• Ερώτηση για πιστοποίηση αναπηρίας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #94024  από Raskolnikov
 Σάβ Αύγ 24, 2013 9:01 pm
Γεια σας,θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει ένα θέμα που με απασχολεί.
Στο αριστερό μάτι η ζημιά από την οπτική νευρίτιδα που έπαθα πριν μήνες ήταν μόνιμη οπότε είναι σαν να μην βλέπω τίποτα.Αν ψάξω το θέμα γίνεται να πάρω κάποια σύνταξη ή οτιδήποτε τέλος πάντων;

Υ.Γ Δεν έχω σκλήρυνση (ακόμα).
 #94056  από LL--MM
 Δευ Αύγ 26, 2013 10:49 am
Raskolnikov έγραψε:Γεια σας,θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει ένα θέμα που με απασχολεί. Καλώς το Ραδίωνα! :greetings-waveyellow:

Στο αριστερό μάτι η ζημιά από την οπτική νευρίτιδα που έπαθα πριν μήνες ήταν μόνιμη οπότε είναι σαν να μην βλέπω τίποτα. Υποθέτω ότι εννοείς "από το μάτι αυτό"...

Αν ψάξω το θέμα γίνεται να πάρω κάποια σύνταξη ή οτιδήποτε τέλος πάντων;
Μόνο οι σύλλογοι τυφλών ή ατόμων με μειωμένη όραση μπορούν να σου απαντήσουν (με όση ακριβεια γίνεται) επί του θέματος...

Υ.Γ Δεν έχω σκλήρυνση (ακόμα).
Οπότε, να υποθέσουμε ότι επίδομα παρα-τετραπληγίας δε θα σου'διναν, αφού αυτό είναι που αφορά στους παρα-τετραπληγικούς -όσους το παίρνουν, δηλαδή, ούτε καν στους σκληρυντικούς "καθ'αυτούς". Κι εντελώς τυφλός να ήσουν, πάλι δε θα "δικαιούσουν" και πολλά από τη σκπ:
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ χαρτιά ότι πάσχεις από δαύτην, θεωρητικά δίνουν ένα 35% (που δεν αποφέρει τιποτα) κι ίσως, κάποιο ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ψευτοποσοστό παραπάνω για την οπτική βλάβη αυτήν.

Αλλιώς, μονο, αυτόνομα, από τη μείωση όρασης δικαιούσαι κάτι - πιστεύω.

Εξ άλλου, το νέο σύστημα δεν καλύπτει ασθένειες, αλλά μόνο τ'αποτελέσματα αυτές που αυτές επιφέρουν...

Καλο κουράγιο...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα