• δεν ξερω...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #94040  από Barrett
 Κυρ Αύγ 25, 2013 1:29 pm
γεια σας φιλοι :doh: (barrett proin kataramenos)

Πηγα την τεταρτη παλι στον νευρολογο (μετα την εξοδο μου απο το χοσπιταλι με 5 μερες σολουμεντρολ 17 ιουλιου) να δω τι θα γινει με την υποθεση μου (δες την στο παρουσιαση νεου μελους ως καταραμενος) ειχα δει και κατι λοιπες εξετασεις ολιγοκλωνικων (παρακεντησης) που τις ειχε παρει στα χερια του και ο ιδιος, ειδα κατι νουμερα ηταν στον θεο,το λοιπον μου λεει ¨κοιτα θελω καταρχην να ανεβεις ψυχολογικα κλπλπ" του ειπα εχω επανελθει 85-90% αλλα εχω ακομα κατι μουδιασματα σε διαφορα σημεια οπως και κατι καψιματα ολα εχουν εντασεις πανε και ερχονται ,τι να κανω με το θεμα δουλειας ειναι βεβαια γραφειου με υπολογιστη και σχεδιαστηριο (ατελειωτες ωρες,και ωραρια) αλλα ειναι πολυ στρεσοκατασταση και δεν ξερω, δε εχω βεβαια μεγαλη οικονομικη δυνατοτητα αλλα τα συζητησα με την συζυγο και μου και ειπαμε αν ειναι να με διαλυσει καλυτερα να βρω κατι αλλο.Ο γιατρος μου πε ,ΟΧΙ κανε ακριβως οτι εκανες, θα επανελθεις ειμαι σιγουρος στο 100% αυτο μπορει να παρει και καιρο αλλα θα επανελθεις, οταν τον ρωτησα τι ειναι τελικα, ποσες εστιες στο κεφαλι υπαρχουν γιατι στην μαγνητικη γραφει αρκετες χωρις να προσδιοριζει, και μια ή δυο στον αυχενα, με τα της παρακεντησης τι ; μουπε ,αυτα αστα για εμας εξαρταται απο πολλα, σημειο, μορφολογια κλπ."προς το παρον θελω να δω κατι θεματα σχετικα με το διαβητη σου και το ανοσοποιητικο (και κατι αλλα θεματα υγειας που ειχα μικροτερος)και θα τα πουμε τελος σεπτεμβρη μαλλον θα αρχισεις ενα χαπι(φινγκολιμοδη) "προληπτικα" (τι προληπτικα αυτο εχει κατι παρενεργειες μπαρουτι) που θα απομακρυνει τις πιθανοτητες κρισης" φευγεις προς το παρον με πιθανη σληρυνση

ρωτησα "τι ειδους σκπ θα ειναι τουτη δηλαδη ¨ υποτροπιαζουσα διαλειπουσα....

τι να πω ρε παιδια εκανα ενα search.. μαλλον στην Αμερικη το δινουν ευκολα το χαπι αλλα ευρωπη πιο δυσκολα νομιζω οτι ειναι για πιο προχωρημενες καταστασεις ,μηπως δεν μου τα λεει ολα φορα παρτιδα για να μην παθω κανα σοκ

την τεταρτη εχω παρει τον φακελο και θα παω να δω ενα νευρολογο του ευαγγελισμου μου τον δωσε ο φαρμακοποιος μου για μια γνωμη θα παω βεβαια στο ιατρειο του ...

ενας αλλος φιλος απο οικογενειακο του προσωπο που πασχει χρονια μου εδωσε δυο ονοματα μου πε ειναι τοπ στην ελλαδα. Καραγεωργιου διευθυντρια νευρολογικου γεννηματας και παναγοπουλος γρηγορης επισης στο γεννηματας οπως καλο τμημα μου ειπε εχει το αιγινιτειο

τι μπλεξιμο :think:
και αρχιζω και δουλεια σε κανα πενθημερο δε με βλεπω καλα :confusion-seeingstars:
say something anything
 #94044  από michaelz21789
 Κυρ Αύγ 25, 2013 4:49 pm
Πολυ το σκεφτεσαι φιλε.. Γιατι τετοιο αγχος για μια μαγνητικη ή μια παρακεντιση; Αν εσενα σε ενδιαφερει να γιατρεψουν τις εστιες η την μαγνητικη σου εικονα κανε οτι σου πουν γιατι μαλλον κατι ξερουν. Αν βεβαια σε ενδιαφερει το πως αισθανεσαι αλλαζει το πραγμα. Η γνωμη μου ειναι (εφοσον ρωτας για γνωμες, και εννοειται χωρις να θελω να σε παρω στο λαιμο μου), αφου εισαι καλα, να αφησεις τα πολλα πολλα με τους γιατρους (και ειδικα με τα φαρμακια του στυλ tysabri-finolimod, οχι οτι τα αλλα ειναι καλυτερα αλλα τελοσπαντων) να αραξεις στη ζωη σου σαν να μην εγινε τιποτα, παρε εκει καμια βιταμινη D, κανε και μια καλη διατροφη και εισαι αρχοντας. Τονιζω οτι ειναι προσωπικη μου αποψη, γιατι εχει σημασια.
Και επισης ειναι πολυ σημαντικο γενικα στην πορεια σου, να εχεις απολυτη επιγνωση και ευθυνη των αποφασεων σου! Δεν θελεις να κουβαλας στην πλατη μια λαθος αποφαση ενος γιατρου, και ειδικα οταν αυτη εχει να κανει με δυνατα φαρμακα οπως το fingolimod.
 #94052  από Barrett
 Κυρ Αύγ 25, 2013 8:38 pm
michaelz21789 έγραψε:Πολυ το σκεφτεσαι φιλε.. Γιατι τετοιο αγχος για μια μαγνητικη ή μια παρακεντιση; Αν εσενα σε ενδιαφερει να γιατρεψουν τις εστιες η την μαγνητικη σου εικονα κανε οτι σου πουν γιατι μαλλον κατι ξερουν. Αν βεβαια σε ενδιαφερει το πως αισθανεσαι αλλαζει το πραγμα. Η γνωμη μου ειναι (εφοσον ρωτας για γνωμες, και εννοειται χωρις να θελω να σε παρω στο λαιμο μου), αφου εισαι καλα, να αφησεις τα πολλα πολλα με τους γιατρους (και ειδικα με τα φαρμακια του στυλ tysabri-finolimod, οχι οτι τα αλλα ειναι καλυτερα αλλα τελοσπαντων) να αραξεις στη ζωη σου σαν να μην εγινε τιποτα, παρε εκει καμια βιταμινη D, κανε και μια καλη διατροφη και εισαι αρχοντας. Τονιζω οτι ειναι προσωπικη μου αποψη, γιατι εχει σημασια.
Και επισης ειναι πολυ σημαντικο γενικα στην πορεια σου, να εχεις απολυτη επιγνωση και ευθυνη των αποφασεων σου! Δεν θελεις να κουβαλας στην πλατη μια λαθος αποφαση ενος γιατρου, και ειδικα οταν αυτη εχει να κανει με δυνατα φαρμακα οπως το fingolimod.
ευχαριστω michael για την αμεση ανταποκριση :handgestures-salute: , πανω απο ολα το πως αισθανομαι,γιαυτο αμα δεν ειχα φαει αυτην την κριση αρχες ιουλιου δεν πα να δειχναν μαγνητικες οτι ηθελαν και γω να μην ενιωθα τιποτα κλινικα δηλαδη ημουν οκ στα πα...ρια μου αλλα φοβαμαι μηπως με ξεσκισει μετα, τι ναπω, γιαυτο ζηταω γνωμες και θελω να παω και σε καναν αλλο γιατρο να παρω και απο κει μια γνωμη , αλλοι μου λενε για ομοιοπαθητικη,αλλοι να ξεκινησω φαρμακευτικη θεραπεια αμεσα, ειμαι πολυ μπερδεμενος ρε γ@** τη καταδικη μου(μας) μεσα...
 #94352  από fillcinefil
 Πέμ Σεπ 12, 2013 12:37 am
Για να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση η φινγκολιμόδη είναι το gilenya.
Ρίξε μια ματιά στο θέμα του φόρουμ.
Μάλλον την βλέπω θετικά. Μελέτησέ το.
 #94356  από nina1972
 Πέμ Σεπ 12, 2013 10:13 am
καλημερούδια Μπαρούτι!! για την κ. Καραγεωργιου διευθύντρια νευρολογικού Γεννηματάς μου έχουνε πει και μένα να την έχω στα υπόψιν.....μου τη σύστησε γιατρός με την οποία δούλευα παλιότερα οπότε εμπιστεύομαι την άποψή της.....όμως είμαι και γω με τους άλλους....ξέχνα το και ζήσε γιατί όσο το σκεφτόμαστε τόσο μας καταβάλει ψυχικά..... συμφωνώ με την άποψη του γιατρού σου - κάνε ότι έκανες πριν και προσπάθησε να αγνοείς την κατάσταση - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ έχουμε;
 #94364  από κατερινα 55
 Πέμ Σεπ 12, 2013 12:42 pm
Παιδιά η Καραγεωργίου ΔΕΝ είναι πλέον διευθύντρια στο Γεννηματά.
Έχει συνταξιοδοτηθεί,αλλά ασκεί το επάγγελμά της σε κάποιο ιδιωτικό Νοσοκομείο.(Μου διαφεύγει το όνομά του)
 #94365  από marian77
 Πέμ Σεπ 12, 2013 1:06 pm
Παιδιά η Καραγεωργίου ΔΕΝ είναι πλέον διευθύντρια στο Γεννηματά.
Έχει συνταξιοδοτηθεί,αλλά ασκεί το επάγγελμά της σε κάποιο ιδιωτικό Νοσοκομείο.(Μου διαφεύγει το όνομά του)

έχει πάει στο μαρούσι στο ιατρικό.
 #94368  από Barrett
 Πέμ Σεπ 12, 2013 4:14 pm
marian77 έγραψε:Παιδιά η Καραγεωργίου ΔΕΝ είναι πλέον διευθύντρια στο Γεννηματά.

έχει πάει στο μαρούσι στο ιατρικό.

aloha παιδια !!
εχω τα παρει ιατρεια στη σειρα με τη φακελουμπα στο να χερι και την τσεπη να αδειαζει απο τα ευρω (ποιος ******* με καταραστηκε και αυτα τα ψιχουλα που ειχα να τα φαω στους γιατρους αχχχ βαχ) για μια ΓΡΥΛΛΙΑ ΜΑΡΙΑ στο γεννηματας μου πε ενας φιλος ξερει κανεις τιποτα? :think:
 #94643  από giannis
 Πέμ Σεπ 19, 2013 5:59 pm
Φίλε, αν συνεχίσεις το τουρ στους γιατρούς, σύντομα θα χρειαστείς κι άλλη ειδικότητα και θα κοπανάει και η γυναίκα με το τηγάνι (και θα 'χει και δίκιο ρε γμτ, τι να της πούμε;). Λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να κωδικοποιήσεις αυτά που σου είπαν, να εμπιστευθείς έναν γιατρό (σκεπτόμενος ότι πρέπει να αξιολογείς και την πλευρά του ανθρώπου εκτός από του γιατρού) και να καταλήξεις κάπου πρωτού σου κάνουν την τσέπη σουρωτήρι, τα νεύρα σερπαντίνες από κρόσια και την ψυχολογία σιρόπι.

Ήρεμα, ψύχραιμα και όλα θα πάνε καλά.

Power...
 #94653  από Barrett
 Πέμ Σεπ 19, 2013 8:21 pm
giannis έγραψε:Φίλε, αν συνεχίσεις το τουρ στους γιατρούς, σύντομα θα χρειαστείς κι άλλη ειδικότητα και θα κοπανάει και η γυναίκα με το τηγάνι (και θα 'χει και δίκιο ρε γμτ, τι να της πούμε;). Λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να κωδικοποιήσεις αυτά που σου είπαν, να εμπιστευθείς έναν γιατρό (σκεπτόμενος ότι πρέπει να αξιολογείς και την πλευρά του ανθρώπου εκτός από του γιατρού) και να καταλήξεις κάπου πρωτού σου κάνουν την τσέπη σουρωτήρι, τα νεύρα σερπαντίνες από κρόσια και την ψυχολογία σιρόπι.

Ήρεμα, ψύχραιμα και όλα θα πάνε καλά.

Power...

2-3 το πολυ ακομα γιαννη μου ...και τελος μαλλον προς avonex τη βλεπω τη δουλεια αντε μη μου τι βαρεσει και δεν παρω τιποτα αν ειχα κανει recover 100% μπορει και να ελεγα δεν γαμιεται αλλα μπαινω στο 2μηνο και εχω ερθει στο 90% εχω λιγο απο lehrmit, στα χερια κατι ψηλα και γενικα κατι πιασιματα στους μυες πισω απο τα μπουτια ερχονται και φευγουν... ο θεραπων μουπε θα επιστρεψω αλλα ποιος ξερει ...