• ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #94293  από stavrina117
 Δευ Σεπ 09, 2013 9:42 pm
Γεια σας φιλοι μου.τι κανετε;τις τελευταιες μερες σκεφτομαι να παω σε χειροπρακτη...πρεπει να το πω στο γιατρο μου;;ισως γνωριζει καποιος αμα πρεπει να εισαι σε βαρυ σταδιο 'η σε ολα τα σταδια σκπ;;
 #94449  από ΕΛΙΝΑ
 Σάβ Σεπ 14, 2013 11:24 pm
Καλησπέρα,
Πήγαμε σε χειροπράκτη και ομολογώ ότι δρν περίμενα πολλά πράγματα. Το έχω γράψει πολλές φορές. Οταν πήγαμε μετά από μιά μεγάλη περιπλάνιση σε όλους τους γιατρούς της Ελλάδας και ανά την υφήλιο δεν είχαμε να χάσουμε κάτι. Αυτή τη στιγμή η κόρη μου περπατά και δεν έχει καθόλου σπαστικότητα και πόνους. Το είπα στους γιατρούς του εξωτερικού στην Ελλάδα όχι. Κάνε ότι νομίζεις ότι σε βοηθα η τουλάχιστον δοκίμασέ το
 #94458  από Κώστας
 Κυρ Σεπ 15, 2013 1:25 am
Δεν παίρνω θέση γιατί δεν γνωρίζω, απλά το βρήκα κα το παραθέτω
http://www.iatropedia.com/articles/read/1836

Και μια προσωπική απορία που μου δημιουργήθηκε ψάχνοντας και διαβάζοντας περί χειροπρακτικής.
Τι μπορεί άραγε να προσφέρει η μέθοδος της χειροπρακτικής, σ΄ ένα νευρικό σύστημα που είναι γεμάτο από απομυελινωμένα νεύρα;!!

Υσ. Δεν αμφισβητώ τη μαρτυρία της Ελίνας και πραγματικά, εκ βάθους καρδίας, χαίρομαι για την καλή πορεία της κόρης της.
 #94531  από fillcinefil
 Τρί Σεπ 17, 2013 12:58 am
Χειροπρακτική είναι και οι φυσικοθεραπείες;
Αν ναι, να αναφέρω την εμπειρεία μου. Κάτι που μου είχε ειπωθεί (παλιά) από συγγενή για γνωστή του.
"Μόνο με την φυσιοθεραπεία σηκώθηκε από το κρεβάτι. Το Α και το Ω."
Ο καθ'είς βέβαια όπως το βλέπει (και το βιώνει). Αλλά από καναδυό φορές που έκανα φυσικοθεραπείες (μέσω ΙΚΑ), έχω να πώ το εξής:
Τις εννιά από τις δέκα φορές, ήταν οι κοπελίτσες, σου βάζαν την λάμπα υπερύθρων τα ηλεκτρικά πεδία σε μασάρανε και κανα τέταρτο με τις αλοιφές τους (για την μέση μιλάω, γιατί για αυτό αρχικά τις είχα ζητήσει) και μετά μπορούσα να σηκωθώ και να ρίξω και μια ζειμπεκιά :happy-bouncymulticolor:. Αλλά...
Αλλά την μία φορά που με έπιασε ο "φυσικοθεραπευτής" στα χέρια του... Άλλο πράμα. Με έβαλε κάτω στο στρώμα. Μου έμαθε πώς να σηκώνομαι από ένα κρεβάτι, πώς να περπατάω, πώς να γυμνάζομαι-ασκούμαι σωστά, κλπ κλπ, δεν θυμάμαι άλλο τι. Σε κουβέντα θυμάμαι μου είχε πεί "πόσο νομίζεις δίνει το ΙΚΑ , δέκα ευρώ για την φυσιοθεραπεία, 100 για τις δέκα", τότε σκέφτικα, εκατό για αυτή την μία αξίζει*, χώρια τα "αλοιφαρίσματα".(* τρόπος του λέγειν)
Βέβαια έκτοτε το έχω αμελήσει (θάναι 5-6 χρόνια). Τώρα βέβαια που θα ξαναβρεθώ στο ΑΧΕΠΑ (με τα scan κλπ) θα ζητήσω χαρτί "χρείζει φυσικοθεραπείας", γιατί αλλοιώς ο... του ΙΚΑ, δεν τις γράφει, και θα ζητήσω "χειρισμό" αποκλειστικά για την ΠΣ (αφού βεβαιωθώ ποιός είναι ο ποιό "καλός" για την περίπτωση στην πόλη).
Ελπίζω να μη μιλάμε για τίποτα... "πρακτικούς" με μαγικά χέρια. Βέβαια αν το πιστεύεις, και έχει και "χερι" πάλι κάτι αντίστοιχο πρέπει να είναι. Άλλωστε
η ΕΛΙΝΑ έγραψε:δεν είχαμε να χάσουμε κάτι
εκτός ίσως από τα χρήματα, που να πώ κι'εγώ τόσα έχουμε δώσει.