ κρίσης.

Εκτός από τα τετριμμένα (γιατρούς, αγωγές, συμπτώματα) εγώ διέκρινα μία γυναίκα η οποία βγήκε να πει ότι είναι καλά για να το πιστέψει η ίδια. Και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Το ότι έχει και δυο φράγκα παραπάνω, γνωριμίες και την κινητικότητά της δεν την καθιστά και τόσο προνομιούχα όταν έχει χάσει την υγεία της. Όλα αυτά διευκολύνουν, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Ευχή μου όλοι εμείς που είχαμε την ατυχία να προσβληθούμε από την σκλήρυνση να είμαστε αλληλέγγυοι και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία της σύγκρισης.
Φυσικά και είμαστε αλληλέγγυοι και ευχόμαστε για τους συνασθενείς το καλύτερο δυνατόν χωρίς ίχνος ζηλοφθονίας.
Φυσικά και δεν υπάρχει σκληρυντικός που να μην θεωρείται ότι έχει χάσει την υγεία του.
Δεν κάνω σύγκριση αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε όλοι οι σκληρυντικοί στην ίδια μοίρα.
Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια που είχα ακριβώς τα συμπτώματα που περιγράφεις και που τώρα πλέον, όταν τα σκέφτομαι, λέω πως είμουνα καλύτερα τότε! Κουραζόμουν, είχα αστάθεια, απέφευγα τα πολλά - πολλά, όμως έστω και δύσκολα περπατούσα. Μπορούσα να πάω να δω ένα φίλο, χωρίς να χρειάζομαι ολόκληρο επιτελείο να με βοηθήσει, πήγαινα σε κανένα μαγαζί κι΄ ας απείχε η τουλέτα του πάνω από μισό μέτρο από εκεί που καθόμουνα, τολμούσα να πάω μια βόλτα μόνος μου, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα κλπ κλπ.
Όταν οι άνθρωποι πιάνονται χέρι - χέρι και χορεύουν, κάποιος πάντα σέρνει το χορό. Αυτός κάνει και τις περισσότερες φιγούρες και γενικά έχει καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι υπόλοιποι ακολουθούν, χορεύοντας, χωρίς όμως να κάνουν και πολλά πολλά. Όλοι χορεύουν, αλλά ο πρώτος τραβάει το "ζόρι". Αυτό εννοούσα με την έκφραση μέσα αλλά και έξω από το χορό. Αναμφισβήτητα όλοι μας χορεύουμε, αλλά δυστυχώς ο χορός μας είναι διαφορετικός.

Υσ. Σε ό,τι αφορά τα παραπάνω φράγκα καλύτερα να μην ανοίξουμε συζήτηση, γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Αν είχα λίγα παραπάνω φράγκα, θα έκανα ας πούμε, κάθε μέρα φυσικοθεραπεία, χωρίς να μου τη συνταγογραφούν και χωρίς να τσακώνομαι με το ταμείο μου για το αν δικαιούμαι ένα δύο ή δεν ξέρω κι΄ εγώ πόσα εξάμηνα εφ΄ όρου ζωής!!!!!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11